G4Media.ro

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Premierul Ciucă, pe primul loc şi în ianuarie, Alexandru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Premierul Ciucă, pe primul loc şi în ianuarie, Alexandru Rafila se menţine pe poziţia a doua/ Doi miniştri PNL urcă pe locurile 3 şi 4, deţinute luna trecută de social-democraţi

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în ianuarie, a doua lună de mandat pentru Cabinetul său, fiind urmat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, care îşi menţine şi el poziţia din luna precedentă. Scandalul facturilor la energie şi gaze îl aduce pe ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu pe locul al treilea, astfel că primele poziţii în topul vizibilităţii miniştrilor nu mai sunt dominate de social-democraţi. Popescu este urmat tot de un coleg de partid, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Culturii – Lucian Romaşcanu şi Economiei – Florin Spătaru, precum şi vicepremierul Kelemen Hunor, care a ajuns de pe locul 10 luna trecută, pe locul 22.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 20.322 de menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai multe odată cu aparitia acuzaţiilor conform cărora a plagiat în teza sa de doctorat.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 16.800 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care a prezentat măsurile pregătite pentru un nou val al pandemiei, a făcut mai multe precizări referitoare la obligativitatea purtării măştilor medicale şi la certificatul verde la locul de muncă, dar şi când a anunţat că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la administrarea dozei a doua de vaccin anti-COVID ar trebui să-şi facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la acea dată expiră certificatul digital.

La mare distanţă, cu 8.000 de menţiuni, este ministrul Energiei Virgil Popescu, care, pe fondul scandalului facturillor la energie electrică şi gaze, urcă de pe locul 9 luna trecută, pe locul 3.

De pe locul 7 în decembrie, ministrul Edcuaţiei Sorin Cîmpeanu urcă pe locul al patrulea, cu peste 7.600 de menţiuni, cele mai numeroase în zilele în care a anunţat că începând cu data de 17 ianuarie, şcolile şi grădiniţele care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi şi se află în localităţile cu o incidenţă a infectării de peste 3 la mie intră în sistem online şi când a făcut anunţul referitor la condiţiile în care se suspendă cursurile unei clase.

Prezenţa celor doi miniştri liberali pe locurile 3 şi 4 face ca prima jumătate a topului vizibilităţii să nu mai fie dominat de social-democraţi, aşa cum s-a întâmplat luna precedentă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu disputa cu fostul titular USR al portofoliului Cătălin Drulă şi cu liderul USR de la acel moment Dacian Cioloş, dar şi odată cu mai multe declaraţii făcute întrr-oconferinţă de presă la care unul dintre secretarii de stat din aparatul ministerului nu a purtat mască de protecţie, coboară pe locul 5.

Următorul în top este ministrul Apărării Vasile Dîncu, care urcă mai multe poziţii ca urmare a declaraţiilor referitoare la tensiunile legate de Ucraina şi a prezenţei într-o emisiune TV.

Ministrul de Interne Lucian Bode coboară o poziţie, pe locul 7, el având cele mai multe menţiuni în contextul reacţiilor poliţiştilor la faptul că ar fi trebuit să verifice calitatea măştilor de protecţie, precum şi al accidentului produs de un poliţist şi soldat cu moartea unei fetiţe, în Bucureşti.

Următorul în top este ministrul Mediului Tanczos Barna, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii privind interzicerea centralelor de apartament, taxele de mediu pentru 2022, programele Rabla şi parteneriatul cu autorităţile locale pentru reducerea poluării.

Pe locul 9, mai jos cu o poziţie faţă de luna precedentă, este ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu peste 3.200 de menţiuni, mai multe decât în luna precedentă, vârfurile fiind în contextul disputei cu fostul ministru PSD al Justiţiei Ana Birchall şi al atacurilor la adresa primarului Capitalei Nicuşor Dan.

Pe poziţia a zecea este ministrul Finanţelor Adrian Câciu, cu 2.804 menţiuni, mai puţine decât în luna precedentă, cele mai multe fiind în contextul disputelor cu liderul PNL Florin Cîţu, fost ministru de Finanţe şi fost premier, pe tema împrumuturilor făcute de acesta şi a riscului ca agenţiile de rating să reducă perspectiva României. De asemenea, ministrul Finanţelor a vorbit şi despre lansarea discuţiilor de aderare a României la OCDE.

Pe locul 11 în topul vizibilităţii se află ministrul Muncii, Marius Budăi – aflat pe locul 4 în luna decembrie – cu peste 2.700 de menţiuni, cele mai multe în contextul declaraţiilor referitoare la renegocierea plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii din PNRR.

Tot peste 2.000 de menţiuni are şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care în decembrie avea puţin peste 1.000 de menţiuni şi se situa spre finalul topului. Predoiu a înregistrat un vârf de vizibilitate odată cu solicitarea adresată procurorului general de a investiga ”orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”, dar şi cu discuţiile referitoare la majorarea pensiilor şi salariilor magistraţilor.

Pe fondul crizei ucrainene, ministrul de Externe Bogdan Aurescu urcă pe locul 13, cu 2.408 menţiuni, după ce în luna decembrie s-a aflat pe locul 16.

Pe următoarele poziţii, având între 1.885 şi 1.054 de menţiuni, se află miniştrii Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Agriculturii – Adrian Chesnoiu, Dezvoltării – Cseke Attila, Turismului – Daniel Cadariu, Digitalizării – Marcel Boloş (învestit în 28 ianuarie) şi Sportului – Eduard Novak.

Pe ultimele locuri, cu sub 1.000 de menţiuni, sunt, în ordine, miniştrii Culturii – Lucian Romaşcanu, Economiei – Florin Spătaru şi vicepremierul Kelemen Hunor, care a ajuns de pe locul 10 luna trecută, pe locul 22.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Am observat un fenomen interesant şi privim cu îngrijorare că toată lumea are o problemă de percepţie, fenomenul ia amploare şi se multiplică în special printre politicieni aşa că vă vom oferi câteva exemple ca să puteţi testa dacă mai aveţi percepţie:
    ——————————–
    – PNL e convins că nu şi-a pierdut electoratul şi doar sunt supăraţi aşa puţin.
    – PSD e la guvernare dar nu e guvernarea lor.
    – AUR crede că are trecere la electoratul USR.
    – UDMR crede că e preferat în locul celor de la AUR care are deja electorat de 25% (să privim cu UDMR cine le face reclamă).
    – Sondajele au reuşit performanţa ca să scoată un procent de 100% votanţi proşti.
    – Cîţu crede că e acolo pentru că deţine controlul şi vrea el.
    – Ciolacu încă nu s-a prins că e în aceaşi poziţie ca Cîţu şi tot succesul şi insuccesul îl vor împărţii împreună astfel nu le-ar funcţiona strategia care o urmăresc iar ăştia nu ştiu să facă strategii fără sacrificii că toate strategiile lor se învârte în jurul sacrificări proştilor(cei selenari o cunosc ca schimbarea de cadre iar tinerei reformişti o cunosc ca resetare).
    – Iohannis are încredere oarbă în onoarea celor de la PSD aşa cum PSD are încredere oarbă în cuvântul dat de PNL.
    – Mulţi cred că electoratul trădat PNL sigur va vota cu AUR care e balama PSD ca să se răzbune pe PNL că au făcut alianţă cu PSD, imediat după ăia care cred că vor vota cu PSD ca să se răzbune pe PNL, logic.
    – PSD crede că are intact electoratul după trădarea cu PNL şi nu cred nici o secundă că electoratul lor ar putea prefera AUR, iar unii chiar USR.
    – Reptilienii există dar numai în mintea voastră.
    – Ciparea ar fi un avantaj că mulţi nu aţi mai fi atâta de proşti că programarea cipurilor ar limita prostia altfel unde ar mai fi controlul.
    – Tembeliziunile au pierdut busola că sunt sub nivelul celor care vor să îi prostească, folosesc strategia greşită că schimbă propagandiştii la anumite intervale de timp cu alţi propagandişti în loc să schimbe temneliziunile unde toţi ştiu că oricum numai propagandişti sunt, logic.
    – Postacii s-au ramolit de tot că au început să creadă ce scriu iar mai nou chiar gândesc în locul celor care îi citesc, au cea mai mare ruptură de logică dintre toţi propagandiştii.
    – Iar ultima e şi pe locul întâi, PNL şi PSD se vor despărţi înainte de alegeri pentru a câştiga cât mai mult electorat pentru o guvernare ulterioară şi tot comportamentul lor arată acest lucru prin modul cum încearcă să îşi securizeze electoratele separat, dar tot ei vă spune în faţă insistent de pe acuma ca nu cumva să intraţi în panică ulterior la alegeri şi să pricepeţi ce urmăresc că vă cred aşa mai puţin proşti şi nu se bazează pe discernământul vostru că după alegeri vor face iarăşi guvernare împreună (oricum nu au altă soluţie că singuri nu adună 50%+1), strategia asta mă bate şi pe mine la logică.
    ——————————–
    Dacă le percepeţi pe astea înseamnă că încă aşa puţin sunteţi intacţi la creier, nu complet dar îndeajuns.

    Îi mulţumim lui Mama Omida care ne-a ajutat să completăm lista la subiectele care vă vor afecta în viitor, logic! 🙂

  2. Drulă pe ce loc este? Aaaaa, stai că numai este ministru, am uitat că USR a votat moțiunea de cenzură care l-a dar jos din funcția de ministru al transporturilor.

    • Știi ce înseamnă aia „vizibilitate”?
      Nu înseamnă că sunt mai deștepți, nu sunt genii, stai liniștit.

      Sunt vizibili pentru că se află în primele rânduri, în presa și așa-zisele case de sondare plătite tot de ei, cu bani de la partid (via bugetul de stat).

    • Și Șoșoacă e foarte vizibilă.

  3. Este dovedit că expunerea media este invers proporțională cu calitatea umană și profesională a indivizilor . Adică cu cat mai mult bla, bla,bla.. la tembelizor , cu atât mai puține realizări( de multe ori deloc) in zona de activitate .
    Ce să vezi : rafila în opoziție -sa vedeți ce fac eu , dau și cu stg. și cu dr …. rafila la putere , vom constata , vom analiza , vom, vom , vom … Îți vine să vomiti. Cel mai slab ministru al sănătății post decembrist . Ciuca se dovedește doar un element de decor iohanist .
    Uslistii și hauristi sa nu își facă griji. Intenția de vot este de peste 90% .
    Felicitări iohannis , ai reușit !
    rareș bogdan felicitări , tu ești amicul neștiut al lui voiculescu, badea , gadea ,ciuvică și a găștilor psdiste din justiție și curte constituțională . Bine înțeles și avocatul poporului. Adică avocatul majorării pensiilor speciale . Bravo! Sper că ști cui se spune bravo .
    Cine se aseamănă se adună și mai ales se iubesc . Totuși, încă mai sper sa nu aveți și urmași !

  4. Se confirmă principiul din armată : funcția bate gradul. De ce ar fi altfel cel mai vizibil cineva care nu a facut nimic?!

  5. Pai nu se repetă și era de așteptat .
    PSD-ul de pe timpul lui Ponta-Crinuț a înviat .
    Mai țineți minte fraza,,Plagiatorii sunt cei mai votați,,.
    Ce să schimbat .
    Oare să avem Președinte un Plagiator?.
    Pentru că Premier Plagiator avem din nou .

  6. Romanistanul e locul in care cel mai prost e pe primul loc.

  7. Cum era de asteptat ,pe masura ce votantii care au parasit in timpul Alegerilor Parlamentare trecute PNL Orban (motivele acum sunt stiute de toata lumea )se intorc la vechea dragoste . Citu dovedeste cit de bun incasator a fost si doveste clar cum el este singurul care are habar de olecuta de economie .Ciuca este in prim plan si asta se datoreza si razboiului care„ bate la usa ” ca dealtfel si masurilor luate de Guvern, masuri ce converg rapid spre a se pozitiona comform cerintelor cetatenesti si cerintelor din UE .Presedintele Iohannis s-a dovedit a fi exceptional atunci cind a numit la guvernare noua Alianta condusa evident de liberalul Ciuca si la care in mod cert are o influenta decisiva in luarea tuturor deciziilor recente ale Premierului .La nivelul politicii externe , acolo unde Presedintele are valoare adaugata si unde prerogativele il sustin , a anticipat intreaga situatie actuala si a adus in tara trupele Americane si in curind si pe cele ale Francilor, imediat dupa ce Macron recistiga Presedintia Republicii .De exceptie acest joc anticipativ al Presedintelui urmare a actiunilor ce au dus la infringerea tuturor actorilor politici ce i s-au impotrivit . Vedeti si voi unde sunt acum acestia .Romania devine o forta ,in aceasta parte de lume si meritul integral este al Presedintelui Iohannis .Ciuca are in fata inca doi ani si ceva de mandat ca si perspectiva imediata (PSD nu va cere plecarea lui Ciuca din functia de premier ) si anticipam ca actuala Coalitie sa gestioneze tara si fondurile din PNNR (se vor relaxa si conditiile de cheltuire )si in viitorul ciclu Parlamentar .

    • este clar ca vor cistiga si alegerile din 2024 , doar nu o sa dam banii pe mina celor din opozitie tocmai acum cind avem garantia corectitudiniii cheltuirii lor ca si girantul ce ne arata asta prin numele premierului .

  8. Pai mai oameni buni, dar este si normal! Cum sa nu fie domnul Ciuca mai vizibil ca altii? Pai, uite, concret, daca-l compari cu domnul Câțu, care este mai vizibil dintre ei doi? Fireste ca domnul Ciucat! Are cel putin patruj de kile-n plus! 🤭