G4Media.ro

Cazul elevei din Galați, notată cu 3 la Matematică. Ministrul Educației contrazice…

Foto: gov.ro

Cazul elevei din Galați, notată cu 3 la Matematică. Ministrul Educației contrazice răspunsul oficial dat părinților: Nu au fost inversate notele, nu suntem în Caragiale, nu au fost doi elevi în joc / Comisia Județeană, în scris: Au fost inversate notele între două lucrări, au fost doi candidați implicați

„Nu au fost inversate notele, nu suntem în Caragiale (…) nu au fost doi elevi în joc, nu au fost lucrări inversate”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24, pe 13 iulie, despre cazul elevei din Galați care după ce a fost greșit notată cu 3 la matematică, la Evaluarea Națională, la contestație a obinut 8,25, iar în urma constatării unei erori, oficialii ministerului Educației i-au șters contestația și nota a doua și au revenit la prima notă de pe lucrare, care ar fi fost 8,40. Demnitarul contrazice astfel răspunsul oficial dată de Comisia Județeană Vrancea, la solicitarea părinților elevei.

„Nu s-au inversat notele, nu suntem în Caragiale. Nu, pur și simplu din borderou, din 8,40 a fost greșit trecut pe lucrare 3,00, nu au fost doi elevi în joc, nu au fost lucrări inversate”, a declarat Cîmpeanu, întrebat de moderatorul emisiunii ce a pățit celălalt elev implicat în cazul acesta.

Ministrul contrazice astfel punctul de vedere oficial al Comisie Județene de la Evaluarea Națională Vrancea, scris într-un răspuns la plângerea depusă de părinții elevei, document obținut de Edupedu.ro.

Citește articolul integral și vezi documentul pe Edupedu.ro

Foto: gov.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

  1. Romanii trebuie obisnuiti cu spaga si talharia din gradinita.

  2. Câmpeanu demonstrează cu fiecare ocazie că poți ajunge în vârful absolut al unui domeniu public indiferent de cât negi realitatea și creezi o alta proprie. Obediența și lipsa de comentarii te cară mai departe în viața decât orice altă competență.

    • Dl.Câmpeanu uită mereu sa-si achite obligațiile. Iar au dispărut banii datorati cadrelor didactice, pentru remediale și concediu. Umblă cu șmecherii. A dorit, pur și simplu,ca profesorii să lucreze gratis, în concediu.

  3. S-a gândit vreun fraier că toate aceste „greşeli” urmăresc eliberarea locurilor pentru pilele care primesc tot din „greşeală” note mult mai mari? Ce fel de educaţie pot oferi aceste gunoaie incompetente tonomate cu şpăgi din meditaţii? A răspuns cineva pentru toate aceste „greşeli”? Sau ca deobicei merge şi-aşa?

    • O să începeţi să votaţi corect? Nu, tot cu PSD, PNL şi AUR. Vă meritaţi soarta.

    • Vorbesti prostii. Lucrarile sunt securizate si nu pot fi cunoscuti candidatii. Asta-i un lucru cert. Dintr-o eroare nu poti construi un caz de coruptie, decat daca esti rau intentionat.

  4. Campeanu, aparatorul plagiatorilor, este doar unul dintre mincinosii si incompetentii pe care se bazeaza „Romania Educata” a lui Iohannis.

  5. Ba suntem in Caragiale. In fiecare zi a vietii noastre in această tara, suntem in Caragiale

  6. De fapt Ministerul Educației nu are nicio procedură de verificare de introducere a notelor în platformă. Cel de la IT e rege! Poate sa treacă ce vrea acolo nu-l controlează nimeni. Părinții nu au acces la baremul de corectare al fiecărui profesor implicat. Ai acces la lucrare dar după repartizare! Erorile acestor incompetenți sunt foarte greu sau corectabile. Un sistem opac, închis în care interesele sunt cu totul altele decât copilul și educația pe care o primește sau a primit-o

    • Nota nu reprezinta absolut nimic daca nu poti obtine reevaluare.Dupa contestatie lipsa 3 puncte la cele trei materii de examen…Adevarat!Am obtinut inca 2.4 puncte ..insa nu sunt corectate lucrarile.

  7. Sunt inevitabile astfel de erori, sunt oameni implicati, nu ar fi cazul sa sufere consecinte.

    Totusi, se poate introduce o verificare suplimentara inainte de a afisarea rezultatelor, de exemplu comparand media de la evaluare cu cea din ultimul an. Pentru ca nu e normal nici sa nu fie descoperite astfel de probleme decat in urma contestatiilor

    • Acest ministru al invatmantului e ocrotitorul doctoratelor plagiate.Cum sa coordoneze el un invatamant corect ?
      Nu-i sta la indemana

  8. Sunteți niște incompetenți, analfabeti functionali, nemernici fara scrupule care va bateți joc de toți : tineri, batrani, pentru voi nu contează nimic. Toți oamenii valoroși și educati ai României sunt jos iar voi calcati pe ei pentru binele vostru si al neamurilor viastre proaste. Mi-e sila de voi toți nemernicilor, mai cred doar in dreptatea Divina!

  9. Ati mai pierdut un copil. Dupa mizeria asta va pleca din tara cu prima ocazie

  10. Nu înțeleg de ce nu își baga…. În corectare manuala și nu le corectează automat, măcar pe alea cu a, b, c dacă nu vor sa le facă pe toate grila asa n-ar mai exista „corectori” praf. Facem teste pusa corectate manual wtf:)). Efectiv un elev de liceu pasionat de info va face sistem de corectat automat cu un scanner automat. Cei care n au fost în stare sa corecteze acum e clar ca nu sunt la prima abatere, și nu înțeleg ce mai cauta acolo, dații drq afara sa învețe ce e aia munca nu șpaga.

  11. E foarte bine: nenea de la informatica nu bangheste clar, tasteaza 3, in loc de 8, dupa care un intreg sistem este tarat prin noroi de un frustrat semianalfabet acuzat de plagiat. In acest ritm, o sa plece dracu toti prof competenti din invatamant si o sa avem tot mai multi dascali necalificati. Nu de alta, dar la asa salarii ,,mari” si atacuri fara numar, nu vad de ce ar mai sta sanatosii la cap. Sunt un profesor ,,slab pregatit”, posed si alte nenorociri de IQ si caracter, care a corectat la bac la romana. Doua zile, de la 7 la 18, fara pauza, mi- am distrus ochii si creierul. In centrul de corectare nu exista aer conditionat, deci a curs apa pe mine ca valurile marii. Nu apa, nu cafea, nu nimic. In medie, un elev de uman scrie intre 7- 10 pagini, o lucrare corectata se plateste sub 7 lei. Dupa 95 de lucrari eram buna de dus la nebuni. Baremul este foarte interpretabil, notele difera destul de mult de la un profesor la altul. Vine intrebarea: de ce dracu nu- l modifica? Probabil, pt ca nu ne- am mai distra in fiecare an.

    • Ați uitat să spuneți că nu ați primit banii de concediu, nu ați primit banii de remediate, de corectat nu știu, dar în zona mea nu.

    • si care e nemultumirea dvs? ca ati facut doar 665 lei intr-o zi? doreati si all inclusive pe langa banii acestia?
      in afara de faptul ca mai aveti si salariul platit?
      hmmm va cam imbuiba statul cu bani si tot nemultumiti sunteti…
      era sa uit, totusi, meseria asta o faceti cu pasiune… pt viitorul copiilor
      la bac si alte examene cat ati luat? plus decontat transportul?

    • Adica nu conteaza confortul celui care corecteaza? Nu conteaza sa lucreze in conditii umane? Lasand la o parte banii, ce om poate sa se concentreze incontinuu 11 ore si sa garanteze corectitudine absoluta a muncii intelectuale pe care o presteaza? Asta in conditii de disconfort fizic. Indiferent cu cat platesti oamenii aia, din start se creeaza conditiile unei corectari viciate. Cei care sar la gatul profesorilor nu pricep in ce consta procesul de corectare si cum se desfasoara el. Cat de absurd este gandit.

      La asa sistem putred, de ce sa te astepti ca fix pasul asta sa fie organizat perfect? Manualele nu ajung la timp, programa nu are o coerenta pe termen lung, o gramada de probleme in sistem. Probleme de care sunt responsabili aceeasi oameni care organizeaza si Evaluarea Nationala. De ce presupui ca ar face o treaba mai buna fix acum?

    • @FX exemplu tipic de rea credinta: de unde a rezultat ca 95 de lucrari au fos corectate intr-o zi?

    • @Maniu: Fă și tu puțină matematică. Chiar crezi că îi ia unui profesor „cu IQ” mai mult de 5-6 minute în medie per lucrare? În condițiile în care multe lucrări abia sunt cu note de trecere?

      Deasemenea, cine se laudă cu IQ-ul propriu, de obicei nu îl are prea mare. Ca să nu mai zic cât de stupid și
      arhaic este să încerci să epatezi prin el.

  12. Noetele mari sunt un mare bussines in familie si acasa. De aici si calitatea indielnica invatamantului din Romania. Si Inspectatoratul Judeteand e Invatamant este de vina pe langa Ministerul Invatamantului.

  13. FX, nu știu ce lucrezi sau ce pregătire ai, dar ți se pare mult 665 într-o zi de la 7 la 18 fara aer condiționat și condiții decente?? Nici nu mai zic de atenția și concentrarea pe care trebuie sa o depui. Nu sunt profesor, dar îi admir pe cei care fac meseria asta și le dau dreptate când se plâng de salarii mici. Apropo, pentru scos gresie și faianță într-o zi de la 9-17 un meșter mi-a luat 500 de lei fara factură. Despre ce vorbim?

  14. Normal ca scoala scoate ce scoate daca accentul se pune pe memorat si scris 100 pagini.
    Pisa arata nivelul celor care conduc educatia in Romania de la minister.
    Nu vor si nici nu au capacitatea de a reforma in bine acesti functionari si subsecretari pusi pe pile acolo sa aiba si ei o paine pana la pensie.

  15. Acest individ este ministru, si inca al educatiei? In ce hal se poate exprima… pai draga domnule marele scriitor Ion Luca Caragiale a fost transformat de d-ta intr-o parte de vorbire, adica intr-o destinatie, o locatie. Este extrem de regretabil. Si mai esti si la o varsta la care ti-ar trebui mai multa cultura, ce spui amice, esti idiot????

  16. La ce lighioane de dascăli se afla în fruntea catedrelor nu ai alte așteptări. Eu pun pariu că ar cădea mai mult de jumătate din profesori la o evaluare pe bune.

  17. Cand acest ministru tine partea elevilor trandavi si parintilor acestora, il adorati si il aplaudati.
    Dar atunci cand acelasi ministru spune un adevar sau ma rog, atunci cand constata ca un dascal care a corectat bine o lucrare, a trecut gresit nota in catalog, il urâți pe ministru ca nu il lasa pe dascal fara paine.
    Sunteti stricati la suflet!

  18. Se vrea cu insistenta de către cei din conducere ca în viitor din toate școlile sa iasă elevi foarte slabi pregătiți din toate punctele de vedere. Dar va întrebați de ce???? SA POATĂ FI UȘOR DE MANIPULAT.

  19. Bravo tov ministru .