G4Media.ro

Carnavalul de la Veneţia s-a deschis oficial şi îşi aşteaptă vizitatorii în…

Carnavalul de la Veneţia s-a deschis oficial şi îşi aşteaptă vizitatorii în oraşul redresat după inundaţii

Cântecele de dragoste ale gondolierilor din Veneţia – barcarolele – au inspirat cândva artişti din toată Europa. Oraşul, redresat după inundaţiile din noiembrie, a ales iubirea ca temă a spectacolului inaugural al ediţiei din acest an a tradiţionalului său carnaval, relatează AFP.

Evenimentul a fost inaugurat sâmbătă seara de primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro. O mulţime densă de turişti a invadat cheile canalului Cannaregio, asistând la o paradă pe apă şi acrobaţii în aer. Duminică, sărbătoarea veneţiană a continuat cu o altă procesiune acvatică.

Brugnaro a declarat presei că lucrul bun în acest an este că nu sunt atât de mulţi oameni şi se pot face rezervări la hoteluri chiar şi în ultimul moment, lucru care nu este de obicei posibil în perioada Carnavalului. „Mulţi cred că suntem încă sub apă”, a spus Brugnaro, referindu-se la inundaţiile severe suferite în noiembrie. El a subliniat că „oraşul a fost restaurat complet şi este mai mult mai frumos decât înainte”, conform dpa.

Hotelierii s-au plâns că numărul rezervărilor a scăzut după inundaţii şi că turiştii sunt dezinformaţi în legătură cu situaţia.

Oraşul întâmpină în fiecare an peste 3 milioane de vizitatori din întreaga lume care vin la Carnaval şi găzduieşte aproximativ 30 de milioane de turişti pe an. Veneţia este una dintre cele mai populare destinaţii de city-break la nivel mondial şi de multe ori se confruntă cu turismul excesiv.

Creat în 1162 după o victorie militară, Carnavalul de la Veneţia a fost abandonat mult timp şi adus la zi de municipalitate în 1980.

În acest an, Carnavalul de la Veneţia se desfăşoară până pe 25 februarie.

Image by Serge WOLFGANG from Pixabay 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. 1. Schimbarile climatice vor fi mai rapide decat cele mai pesimiste previziuni (pentru ca chiar si acealea sub-estimeaza amplitudinea comportamentului non-linear al sistemelor complexe precum sistemele climatice si sistemele naturale in general).
    2. Prin urmare, nivelul apelor marii va creste cu cativa metri in timpul vietii celor care se nasc acum in 2020 (si care, ca veni vorba, au o sansa buna sa traiasca pana in secolul 22) – si nu prea tarziu, poate doar 2-3 decenii. In plus asta va duce nu numai mai depasirea niveluluid de inundatie dar va schimba (prin infilitratie, gravitatie-presiune, termo-dinamica) si dinamica geologica de sub Venetia si din zona. Asa ca Venetia se mai si scufunda putin, deci diferenta cu nivelul apelor marii va creste si mai mult.
    2. Prin urmarea urmatoare, cei care vor sa pastreze Venetia ca oras viu de patrimoniu, ar trebui sa lase prostiile de bal mascat si sa se asocieze sa-si stoarca creierii pentru a gasi solutii pentru a transforma Venetia intr-un oras sub-acvatic 🙂 Deci inovatie la greu ce cere. Credeti ca este SF? Pai ori va fi asa, ori va fi doar o zona de ruine bentice marine vizitabile in costum de scafandru sau in batiscaf.