G4Media.ro

Azi se votează moțiunea de cenzură anti-Dăncilă. Opoziția mai are nevoie de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Azi se votează moțiunea de cenzură anti-Dăncilă. Opoziția mai are nevoie de peste 20 de voturi pentru a dărâma guvernul

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” va fi dezbătută şi votată azi de plenul reunit al Parlamentului. Vor vota pentru moțiune PNL, USR, PMP, Pro România și UDMR, dar opoziției îi lipsesc peste 20 de voturi pentru a da jos guvernul, după cum a declarat săptămâna trecută liderul PNL, Ludovic Orban.

Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu. Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi, potrivit Agerpres.

Pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 – PNL, 40 – USR, 17 – PMP, 30 – UDMR, iar PRO România are 24, în total fiind 204.

De cealaltă parte, PSD are 208 parlamentari, iar ALDE – 31, în total fiind 239 de deputaţi şi senatori ai puterii. Mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, care ar putea fi atraşi, la negocieri, să voteze moţiunea, precum şi 5 parlamentari neafiliaţi.

Preşedintele PRO România, Victor Ponta, a anunţat că, deşi parlamentarii partidului nu au semnat moţiunea, vor vota în favoarea acesteia.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercurea trecută, pentru AGERPRES, că formaţiunea sa va vota moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă.

Joia trecută, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că şansele moţiunii de cenzură sunt mai mari decât la celelalte moţiuni de după decembrie 2016, susţinând că, până la acel moment, se putea baza pe 214 – 215 voturi, „nu foarte departe” de cele 233 necesare pentru a trece moţiunea, iar negocierile individuale vor continua „până în ultima zi”.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a anunţat că la moţiune senatorii şi deputaţii social-democraţi vor asigura cvorumul de şedinţă, dar nu votează. Dăncilă a precizat că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din partid de organizaţiile din care fac parte.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Prefer sa pice moțiunea, decât guvernul
    Ăștia de la UDMR văz că s au poziționat deja în ‘opozitie’ , probabil le ar surâde sa intre din nou la guvernare prin schemele lor de șantaj.

    De fapt normal ar fi că guvernul să continue să facă cele promise. Văd că și ultima victima arsa a plecat tot în belgia. Noi n avem nici acum cu ce. Și altele.

    Când o să vina PNL probabil tot așa va fi.
    Ăialalți de la usr plus se scăpa pe ei când e vorba să facă ceva. N au experiență domne
    Sa vedeți voi când or da de eșalonul doi din ministere. Aia care a PSD iști fanatici puși acolo de pe vremea lui nascase vânătorul.
    Sa vedeți voi ce o să facă opoziția. Ce face și acum.

    • Buna Dimineata
      La tine acasa tu tragi apa la WC ?
      Prin ceea ce ai scris imi demonstrezi contrariul !

    • 1. OUG pe codul muncii
      2. Restructurare masiva, cca 40% out
      3. Multe institutii cu „deconcentrate” judetene desfiintate sau restranse. De exp de ce trebuie sa fie atat Garda de mediu cat si Agentia nationala de mediu, doua institutii distincte in fiecare judet? Cu in pluton de functii de conducere fiecare? De ce trebuie protectia copilului, dezabilitati, etc sa aibe filiale judetene?

  2. Din pacate, motiunea a fost facuta „in dorul lelii”, asa a fost si depusa, inainte de vacanta, in loc sa fie depusa in 28 mai, de pilda, si asa a fost sustinuta. Si rezultatul va fi pe masura … sper sa ma insel … dar ma indoiesc …

  3. Ca de fiecare data PNL a facut motiunea la misto in ideea ne facem ca muncim,
    Mai bine isi cheltuiau timpul pierdut pentru a abroga legile justitiei.

    • @jean True… sad, but true! Macar USR a depus proiect de lege pentru desfiintarea SS. Nu va trece, clar, dar macar l-au depus…

  4. Intr-un stat de drept asemenea guverne nu exista nici pe scenele de teatru.

  5. recent ma gindeam ca daca guvernul ramine mai departe atunci psd alde udmr se duc la fund si mai tare, dar ne iau si pe noi, asta nu e guvern, astia sunt calaretii apocalipsei poporului roman, nu mai pot sa vad mutrele astea mizerabile, nu mai am cuvinte si m-am saturat de atitea ginduri si emotii negative, de parca plutim untr-un oceaninfinit de noroi si nu mai ajungem la litoral.
    oricum trebue sa raminem pozitivi, sa pastram speranta, sa protestam inpotriva lor, sa-i huiduim, si sa votam oameni corecti, fiecare sa-si faca treaba la locul sau, zilnic. noroc ca mai existe asa insulite ca G4Media unde putem trage o gura de oxigen.

  6. Hai bai, nu mai dati guvernul asta odata jos, ca deja sunteti plictisitori, pe bune acuma. N-a zis Orban ca vrea sa fie el prim-ministru? Si USR de-abia asteapta sa vina la guvernare… :)))))