G4Media.ro

BREAKING Greva generală a profesorilor continuă. Guvernul trebuie să răspundă pentru ce…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

BREAKING Greva generală a profesorilor continuă. Guvernul trebuie să răspundă pentru ce se întâmplă cu examenele, au anunțat liderii de sindicate din învățământ

Greva generală a profesorilor continuă, iar Guvernul trebuie să răspundă pentru ce se întâmplă cu examenele, au anunțat, joi, în Piața Victoriei, liderii de sindicate din învățământ.

„Guvernanții nu au înțeles nimic. Oamenii demonstrează pentru că au fost jigniți, umiliți. E o acțiune de protest pentru demnitate. Vrem o țară în care nu acceptăm obediența și umilința. (…)
Ei (guvernanții, n.red.) trebuie să vină cu o ofertă către noi. Acțiunea de protest va continua. (…) Ei vor decide când acțiunea se suspendă sau nu. Pe baza propunerilor venite de la guvern, greva va continua”, a declarat liderul de sindicat Marius Nistor.

„Este intolerabil să fim acuzați că am fi manipulați de Rusia. Nemulțumirile sunt reale”, a mai spus el.

„Mă refer la tot ce se întâmplă în continuare, mă refer la examene, trebuie să răspundă Guvernul”, a declarat și liderul de sindicat Simion Hăncescu.

De ce fac profesorii grevă. Revendicările sindicatelor din educație:
  • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
  • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;
  • Plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic;
  • Acordarea sporurilor pentru condiții de muncă personalului din învățământ;
  • Acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat etc.);
  • Creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii;
  • Renunțarea la aplicația EduSal și înlocuirea acesteia cu un program informatic de salarizare gestionat și administrat de Ministerul Educației“

Știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Nu se va schimba nimic. Slugărnicia își va spune cuvântul, iar PSD va câștiga iar alegerile în 2024, cu vreo 31%, în timp ce PNL scade la 17%, dar tot nu dispare. Nu vă faceți iluzii, slugărnicia domnește în România.

    • Si daca PNL ar disparea,ce?A disparut PNTCD,n-a fost gaura-n cer…cand partidul devine grup infractional organizat e bine sa se duca la …al’ mic ,negru,care respira greu.Problema e ca USR,Forta Dreptei nu scot in fata oameni care sa fie buni pentru Romania.

    • Minți ca un PNList. USR are oameni excelenți, precum Ghinea, Năsui, Seidler și alții. Tu vrei să rămână PSDNL la infinit, nu vrei nicio schimbare.

  2. Din nou, nici o revendicare legată de îmbunătățirea actului pedagogic. Iar pasarea la guvern a responsabilității examenelor din educație – după ce la alegerea momentului de declanșare a grevei s-a ținut cont cu certitudine de faptul că urmează examene – este un gest sindicalist. Descurajant.

    • Nu e ma prostacule nici un gest sindicalist. S-a ales momentul asta pentru ca are cel mai mare impact asupra societății, datorită examenelor. Dacă făceam greva in vara nu interesa pe nimeni.
      Descurajant ești doar tu.

  3. Sa vedeti cand vor face parintii greva si nu isi vor mai trimite copiii sa invete nimic util de la voi. Sa vedem atunci cine va va mai plati salariile. Norocul vostru ca scoala este obligatorie. Ne trimitem copii la scoala ca sa aiba cu cine socializa pentru ca de invatat nu prea au ce si nici de la cine.