G4Media.ro

Casa Albă avertizează că SUA intenționează să-și consolideze prezența militară în Europa…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Casa Albă avertizează că SUA intenționează să-și consolideze prezența militară în Europa de Est și să impună sancțiuni fără precedent Moscovei, în cazul în care Rusa ar ataca Ucraina

Statele Unite vor răspunde favorabil dacă aliaţii lor din Europa de Est le vor cere să-şi consolideze prezenţa militară, în cazul unui atac al Rusiei asupra Ucrainei, avertizează un oficial de Casa Albă, înaintea summitului online de marţi al preşedintelui american Joe Biden cu omologul său rus Vladimir Putin, iar dacă Rusia atacă Ucraina, Washingtonul este pregătit să-i impună sancţiuni financiare fără precedent, însă nu va merge până la o ripostă militară directă, relatează AFP, citată de News.ro.

„Dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin face vreo mişcare, va exista o cerere sporită a aliaţilor noştri” din Europa de Est în vederea „mai multor militari, capacităţi şi exerciţii”, iar „Statele Unite vor răspunde favorabil”, a declarat luni această sursă.

Însă, subliniază această sursa, Statele Unite nu iau în calcul, pentru moment, o ripostă militară directă.

„Statele Unite nu caută să ajungă într-o poziţie în care folosirea directă a forţelor americane să se afle în centrul reflecţiilor noastre”, a subliniat el.

Washingtonul intenţionează să privilegieze, în cazul unei invazii a Ucrainei, „o combinaţie” a mai multor elemente, şi anume o „susţinere a armatei ucrainene”, „sancţiuni economice puternice” şi „o creştere substanţială a susţinerii şi capacităţilor aliaţilor noştri din cadrul NATO”.

În contextul în care sancţiunile nu au permis, până acum, să influenţeze deciziile Kremlinului, potrivit multor observatori, Guvernul american dă asigurări de câteva zile că va recurge, de această dată, la măsuri punitive draconice, fără precedent.

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Nu ne bagam si noi alaturi de rusi, daca e, sa ne recuperam Bucovina?

 2. Dupa razboi doar invingatorul are dreptate.

  • Asta ai fost spălat pe creier să crezi, de către RT şi Sputnik.

  • Asa se zice ca arhivele apartin invingatorilor…poti sa studiezi arhivele pana nu mai poti.
   Pierzatorul isi spune adevarul numai prin viu grai, de multe ori…

 3. aveti ce ati cultivat timp de zeci de ani. in anii 90, rusia era aproape de faliment, trebuia lasata sa moara singura si dupa aia trebuia impartita cu china. ati ajutat-o sa supravietuiasca, l-ati acceptat pe eltin si apoi pe putin. acum, spalati-va pe cap cu putin, cu novicioc, cu nord stream, cu crimeea etc.

  • @ Hans
   Simpluț : Rusia avea si are arsenal militar serios. Doar proștii se bucură la gandul unui razboi.

 4. „Dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin face vreo mişcare, va exista o cerere sporită a aliaţilor noştri” din Europa de Est în vederea „mai multor militari, capacităţi şi exerciţii”, iar „Statele Unite vor răspunde favorabil”, a declarat luni această sursă.

  Si daca NU va exista?

  • nicciuc, dinc, mehor&co mediat s’activeaza.

  • Vin oricum, să se oftice trollisorii rusnaci…

 5. rusi sunt niste fricosi; numai gura de ei

 6. Adevarul e ca pe unde s au bagat amerlocii e numai lapte si miere: Orientul Mijlociu, Afganistan etc – a crescut nivelul de trai ca p…a dupa f..ai!

 7. Cand aud behaind pe Valah despre tezaur ma ia cu fiori , despagubirile de razboi cine le plateste Rusilor ?? ce a cautat armata Valaha in Basarabia ??? armata vlaha a jefuit , violat babe si fetite , a,ti bagat groaza in Basarabeni , acum stati cu mana intinsa sa primiti Tezaurul care nu este al vostru ….

  • Tu ești patriot rusnak, n-ai treabă cu Basarabia. Pe lângă tezaur și Basarabia, mai trebuie să ne dați despăgubiri și pentru cei 45 de ani de comunism pe care l-ați instalat în România după 23 august 1944. Trebuie să plătiți pentru anii de teroare stalinista din anii ’50, pentru morții de la Canal și din închisorile comuniste, pentru frigul, foamea și falimentul de pe vremea lui Ceaușescu. Aveți zeci de miliarde de plătit la toate țările foste comuniste din Europa de Est, nu doar la România!