G4Media.ro

BREAKING Rata de incidență în București a depășit 15 cazuri la mia…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

BREAKING Rata de incidență în București a depășit 15 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidență a cazurilor covid în București a ajuns la 15,1 cazuri la mia de locuitori în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale ale Direcției de Sănătate Publică.

Bucureștiul este în topul 10 al localități cu cea mai mare rată de infectare din România, potrivit datelor oficiale, alături de șapte localități din Ilfov.

Cu doar o săptămână în urmă, rata în Capitală este de 10,9 cazuri.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Bum saka laka e fierbinte ca vara,e incinsa rau,ca desertul sahara,se aprinde iar,arde ca tigara.Ce ziceam?1 din 75 de bucuresteni e infectat doar oficial

    • Incidenta va scadea cand nu va mai gasi virusul o gazda primitoare(nevaccinata) sau putin mai neprimitoare(vaccinata). Dar acum sunt cel putin 1 milion de gazde primitoare in Bucuresti,din randul carora vor veni si 90% din decese.

    • Testele covid, alea rapide, se vand la orice farmacie….eu cunosc zeci de persoane care sunt autoizolate, dar nu a sunat nimeni la DSP, iar firmele incurajeaza lucratorii sa nu anunte…in Bucuresti sunt de 10 ori mai multe cazuri…cei asimptomatici se plimba liberi prin magazine….carantina e frectie la picior de lemn, fara testare pe bune si izolare verificata de politie nu scapam…..rata de 50% vaccinare e prea mica, inseamna ca pest 1 mil persoane sunt expuse in Bucuresti, plus cei din tara care stau aici….pragul de 20 mii de cazuri e deja atins, dar nu facem suficienta testare…o sa ne trezim numai cand mortii vor ajunge la 1000/zi

  2. Asa cum era de asteptat, ne apropiem de maxim (undeva intre 15 si 16/1000) daca nu cumva l-am atins deja.

    • @Amicu – tu si care armata de specialisti ati stabilit ca 15-16 e maximum – adica azi.

      Ca mie imi iese 50 la mie la sfarsitul lunii, si poate 200 la mie (20%) pe la sfarsitul lui noiembrie – asta daca nu se intra mai intai in carantina sau se opresc raportarile – ca nu mai are rost.

    • Ești cumva epidemiolog?! De unde știi că platoul nu poate fi la 25 la mie?!

    • @Radulescu Marcel – pentru că 15-16‰ e maximul ce poate rezulta numărul actual de teste. Incidența la două săptămâni teoretică poate fi oricât, practic însă din numărul actual de teste nu pot ieși cu mult mai multe cazuri oficial recunoscute.
      La aproape doi ani după debutul pandemiei noi nu testăm niciodată mai mult de 80.000 pe zi în toată țara.

    • Clinceni are azi 23,6.

  3. Sa se imunizeze natural nevaccinatii.

  4. Faci glume pe seama oamenilor morti? Chiar nu mai aveti inima, numai bascalie in suflet?

  5. Sper sa crape toti , bucurestiul e o hazna!

  6. imi explica si mie cineva ce matematica se foloseste la calcularea ratei de incidenta?
    Ca dupa matematica pe care o stiu eu, daca Buc are 2 milioane si-s bolnavi 3115 persoane, rata de infectare iese de 1.5575 la mie, nu de 15.

    • Procentul nu e „la suta”
      Rata de incidenta reprezinta : numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

    • Scuze. Am raspuns de m-am rupt.
      Revin cu lamurirea : aduni cazurile de azi .. cu alea de ieri .. cu alea de alaltaieri + .. ultimele 2 saptamani ( suma cazurilor din ultimele 14 zile )
      Aceste cazuri adunate reprezinta corect procentul la MIA de locuitori.

    • Multumesc Stefan!
      Deci exprimarea corecta ar fi „incidenta cumulata la mia de locuitori in ultimele 14 zile”.
      Banuiesc ca folosesc sistemul asta pentru ca e mai scary de exemplu 15 decat 1.5. Macar de ar functiona!

    • Motivul e ca vechile variante de virus aveau un ciclu de reproducere de aproximativ doua saptamani. Deci, dupa ce deveneai pozitiv, aveai cam 2 saptamani in care puteai infecta alte persoane. Deci aceasta incidenta era proportionala cu riscul de a te intalni cu o persoana infectata.

      La Delta se pare ca intervalul mai scurt dar raspandirea este mai intensa in acel interval, deci e posibil ca incidenta calculata pe ultimele 7 zile sa fie mai relevanta.

      De altfel, multe tari, spre exemplu Germania, folosesc incidenta pe ultimele 7 zile, nu pe doua saptamani, pentru a lua decizii. Un avantaj fiind poti reactiona mai rapid daca te uiti la un interval de timp mai mic. La noi, dupa ce ca ne uitam la 14 zile, mai e si decalata cu 3 zile, pentru ca procesam testele cu intarziere. Deci practic ne uitam pana la 17 zile in urma, deci reactionam foarte lent.

      Ori.c.u.m, la noi e irelevant daca e pe 7 pe 14 zile, cat se testeaza, etc., pentru ca, pana de c.u.r.and, la noi masurile luate la cresterea incidentei au fost sa urce si mai mult pragurile pentru restrictii. Deci practic sa nu facem aproape nimic pentru a preveni raspandirea virusului.

      In aceste conditii, luand in calcul ca nu stam bine nici cu vaccinarea, nu trebuie sa ne mire ca am ajuns pe locul 1 in lume la decese saptamanale la un milion.

      Ieri 44% dintre decesele COVID raportate in UE au fost in Romania.