G4Media.ro

Au fost trase la sorți noile completuri de 5 judecători de la…

Au fost trase la sorți noile completuri de 5 judecători de la ÎCCJ pentru 2019. CSM a recomandat ca dosarul lui Dragnea sa rămână la completul tras la sorți în decembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat joi, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2019.

Tragerea la sorţi a fost realizată de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea.

În urma tragerii la sorţi,

  • Completul 1 penal este format din: Iulian Dragomir, Ionuţ Matei, Iulia Alexandra Rus, Constantin Epure şi Valentin Horia Şelaru. Supleanţi la acest complet au fost desemnaţi: Florentina Dragomir, Tatiana Lucia Rog, Mirela Sorina Popescu, Leontina Şerban, Rodica Cosma.
  • Completul 2 penal va fi compus din: Simona Cîrnaru, Oana Burnel, Anca Mădălina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu, Simona Cristina Neninţă. Supleanţi sunt: Francisca Vasile, Săndel Lucian Macavei, Silvia Cerbu, Ştefan Pistol, Simona Daniela Encean, Daniel Grădinaru.
  • Completul 3 penal este format din: Luciana Mera, Ioana Bogdan, Lavinia Lefterache, Marius Foitoş, Ana Hermina Iancu. Supleanţi sunt: Rodica Aida Popa, Geanina Arghir, Maricela Cobzariu, Andrei Claudiu Rus, Ioana Alina Ilie.

La aceste completuri valabile pentru anul 2019 vor fi repartizate dosarele în apel, printre care cel în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani sau dosarul în care deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, a fost condamnată în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare.

Dosare importante, printre care cele în care sunt judecaţi, între alţii, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea sau Viorel Hrebenciuc, au fost repartizate deja completurilor constituite în anul 2018.

De asemenea, au fost traşi la sorţi membrii a trei completuri în materie civilă.

  • Completul 1 civil este format din: Carmen Popoiag, Iulia Manuela Cîrnu, George Bogdan Florescu, Cezar Hîncu, Claudia Marcela Canachecu;
  • Complet 2 civil: Sorinela Alina Macavei, Mirela Vişan, Ianina Grădinaru, Mona Magdalena Baciu, Adriana Gherasim;
  • Complet 3 civil: Mihaela Paraschiv, Paulina Brehar, Rodica Zaharia, Veronica Năstase, Rodica Voicu.

Înainte de tragerea la sorţi, Cristina Tarcea le-a spus jurnaliştilor că doreşte un an mai „liniştit şi normal”, în care principiile de drept „să fie repuse în adevărată lor valoare şi poziţie”.

„Înainte de orice, vreau să vă urez tuturor un sincer şi din tot sufletul ‘La mulţi ani!’, să vă urez un an nou mai liniştit, mai normal şi în care principiile de drept, aşa cum au fost ele predate de monştrii sacri ai dreptului, pe care eu am avut norocul să-i prind, să fie repuse în adevărată lor valoare şi poziţie. (…) Completurile de 5 judecători sunt formaţiuni de judecată specifice doar Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care funcţionează doar pe o perioadă de un an şi care îşi continuă activitatea pentru anul următor doar în situaţii cu totul excepţionale”, a precizat Tarcea.

Aceasta este a patra tragere la sorţi a completurilor în ultimele luni.

Pe data de 13 decembrie, Înalta Curte a organizat o tragere la sorți a completurilor de cinci judecători, dar acestea au fost valabile doar până la sfârșitul anului 2018 pentru cazurile urgențe, arestări, recuzări etc.

Cele anterioare au fost declarate, pe rând, nelegale de Curtea Constituțională și de Curtea de Apel București.

Secţia pentru judecători a CSM a recomandat, la începutul lunii decembrie anul trecut, mărirea numărului acestor completuri de la 4 la 6 (3 în materie penală şi 3 în materie civilă).

Pe 19 decembrie, Secţia pentru judecători a CSM a decis ca dosarele de pe rolul completurilor de cinci judecători de la ICCJ să fie judecate în continuare de completurile trase la sorţi pe 13 decembrie.

Unul dintre aceste dosare apelul în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Reamintim că pe 13 decembrie dosarul fusese repartizat la completul 2 penal de la Instanţa supremă, format din cinci judecătoare: Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa.

Pe 21 iunie, Înalta Curte l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două persoane – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Decizia a fost atacată cu apel.

Liviu Dragnea a obţinut în instanţă, luna trecută, suspendarea hotărârii prin care a fost desemnat completul de 5 judecători de la Înalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajărilor fictive. Hotărârea nu este definitivă, dar efectul acestei decizii a Curții de Apel București este că toate procesele de la instanța supremă vor fi suspendate.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

33 comentarii

  1. Poate are noroc de un complet cu golance ca nici la DNA nu se mai duce de spaima catuselor.

  2. Quousque tandem abutere Justitia nostram? Cum (în temeiul cărui articol) decide CSM că taman completul care trebuia să-l judece pe Dragnea să rămână cel tras la sorți pe 13 decembrie? Chiar suntem în filmele cu Stan și Bran? Atât a decăzut națiunea aceasta?

    • Da, atât a decăzut. Dar sunt alegeri anul ăsta şi anul viitor, când se va decide viitorul ţării.

    • Pana la alegerile de anul viitor (care vor conta in viitoarea arhitectura a puterii), acesti mafioti nemernici vor face praf statul si institutiile sale in asa fel incat si alegerile sa fie manipulate iar rezultatul lor sa le consfinteasca perpetuarea la putere pentru cateva decenii.
      In actuala situatie, cand psd – alde abuzeaza de puterea cu care au fost mandatati schimband legi si reguli numai in favoarea lor, SINGURA SOLUTIE care ar mai putea schimba situatia este iesirea masiva si pasnica in strada si/sau greva generala ( desi este mult mai dificil de realizat).
      Nu ne este clar ca acesti derbedei nu mai tin cont de nicio regula/lege romaneasca sau europeana ?? Nu le mai este teama decat de miscarile masive de strada.

  3. Cum este corect: „C1” sau „WC1”? Multumesc.

    • Buna intrebare.

  4. „CSM A RECOMANDAT (subl. m.)…” este, in actuala conjunctura creata la ICCJ, cu Presedinta cercetata disciplinar de catre Inspectia Judiciara pesedista, tocmai pt greseli in tragerea la sorti a Completelor de 5 si cu ceilalti sefi de sectie inca interimari, EGAL cu „A DECIS” ! :))

    PS. Mai are rost sa discutam altceva …?

    • Flausatii si-au lasat o portita, in caz c-o fi sa le iasa iar cu gratii procesul.

    • Sa discutam despre infractori, cind or sa plateasca prin bani, bunuri si detentie pentru furturile majore .
      De ce se tot discuta despre trageri la sorti si infractorii in timpul asta se dau cu corzile pe afara…
      Infractorii majori trebuie cercetati si judecati in catuse, la beci, si nu in libertate ..

  5. Ce vorbesti, Trepanel?

  6. Urmeaza sa dati o OUG prin care se trage la Loteria 6 din 49 pana ies numerele lui Dragnea.
    VA duceti impacati la culcare?

  7. Chiar nu se pot bloca genul de comentatori „susufler0 și asistat” ăștia sunt niste instigatori în apărarea Rusie!!! Rusie care pe tot ce a pus laba a distrus, furat și a împiedicat democrația și modernizarea.. Rusia e țară bananiera, nu au nici autostrăzi, mașini vechi, salariul este mai mic decât cel din România.

    • Vezi c-ai gresit postacii, ei sunt asistat si emil, pana la aceasta ora, la articolul de fata. Sunt convinsa ca mai apar si altii : A310, ciobanul bucur, pacala, fetita cu chibrituri, sasul mut, mobgirl, gigel, si alte dihanii scarboase.

  8. De ce nu face ICCJ o urnă cu două 50 de bilețele pe care să scrie „nevinovat” si 50 pe care care să scrie „nevinovat măh” ? Si să se tragă apoi la sorți verdictul in toate dosarele lui Dragnea… În direct la Antena trii!

  9. nici tu nu crezi ca hotul asta jegos cariat e nevinovat. ue psd!!!! forever!

  10. Dar de ce? Cine este CSM?!
    PS. N-am citit continutul si nici nu le mai citesc.

  11. Domnia sa domnul Dragnea nu se poate sa fie condamnat, este cel mai puternic politician al Romaniei. Tot ce se spune domnia sa sunt doar minciuni spre a-l discredita. Un om ca daminia sa se naste odata la 100 de ani, de pe vremea lui Nicoale Iorga Romania nu a avut asa personalitate politica.

  12. )))))) @asistat a fost sodomizat de @samir ))))))

  13. @asistat
    Breh
    Tu ai fost Alaptat de unchi si de matushi, nu de mama ta

  14. ASTA E STATUL DE DREPTI AL SINISTRULUI justiei. „MAI MARII” zilei, ISI POT ALEGE CUPLETE DE JUDECATA.
    SA FI BLESTEMAT SINISTRE.

  15. @Asistat
    Tu ori esti bolnav ori esti platit, ne spui si noua care din variantele astea doua faci parte?
    Cum poti sa ii i-ei apararea unul infractor in halul asta? A fost judecat, da? A fost gasit vinovat, da? Care e problema dumitale? Numai un bolnav la cap sau un rau-voitor nu ar accepta asa ceva. Chiar nu vezi sau nu vrei sa vezi ca Dragnea &co numai la OUG le sta capul? Nu vezi ca Dragnea si PSD au dus tara de ripa? Nu vezi sau nu vrei sa vezi ca OUG la care tot studiaza ei saint facute pentru Dragnea?
    Mi-e scirba de oameni ca tine!

    • Nu inteleg de ce va obositi sa-i raspundeti prostanacului. Nu vedeti ca postarile lui sunt facute special sa fie bagat in seama? „Prostul face tot ce poate ca sa nu treaca neobservat”( Tudor Musatescu). …”Prostia are talentul de a fi insistenta”(Albert Camus)….si as putea continua. Asa ca, nu-l bagati in seama. Va suferii enorm. Seara frumoasa!

    • Commentul era pentru @alunelu si toti cei care se enerveaza la postarile asistatului.

    • @Asistat:
      Constat ca 2019 a inceput nasol pt tine : De unde lucrai numai am ai inceput sa lucrezi (postezi) numai pm ! :))

    • Merci @Ela, ai dreptate, nu merita bagat in seama.
      O seara placuta!

  16. pt ca daddy a cerut ,toti s=au conformat.la el toate sunt facultative.tara de rahat cu conducatori d erahat /in justitie in politica in administratie.daddy tb sa fie presedinte in 2-19 cu prima doamna irinuca.

  17. Sunt satul si dezarmat de atata haos.

  18. MUIE PSD & atarnatorilor!!!
    Dar nu mai avem sa ii suportam prea mult : „WINTER IS COMING!”
    Cu d’ale Carnavalului si GER-ului: fulgi de zapada, luminite, artificii, viscol,
    multa MuiePSD si … „aleGERi”.
    „ALE-GER-I IS COMING !!!”
    ..|.. PSD ..|..

  19. Nimeni nu-i mai presusu de lege Sefa CSM. intr-o declratie publica ,clama in activitatea Domniei Sale, prioritatile: respectarea adevarului . a statuui de drept, corctitudinii si cinstei, transparentei, echilibrului in justiei si aprarea dreptatii etc. Acum prioritatile Domniei Sale s-au schimbat? Are prilejul sa scrie istorie , punandu-si aprenta pe actul juridic… Asteptam rezultate..in favoarae populatie cinstite , care inca mai spera la o Romanie demna si onorabila.

  20. Ca sa se inteleaga cauzele abuzurilor anilor 50 este suficient sa citesti unele comentarii. Si acelea au avut f multi sustinatori in rindul maselor de „intelepti”, care au impresia ca ei chiar stiu despre ce vorbesc! Nimeni dintre cei de atunci nu-si putea inchipui ca, 40 de ani mai tirziu, acele fapte au fost altfel catalogate. Asa se ve intimpla si acum pentru ca totul se repeta.

  21. S-au cam întețit postărilor fidelilor latrinei number three, nu vi se pare? Oare de ce, mă întreb? S-au mărit salariile? Au intrat stăpânii în panică? *

    *Pot fi luate și ca întrebări retorice.

  22. CSM a „recomandat” in in cazul CLK si s-a dovedit ca „recomandarea” poate fi ignorata fara niciun fel de explicatii. Problema de ansamblu e mult mai mare, dat fiind ca a fost „legal” posibil posibil sa se ajunga in situatia asta. Propun modificare constitutiei asa incat niciun magistrat din CCR si CSM sa fie numit politic, ci doar pe baza de merit (cariera solida); CCR nu solutioneaza, ci doar emite verdict „conflict DA/NU intre institutii”; parlamentarii au imunitate exclusiv pentru ceea ce declara in parlament; parlament (unicameral sau bicameral) cu maxim 300 de alesi (si asta e mult, oricum marea lor majoritate sunt nulitati sau pupincuristi, cu 30 de parlamentari rezultatul ar fi acelasi si ar fi mult mai ieftin) ; avocatul poporului e o gluma proasta. Posturile de conducere in toate institutiile statului se ocupa prin concurs (pe baza de experienta, merite), si nu numiti politic.