G4Media.ro

BREAKING 5991 de cazuri noi de COVID din 28.191 de teste și 164…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Putine teste. A venit vacanta.
    Virusul, din pacate, nu ia vacanta ….

  2. Deci numarul total de teste raportat este de aproximativ 44 de mii, din care aproximativ 6000 au iesit pozitive.

  3. Asta cu numarul de teste redus e ca oul si gaina. Ce a scazut prima data? Testele sau bolnavii? E relevant procentul de bolnavi din numarul de teste. Acesta scade usurel.
    Cand se va termina pandemia si vor fi, sa zicem, 10 bolnavi la 1000 de teste vor exista si atunci persoane care sa critice numarul de teste. Si ca virusul nu ia vacanta.
    In alta ordine de idei, avand in vedere ca testele in privat sust scumpe, cine isi permite sa se testeze des doar ca sa iasa multe teste la numaratoare? Ca statul nu are nici o treaba, nu te testeaza nici daca ai membru de familie confirmat.

  4. Stie cineva cum se calculeaza coeficientul la 14 zile la 1000 locuitori?
    Ar trebui sa fie simplu: aduni datele cazurilor noi pe ultimele 14 zile si le imparti la populatia judetului si la 1000. Avand istoricul numarului cazurilor se poate afla usor populatia unui judet. Teoretic in cele 14 zile daca iese o zi cu mai multe cazuri si intra una cu mai putine coeficientul scade. Si invers creste.
    Buba e ca cifrele oficiale nu respecta deloc aceste reguli. Eu urmaresc judetul meu, de fiecare data incerc sa calculez populatia judetului si imi iese diferita. Din ~1750 cazuri in ultimele 14 zile iese o zi si intra una cu 60 de persoane mai mult iar coeficientul ramane neschimbat, Au fost cazuri in care la cresterea totalului de cazuri coeficientul a scazut.
    Nu e mai mult decat aritmetica de clasa IV. Cine si unde greseste? Stie cineva unde e logica?

    • la calcularea incidentei se scade nr de cazuri din focare (spitale, case de batrani, copii institutionalizati etc). De asta nu e simplu de calculat, pt ca nimeni nu comunica zilnic nr de infectati din focare…

  5. Dragi femei, vă mor bărbații. Ce vă faceți?

    CNCD-ul ar trebui să amendeze COVID-ul pentru că ia mai mulți bărbați decât femei. Ce, doar primăria Parisului să fie amendată pentru discriminare?