G4Media.ro

Cea mai bogată familie din Marea Britanie, judecată pentru trafic de persoane…

Photo by GABRIEL MONNET / AFP

Cea mai bogată familie din Marea Britanie, judecată pentru trafic de persoane / Sunt acuzați că au confiscat pașapoartele angajaților aduși din India pentru a avea grijă de copiii lor, pe care îi plăteau cu sume mici și nu îi lăsau să părăsească casa

Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie sunt judecați în Elveția, pe fondul acuzațiilor că au cheltuit mai mulți bani pentru îngrijirea câinelui lor decât pentru servitorii lor, transmite BBC.

Familia Hinduja, cu o avere estimată la 37 de miliarde de lire sterline (47 de miliarde de dolari), este acuzată de exploatare și trafic de persoane.

Familia Hinduja deține o vilă în cartierul bogat Cologny din Geneva, iar acuzațiile care i se aduc se referă la practica lor de a importa servitori din India pentru a avea grijă de copiii și de gospodăria lor.

Se presupune că Prakash și Kamal Hinduja, împreună cu fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, au confiscat pașapoartele angajaților, i-au plătit cu doar 8 dolari (7 lire sterline) pentru zile de muncă de 18 ore și nu le-au permis să iasă din casă.

Deși săptămâna trecută s-a ajuns la o înțelegere financiară privind exploatarea, Hinduja rămâne în continuare judecat pentru trafic de persoane, care este o infracțiune gravă în Elveția. Aceștia neagă acuzațiile.

Săptămâna aceasta, la tribunal, unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Geneva, Yves Bertossa, a comparat cei aproape 10.000 de dolari pe an pe care susține că familia i-a cheltuit pentru câinele lor, cu suma zilnică pe care se presupune că o plăteau servitorilor lor.

Avocații familiei Hinduja nu au negat în mod specific acuzațiile privind salariile mici, dar au spus că acestea trebuie privite în context – menționând că personalul primea, de asemenea, cazare și hrană.

Acuzația de program prelungit a fost, de asemenea, contestată, un avocat al apărării susținând că vizionarea unui film cu copiii Hinduja nu poate fi considerată muncă.

Unii foști servitori au depus mărturie în favoarea familiei Hinduja, descriindu-i ca fiind o familie prietenoasă care își trata servitorii cu demnitate.

Însă acuzațiile potrivit cărora pașapoartele servitorilor au fost confiscate și că aceștia nu puteau nici măcar să părăsească casa fără permisiune sunt grave, deoarece ar putea fi considerate trafic de persoane.

Bertossa cere pedepse cu închisoarea și milioane de dolari în compensații, precum și cheltuieli de judecată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...