G4Media.ro

Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în peste 1,4 milioane…

Photo by ANGELA WEISS / AFP

Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în peste 1,4 milioane de exemplare în prima zi

Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în 1.430.000 de exemplare în prima zi în Statele Unite, Canada şi Marea Britanie, potrivit editorului Penguin Random House (PRH), transmite News.ro.

„Spare/ Rezervă” a devenit cea mai rapid vândută carte de nonficţiune din Marea Britanie, după ce 400.000 de exemplare au fost vândute marţi doar în această ţară.

După ce a vândut peste un milion de exemplare în limba engleză în întreaga lume, PRH a confirmat că a vândut mai multe exemplare în prima zi decât orice altă carte de non-ficţiune a editurii. Recordul anterior a fost deţinut de „A Promised Land” de Barack Obama, care a fost vândută în peste 887.000 de exemplare în SUA şi Canada în noiembrie 2020.

Publicitate electorală

„Spare”, prima carte de memorii a ducelui de Sussex, a atras atenţia presei în săptămâna premergătoare publicării sale, după ce au apărut dezvăluiri din carte. Poveşti despre cum Harry şi fratele său, Prinţul William, s-au bătut, relatate pentru prima dată în The Guardian, despre cum cei doi fraţi şi-au rugat tatăl să nu se căsătorească cu Camilla au provocat o creştere a interesului pentru carte.

„Spare” a fost numărul 1 în topul celor mai vândute cărţi pe Amazon, clasament bazat doar pe precomenzi.

Gina Centrello, preşedinte şi editor al grupului Random House, consideră că succesul cărţii se datorează faptului că este „povestea cuiva pe care credeam că îl cunoaştem deja, dar acum putem ajunge cu adevărat să-l înţelegem pe Prinţul Harry prin propriile sale cuvinte”. Este o carte care „cere să fie citită şi este o carte pe care suntem mândri să o publicăm”, a adăugat ea.

Două milioane de exemplare au fost tipărite iniţial pentru a fi puse în vânzare în SUA, iar editorul pregăteşte un nou tiraj.

Şi în România, primul tiraj din „Rezervă”, publicat la editura Nemira, s-a epuizat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Dacă justiția si-ar face treaba corect nu ar mai trebui sa existe in libertate nici un membru din familiile regale. Modul cum au ajuns la putere si cum si-au păstrat puterea a fost mai rau decat inchizitia.

  2. Maculatura…

  3. Un produs de marketing pentru o lume tabloida in care rascolitul rahatului si bucuria ca unul o duce mai prost decat altul este orgasmul suprem.

  4. Asta e bolnav de vedetism. Sau becaliotita.

  5. Au apărut comentacii din țara recunoscută pentru analfabetism să-și dea cu părerea despre o carte. Nu contează ce carte :)))

  6. crapa vrajitoarea Cowmilla de ciuda.. si cat s-au chinuit sa puna tunurile pe Harry si Meghan, folosind presa cumparata si troli fara numar , doar doar vor muta atentia si lumea va uita de adulterii care acum sunt btw capiii biserice anglicane,mai mare rusinea

  7. Oh please, SPARE us 🙂