G4Media.ro

Brașov: Festival inedit care pune în valoare stejarii seculari din satul Cobor

Foto: Daniel Mirlea

Brașov: Festival inedit care pune în valoare stejarii seculari din satul Cobor

Fundația Conservation Carpathia organizează pe 3-4 iunie festivalul „Cobor între stejari”, care pune în valoare stejarii seculari din satul Cobor (Brașov), potrivit unui comunicat al organizației. Evenimentul este o invitatie de a descoperi vechile pajiști cu stejari seculari din zona satului Cobor, dar și pe cele pe care stejarii revin prin eforturile fundației.

Festivalul cuprinde drumeții, concerte, tururi ghidate, dar și ediția a II-a Carpathia Bike Tour, eveniment dedicat pasionaților de ciclism.

„Cobor între stejari” este locul de întâlnire între vechi și nou, între stejarii care s-au păstrat în zonă de sute de ani, dar și tinerii stejari care prind rădăcini aici, într-un proiect de reconstrucție ecologică demarat de Fundația Conservation Carpathia în anul 2019. Peste 550 puieți de gorun (Quercus petraea) și-au găsit locul aici, alți 150 urmând să mai fie plantați în primăvara acestui an. Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor pășuni de stejar unice în Europa, aflate pe o rază de 20 km.

Festivalul este o invitație de a descoperi aceste valori naturale prin drumeții în zonele cu stejari seculari, tururi prin vechiul sat transilvănean, tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor și la pajiștile unde prind rădăcini noii puieți de stejari.

Serile sunt dedicate dansului și muzicii. La Ferma de Biodiversitate Cobor, în curtea caselor de oaspeți vor cânta Mădălina Pavăl și Orchestra, dar și Simion Bogdan Mihai și Lăutarii de Mătase.

Pe 3 iunie, în cadrul festivalului, se va desfășura și ediția a doua a Carpathia Bike Tour, eveniment dedicat pasionaților de ciclism. Carpathia Bike Tour invită de această dată cicliștii pe drumuri umbroase de pădure, pe dealuri și șosele fără prea mult trafic. Și de data aceasta tura pornește de la Cetatea Rupea, iar traseul de 60 de km merge spre Homorod, Ungra și Crihalma. Ajunge la Ferma de Biodiversitate Cobor pentru brunch, vizita satului și a fermei și continuă spre Jibert, Dacia pentru a ajunge din nou la Cetatea Rupea. Cicliștii care și-au dozat bine energia sunt așteptați seara la concertul Mădălinei Pavăl.

Costul biletului este 50 de lei și se poate achiziționa pe pe iabilet.ro.

Alături de experiența în natură și muzica bună, în cadrul festivalului va putea fi admirată o expoziție cu valorile naturale ale Munților Făgăraș, se va mânca local, iar copiii vor avea parte de ateliere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează