G4Media.ro

Autoritățile ucrainene au pus sechestru pe 154 de bunuri mobile şi imobiliare…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Autoritățile ucrainene au pus sechestru pe 154 de bunuri mobile şi imobiliare deținut de Viktor Medvedciuk, aliat al lui Putin

Autorităţile ucrainene au pus sechestru joi pe 154 de bunuri mobile şi imobiliare ale politicianului ucrainean prorus Viktor Medvedciuk, care a fost arestat marţi în urma unei operaţiuni speciale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), el fiind considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, despre care se spune că ar fi naşul fiicei acestuia, relatează EFE, Ukrinform şi Ukrainska Pravda, citate de Agerpres.

Printre bunurile poprite figurează 26 de autoturisme, 30 de terenuri extravilane, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare şi un iaht, conform unor surse apropiate organelor de anchetă.

Anunţul arestării lui Viktor Medvedciuk (67 de ani) a fost făcut marţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Se aşteaptă ca „informaţii importante” să fie obţinute de la Medvedciuk, inclusiv despre pregătirile şi derularea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după cum au dezvăluit surse apropiate liderului ucrainean.

Zelenski a comunicat despre arestare printr-un mesaj postat pe canalul său Telegram, ilustrat cu o fotografie a lui Medvedciuk, aşezat pe un scaun, cu cătuşe la mâini, îmbrăcat în haine militare şi cu o insignă cu drapelul ucrainean.

Medvedciuk – liderul şi fondatorul partidului prorus „Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” – se afla în arest la domiciliu, prin ordin judecătoresc, dar a fugit la 24 februarie, exact când Rusia şi-a început „operaţiunea militară specială” în Ucraina.

El este acuzat de înaltă trădare pentru dezvăluirea de secrete de stat, derularea de afaceri în peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, imputându-i-se de asemenea că lucrează pentru Rusia şi are „legături puternice” cu Putin.

Şeful SBU, Ivan Bakanov, a declarat că FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, ex-KGB) a încercat să-l scoată pe Medvedciuk din ţară prin Transnistria, de unde urma să fie transportat la Moscova.

„A fost într-adevăr o operaţiune dificilă şi periculoasă pentru mulţi dintre cei implicaţi, care a durat aproximativ o lună, în condiţii de război”, a afirmat Bakanov într-o intervenţie televizată, dezvăluind că, pentru scoaterea lui Medvedciuk din Ucraina, FSB a recurs la ajutorul unor reprezentanţi ai lumii interlope ucrainene şi, din păcate, chiar la poliţişti ucraineni corupţi.

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pfiu, mama ce sarac era asta, normal, daca e extensia lu’ putinica, este umil si ajuta lumea, nu se uita la bogatii materiale …

  2. Care aliat?Este un cetatean de-al lor ,liderul unui partid de opozitie.