G4Media.ro

Blocajul de la summitul Uniunii Europene continuă la Bruxelles, unde liderii celor…

Blocajul de la summitul Uniunii Europene continuă la Bruxelles, unde liderii celor 27 de state membre încearcă să ajungă la un compromis privind planul de relansare după epidemia de coronavirus

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au reșit până sâmbătă seara târziu să ajungă la o înțelegere îm privința planului de relansare economică. după epidemia de coronavirus. În dezbatere se afla o propunere revizuită, care oferă mai mult ţărilor care susţin austeritatea, în frunte cu Olanda, relatează AFP.

Planul prezentat de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-ar bucura de o susţinere „importantă”. Procesul este însă în continuare „dificil şi laborios”, a transmis o sursă agenției.

Puţin după ora locală 18.00 (16.00 GMT), premierul italian Giusppe Conte a apreciat că negocierile sunt „mult mai dificile decât se aştepta” şi a menţionat chiar un „impas”, fără a face alte precizări. El şi-a manifestat nemulţumirea că „Olanda şi ceilalţi frugali nu înţeleg necesitatea unei reacţii puternice”.

Un diplomat olandez recunoscuse deja că propunerea făcută în cursul dimineţii reprezintă „un pas în direcţia corectă”.

Alături de Olanda, din grupul statelor aşa-numite frugale, care susţin acordarea unui volum cât mai mic de credite nerambursabile pentru ţările afectate mai grav de epidemia de coronavirus, se află Austria, Danemarca şi Olanda. Finlanda are de asemenea o poziţie apropiată de acestea.

„Aşa cum era de aşteptat, este o bătălie grea, o negociere dură, dar mergem în direcţia bună şi a asta e cel mai important”, a declarat presei cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Citând o altă sursă diplomatică, AFP a mai relatat că „discuţiile sunt la fel de intense în privinţa (…) guvernării, a dimensiunii fondului şi a reducerilor”. Conform sursei citate, se preconizează ca Charles  Michel să prezinte la cina alături de cei 27 de şefi de stat sau guvern europeni o a treia versiune a planului său, revizuită după întâlniri bilaterale sau în grupuri restrânse. Nu se stabilise însă, deocamdată, nici măcar ora dineului, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/eurodeputatDanielBuda

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Ce nu va e clar ,mai beau o cafea , mai fac o stringere de mina , mai gusta vreun coniac frantuzesc de prin vreo pivnita nestiuta si apoi vor vota cu totii, ca doar nu or sa piarda carutele pline doldora cu arginti , pazite de arnauti , ca in filmele cu Florin Piersic .

  2. Mi se pare suspect faptul ca este urgentata stabilirea bugetului de relansare in conditiile in care este aproape cert ca nu vom scapa de epidemie mai devreme de vara lui 2021.
    De ce este nevoie sa se tina dezbateri prelungite intr-o zi de sambata daca bugetul este pentru la anul? Temerea mea este ca bugetul nu este pentru la anul, se doreste ca banii sa fie dati de pomana cat mai curand, ceea ce ar fi o greseala destul de grava cu consecinte asupra viitorului economiei UE.

    • Tu iti dai seama ca SUA a bagat trilioane in economie pana acum?

    • Daca vorbesti de SUA sabotorului Trump este clar ca nu poate fi dat ca exemplu

    • Nu e decizia lui Trump, altii decid, el doar apare la TV sa injure chinezi si mexicani.

  3. Dincolo de aparente e multa murdarie si golanie sau cum spunea sociologul ”spuma spumelor, crema cremelor, rahatii rahatilor”.

  4. Taietori de frunze la caini,mai bine s-ar desfiinta.

  5. Alaturi de Olanda se afla…. Danemarca, Austria si Olanda. Wow! Olanda se afla alaturi de Olanda. E scris adanc.

    • Initial era si Suedia pe lista dar se pare ca a fost inlocuita de o aparitie dubla a Olandei

  6. Blocaj? Sa incerce un laxativ.

  7. Păi gândiți-vă că oportunistul jenant de Cioloș isi permite să zică el că să nu dăm bani polonezilor și ungurilor. Uau, rețetă de uniune nu altceva. Păi dobitocul de Cioloș cand era comisar era cu ăia care băgau taxă pe capitalul bancar, oare mai tine minte cineva? Și că Londra să plătească, doar au ei bani. Păi tăticule, dacă te bagi cu nesimțire de pesedist pe banii englezilor te miri că vor Brexit? La fel și acum. Sărăntocul parvenit de Cioloș n-a rezolvat nimic pe lumea asta dar el vrea să le dea la gioale altora, să tină el banii polonezilor, că așa i-a zis Macron – da, ăla care impușca vestele galbene dele-au scos ochii cu gloanțe de cauciuc, ăla e statul de drept. Totul se reduce la cine decide care-i statul de drept și așa poti să te joci copios cu bugetul UE. De aici se va crăpa uniunea, o să vedeți. N-au invățat prima oară că ei nu-s federație, ci că e uniune de state suverane. O să invețe a doua rundă