G4Media.ro

Ben Wallace se retrage din cursa pentru șefia Guvernului de la Londra…

Sursa foto: Twitter / Munich Security Conference

Ben Wallace se retrage din cursa pentru șefia Guvernului de la Londra și a Partidului Conservator, după demisia lui Boris Johnson/ Ministrul Apărării era unul dintre favoriți

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, unul dintre candidaţii favoriţi pentru a-i succeda premierului Boris Johnson, a anunţat sâmbătă că a luat decizia de a nu se prezenta în competiţia pentru şefia partidului şi a guvernului, potrivit Reuters şi AFP.

Wallace (52 de ani) crescuse în ultimele luni în calitate de cel mai popular membru al guvernului printre membrii Partidului Conservator, depăşind-o pe şefa diplomaţiei Liz Truss, potrivit Conservative Home, datorită modului în care a gestionat criza din Ucraina.

„După ce m-am gândit bine şi am discutat cu colegii mei şi familia mea, am luat decizia să nu intru în cursa pentru conducerea Partidului Conservator”, a explicat Wallace pe Twitter. „Nu a fost o alegere uşor de făcut, dar mă concentrez pe munca mea actuală şi pe asigurarea securităţii acestei mari ţări”, a spus el.

Exprimându-şi gratitudinea faţă de cei care i-au „promis” susţinerea lor, el le-a dorit succes tuturor candidaţilor. „Sper că vom putea rapid să ne concentrăm din nou asupra problemelor pentru care am fost aleşi”, a adăugat el.

Patru parlamentari conservatori şi-au confirmat până acum oficial dorinţa de a fi următorul lider, dar se aşteaptă să candideze şi alţi aproximativ 12 pentru aceasta funcţie. Wallace nu a spus cui i-ar acorda sprijinul său.

Fostul ministru de finanţe, Rishi Sunak, este pentru moment cel mai bine cotat, dar el riscă să fie ajuns din urmă rapid de alţi ctuali sau foşti miniştri, precum Liz Truss (Afaceri Externe) sau Nadhim Zahawi (Finanţe). Secretarul de stat pentru comerţ exterior, Penny Mordaunt, şi fostul ministru al sănătăţii, Sajid Javid, sunt de asemenea concurenţi serioşi.

Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator, potrivit Reuters.

Cu o poziţie slăbită considerabil după o serie de scandaluri, între care cel legat de petrecerile desfăşurate la Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, alegeri parţiale încheiate cu înfrângeri usturătoare pentru conservatori şi demisii în lanţ din cabinet, Johnson a fost constrâns să-şi dea demisia, dar a spus că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la numirea viitorului premier.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pro-ucrainenii înlăturați de la putere?

    • Se pare că ca și noi au și ei reptiloizi în conducere,scuzați.

    • Rishi Sunak este de sacrificiu pentru un mandat scurt. Oricum, va fi un pion. Asta pentru a-l tine la cote bune pe Ben Wallace pentru viitor. Sunak are susținere mare de la comunitatea indiana din anglia și vreo 700 de milioane le lire sterline care prind bine partidului. Asta se observa la suprafață, dar dedesubturile nu le știu decât ei.

  2. Complexul militar-industrial nu este pro sau contra cuiva, cat timp este război si au mușterii – ucrainenii si nu numai – totul este in regula.
    Sa nu uitam ca logistica invaziei germane in Polonia s-a făcut cu camioane Ford.

  3. „Marea” Britanie e mai mica cu fiecare deceniu. Nu mai comentam de imperiul risipit in ultimii 70 de ani, dar sa pierzi Chagos si Hong Kong fara lupta e de nivel Carol al doilea. Si acum urmeaza Irlanda de Nord si Scotia.

    Iar ce le va mai ramane e ocupat, metru cu metru, de omul de culoare. Halal „aparare”, nu-i de mirare ce zero barat le iese si in Donbas.

  4. O sa fie ales la NATO. E cel mai potrivit.