G4Media.ro

Cei care renunță

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. din pacate, in societatea actuala, in care competitia este acerba, multi dintre noi ii ranesc pe cei din jur considerand ca asa castiga puncte in competitie. Iar mediul online este foarte nociv. E trist sa vezi oameni tineri care aleg acest gest extrem – sinuciderea. Este si mai trist ca sunt oameni apropiati lor care nu au avut empatie si nu si-au ajutat semenii in momentele delicate. Iar guvernul este repetent si la acest capitol. Mult respect doamnei Profesor Doina Cozman de la Alianta Romana de Preventie a Suicidului.

  2. Da este adevarat. Multe probleme pleaca din familie, din viata de familie cand esti copil. De aceea copiii nostri trebuie sa primeasca afectiune continuu de la ambii parinti pana ajung majori, chiar daca gresesc, chiar daca nu iau note bune la mate, chiar daca sunt furiosi dimineata…… Afectiunea si sustinerea parintilor creaza in cele mai multe cazuri copii stabili, care reusesc in viata si la randul lor au familii bine intemeiate. Asa am procedat cu ai nostri. Ei erau furiosi dar noi vorbeam frumos, ei incepeau sa planga si noi le explicam ca temele sunt mai importante ca telefonul mobil , cu calm, cu amabilitate , in mod continuu …

  3. Eu sper ca toți cei care simt că au depresie, anxietate, să meargă la medic, să ia pastile, ca să-și revină. E păcat să se piardă viața unui om.
    Într-adevăr, multe dintre aceste probleme sunt cauzate de mult stres și teroare în copilărie, familii disfuncționale, alcoolism, dar viața nu e ușoară și fiecare dintre noi are în el capacitatea de a se adapta, de a face față unei vieți pe care n-o avem ca să fim fericiți pur și simplu, ci ca să găsim fericirea așa cum putem, într-o mare de incertitudini și probleme.

  4. Nimeni nu a reusit să explice motivele sinuciderii.Nici savantii,nici preotii,nici cititorii in stele.Misterul e adanc si secretul rămâne cu cel care renunță la lupta cu el însuși.Abordarea poate fi sociala,medicala,religioasă dar nu oferă răspunsuri.O decepție în dragoste,pierderea persoanei iubite,pierderea averii,repulsia față de propria persoană,copilăria traumatizantă,nefericirea pur si simplu sunt explicatii superficiale.Solutia o putem gasi in Faust al celebrului Gothe.

  5. „Se întâmplă foarte des și asta. Stigma socială de care se tem toți. Refuz să accept că al meu copil e bolnav, refuz să cred că fiica mea poate avea o patologie psihiatrică, nu poate fi așa ceva, nu e în stare de așa ceva, ce va zice lumea dacă se aude de așa ceva. Și se trezesc când e prea târziu”, mai spune un medic consultat de G4media.

    Nu trebuie nimic mai mult ca sa intelegem nivelul de subdezvoltare al societatii romanesti…
    Adica, ai probleme cu stomacul, mergi la gastro si poti spune linistit la tot satul…
    Ai probleme cu inima, mergi la cardio si poti spune linistit la tot satul..
    Ai probleme cu o depresie dupa un divort sau dupa un deces al unei persoane apropiate, ai NEVOIE de SPRIJINUL unui psiholog sau de tratamentul unui psihiatru, dar vai e mare rusine sa auda satul…
    Ca-n Evul mediu: cand ciumatii erau stigmatizati de frica contagiozitatii bolii…
    Am citit un interviu pe subiect cu Medicul psihiatru Daniel Burchiu din Aiud, care spune raspicat: „Da, in Romania e o rusine sa mergi la psihiatru, este vorba despre o lipsă de educație la nivelul întregii societăți, sunt urmările firești ale multor zeci de ani din epoca comunistă în care specialitatea psihiatrică era ignorata cu desăvârșire, spitalele de psihiatrie prezentau condiții mult sub limita oricărei demnități umane iar pacienții psihiatrici erau statistic inexistenți.”
    Ce Romanie moderna sa construim intr-o asemenea societate de ev mediu?!

  6. Dar sa stiti ca guvernantii se „preocupa” de „Promovarea şi apărarea sănătăţii mintale şi prevenirea îmbolnăvirilor psihice”!!
    Au votat si promulgat Legea nr. 487 din 11 Iulie 2002 Sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice”
    Textul actului publicat în M.Of. nr. 589/8 aug. 2002
    Care la Capitolul II: „Promovarea şi apărarea sănătăţii mintale şi prevenirea îmbolnăvirilor psihice” spune:
    „Art. 8. – (1) PREVENIREA îmbolnăvirilor psihice se realizează prin PROGRAME STIINTIFICE,(!!) medicale, educaţionale şi sociale”
    http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=37369

  7. Articolul evită (în mod intenționat) un factor important: Dileala pandemică.

    În alte țări (SUA, Marea Britanie, chiar Franța) se discută deschis despre efectele negative pe termen lung al închiderii școlilor și al panicii intenționat alimentate de frica virusului chinezesc.
    Șeful departamentului pentru educație al OECD a spus zilele trecute că închiderea școlilor a fost o decizie politică – nicidecum una epidemiologică.

    România a închis școlile mai mult decât aproape oricine (Lituania cred că e campionul european). Astfel privând de contact uman milioane de copii și adolescenți. Asta în sine vine cu consecințe asupra sănătății mintale. La Sibiu, de pildă, secțiile de psihiatrie sunt mai aglomerate ca oricând cu… minori.

    Nu putem avea o discuție despre sănătatea mintală fără să începem să discutăm onest și despre VINA pe care o poartă Statul și presa (inclusiv G4media) pentru înrăutățirea stării de sănătate mintală în rândul concetățenilor noștri.