G4Media.ro

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: Cred că sunt mai multe cazuri…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”: Cred că sunt mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate. Cred că sunt 20.000 pe zi

Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler a declarat la Digi24 că, în opinia sa, sunt de patru ori mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate, estimând numărul acestora la 20.000 zilnic, relatează News.ro.

Întrebată câtre cazuri noi crede că există în realitate, în condiţiile în care anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi şi 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puţine decese, iar acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă şi decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice. Beatrice Mahler a răspuns: „Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”.

De asemenea, întrebată ce concluzii a tras din discuţiile cu colegi din alte ţări, managerul spune că în alte ţări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte ţări.

„Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler.

„Dacă ne uităm puţin la tipurile de tulpini care circulă în România, şi aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutaţii care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulaţie şi alte tulpini care ridică suspiciunea eficienţei vaccinului. Eu cred că este o combinaţie de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum să o evidenţiem fără secvenţiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a explicat medicul.

Beatrice Mahler a afirmat şi că simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile.

„S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluţie severă – pentru că şi aici avem o parte din pacienţii care sunt infectaţi care au această evoluţie – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a declarat medicul la Digi24.

Ea a explicat diferenţa dintre actualele forme grave şi cele întâlnite la debutul pandemiei.

„Sunt foarte puţini pacienţi care au acest tip de evoluţie în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluţie către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturaţii normale la domiciliu şi care ajung la finalul perioadei, când le scade saturaţia şi se simt rău, să vină la spital şi care au nevoie de o concentraţie foarte mare de oxigen şi admisie extrem de rapidă spre o soluţie de ventilaţie. Şi sunt mulţi, avem între 8 şi 10 pacienţi pe care îi îngrijim pe secţie împreună cu medicul de terapie intensivă, situaţie pe care nu am avut-o anul trecut”, a relatat Beatrice Mahler.

Ea a adăugat că pacienţii fac şi complicaţii diferite faţă de cele întâlnite anul trecut.

„Sunt extrem de importante complicaţiile trombotice şi multiple. Anul trecut aveam insuficienţe renale, aveam insuficienţa respiratorie, dar complicaţiile trombotice nu erau atât de multe în secţie. Acum avem pacienţi care aparent au evoluţie bună, transmiţi familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă şi la un moment familia primeşte un telefon că a decedat şi nu înţelege ce se întâmplă. Aşa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a precizat medicul.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

29 comentarii

  1. Noi scriem aici dar ajung aceste mesaje la autoritati? Daca cineva tuseste, isi pierde mirosul, NU are febra, NU are dureri in corp deci are simptome partiale se vede in situatia ca trebuie sa anunte DSP-ul dar n-o face pentru ca acestia vin cu tot alaiul de cosmonauti, izoleta, sa-l duca la spita pentru investigatii. Daca vede cartierul ca el este dus, gata, are COVID, e stigmatizat, nu-i mai vorbeste nimeni sau se uita toti cu prudenta la el, e privit mai rau ca si cum ar fi drogat. Sta asa si cum i-o fi norocul. Poate se autoizoleaza, poate ca nu. Ce e de facut? Poate ca autoritatile ar trebui sa gaseasca o modalitate de a ajunge intr-un mod DISCRET la eventualul infectat, sa nu faca din el un fel de ciumat. El ar capata mai multa incredere si ar anunta medicii, de familie, de la DSP cand apar primele posibile simptome. In felul acesta vindecarea ar fi mai sigura iar raspandirea va fi stopata din start. Merita cautata o solutie.

    • Esti in eroare totala sau traiesti pe Marte si nu stii ce-i pe Pamanat. Nu mai vine nimeni cu izoleta, de luni bune. La mine au venit 2 imbracati normal, dar echipati cu imbracaminte de protectie. Tie iti arde de ce zice lumea sau iti pasa de sanatate?

  2. Daca e adevarat, inseamna ca suntem pe punctul de a atinge imunitatea de turma. Iar tu, Moldovan si ceilalti veti reintra in anonimat.

    • Dacă te pricepi la matematică poți socoti că în ritmul actual de vaccinare, luând în calcul și cei 1.000.000 care au trecut prin boală și prognozele privind numărul celor care intenționează să se vaccineze, cu 20.000 de infectați zilnic se atinge imunizarea de turmă de 70% (14.000.000) în 400 de zile. Ceea ce poate însemna cu numărul de decese zilnic actual 60.000 de noi decese.

    • Securila, 13 luni au trecut!

    • @Nicu,
      In astea 13 luni nu se vaccinează decât de 3, iar rata de infectare zilnică a fost cu siguranță mai mică decât cea de acum.

    • „Siguranta” ta nu se bazeaza pe teste, adica nu se bazeaza pe nimic, e nefondata.

    • Ai dreptate, au fost 20.000 de infectări încă de pe 15 Martie, deci s-au îmbolnăvit in 13 luni 8 milioane , plus un milion de vaccinați.Rămâne cam tot cum a zis Wheeler.

    • Dacă nu sunt morții mămicii tale te doare la bască, nu???? Nu contează cine moare numai tu sa nu fii! Proastă nație dacă omul ăsta ți-a atras atenția și tu îl iei cu „securilă ” …

  3. Nu poti avea mai multi infectati, decat testati… Sau? Mai ales ca subtestarea e la ea acasa, dirijata de partid.

    • Mai Dorele, Dorel maică, cum adică sa nu poată fi mai mulți infectați decât testați, tu te auzi ce spui ? Tu crezi că trăiești într-o lume normala, civilizată și responsabila ? Câți sunt asimptomatici, dar alții care din motive inexplicabile sau explicabil nu anunță medicul de familie sau alte autorități din domeniul medical ? Mai gândiți frate și puneți la lucru materia aia cenușie și nu va luați după toate 🐑 🐑 🐑 !

    • @Dorel. Testarea e benevolă, nu obligatorie. Nimeni nu ia oamenii de pe stradă cu arcanul ca să-i testeze. Bombardierii și alte “valori” nu se testează chiar dacă au simptome și ajung la spital abia când se sufocă.

  4. Poate trebuiau schimbate si definitiile de caz, nu?

  5. Scandarea de final la mitingul AUR de aseara a fost „FARA TESTARE”. De ce credeti?

    • Mie cel mai mult mi-a plăcut aia cu „Jos Pandemia”!

    • @AndreiG. Fara testare nu ai baza legala sa iei masuri de izolare, carantina etc. Se ajunge rapid la colapsul unitatilor sanitare, haos, demiterea guvernului. Asta se urmareste. Este unul pe aici care-si zice „amicu”, canta si el acelasi refren.

  6. Era clar de mult ca se ascund cazurile…asrea sunt metehnele politicienilor români…minciuna, demagogie, populism…asra vrea poporul, asta are…

  7. Mahler, asta, zici că țintește locul Moldovanei!!

  8. Zorca, unde esti?
    Mahler te acoperă sau îl vrei pe Einstein in persoană?

  9. Mai oameni buni, daca sunt atât de multe cazuri reale, înseamnă ca e de bine ca avem „doar” atâția internați, atatea cazuri la ATI si atatea decese.
    Înseamnă ca procentele oficiale de cazuri grave si decese sunt mult mai mari decât cele din realitate, nu?
    Daca rolul articolului asta era sa ii sperie pe români si sa ii determine sa se testeze si sa declari fiecare caz de covid cred ca a făcut EXACT OPUSUL!

  10. Sa aduca dovezi, pt ca altfel creaza doar panica. Sau asta vrea? Nu o fi penal?
    Din cauza unora ca ea, lumea nu mai crede in pandemie. Sau asta vrea?
    Maru
    Marii responsabili cu panica scriu: in 2 luni mii de zilni ( mor 100 pe zi), zeci de mii de imbolnaviri (maxim au fost vreo 12000). Oare nu ar trebui trasa de maneca sau chiar credem ca la noi doar Mahler si Moldovan nu mint? Si USR Plus? Era usor in opozitie, la putere trebuie sa si faci ceva.

  11. Atata prostie printre cei care comenteaza!Doamna dr.avertizeaza sa ne pazim cat putem de virus si unii comenteaza ca vrea sa-i ia locul nu stiu cui.Poporul asta e ca o turma de vite care se repede in prapastie oricate avertismente ar primi.
    .

  12. Efect secundar COVID-te tâmpești. Beatrice Mahler a început să creadă. În Covid. Madam Beatrice, te-a tâmpit Șoșoaca de vorbești așa? Corect ar fi ca Beatrice Mahler să ne spună niște concluzii, în urma testelor făcute de dumneaei și echipa. Sincer, jurnaliștii ar trebui să nu mai publice părerile unor părerologi. Este plină țara de părerologi și unii sunt mai rafinați ca Beatrice, alții fac zgomot mai mult, unii dau că tămâie. Beatrice cu ce dă ?

  13. Nu se testeaza suficient. Punct.
    Nu a fost zi cu peste 50k de teste. Si aici intra si personalul medical care (teoretic) trebuie sa se testeze saptamanal.
    Asadar, lipsa de testare gratuita din partea statului are un efect criminal.
    Dar cum sa faca spitalele particulare un purcoi de bani altfel?
    Deci stati in case toti, ca nu se vrea testare masiva. Nu se vrea, aia ca nu se poate e abureala.

    • DE UNDE BANI? TOATE VENITURILE STAULUI SE DUC IN SALARIILE BUGETARILOR. SI TOT NU AJUNG. STATUL IMRUMUTA CONSTANT MILIARDE.
      TOT MAI MULTI SPECIALI SI CUMULARZI, CRESTERI MASIVE DE VENITURI, SPORURI…

      NU MAI VORBIM DE FURAT…

  14. Poate doamna doctor are dreptate,atunci cum se explica totusi numarul mai mare de teste raportate. ex. 35762 teste—–10142 pozitivi ,in 11 decembrie 2020
    40241 teste—-6136 pozitivi 25 martie 2021,
    Nu cumva „mutatiile virusului” ,mai agresive si numarul mai mare al persoanelor cu comorbiditati ,infectate ,explica numarul ATI si numarul de decese ?!?
    Daca ,numarul celor infectati ar fi fost de 3 sau 4 ori mai mare decat cel din statistici ,atunci cel putin 30% din Romania a fost infectata( la 10000 /zi ,aveam real 30000/-40000/zi,adica aprox. un oras pe zi sau dupa caz la 2-3-4 zile)
    Cum DSP-urile au renutat la acele anchete ,cred ca a venit timpul sa se renunte la cifre ,pe care le gasesc a fi manipulatorii .
    Cred ca se va renunta totusi la aceste cifre in momentul in care lumea nu va mai dori sa se vaccineze.
    „HOTARATORII” NOSTRI SA FACA BINE SA PRODUCA VACCINUL ROMANESC (NU SA-L PRODUCEM PE AL ALTORA) ATUNCI SIGUR VOM AVEA MAI MULTI VACCINATI.