G4Media.ro

Atacurile asupra bazelor aeriene rusești pun în lumina reflectoarelor programul ucrainean de…

Atacurile asupra bazelor aeriene rusești pun în lumina reflectoarelor programul ucrainean de drone

Exploziile produse luni la două baze aeriene rusești au atras atenția asupra eforturilor Ucrainei de a dezvolta drone de luptă cu rază de acțiune mai lungă, potrivit CNN.

Ministerul rus al Apărării afirmă că atacurile au fost efectuate de drone ucrainene, despre care susține că au fost doborâte de apărarea aeriană rusă.

Imaginile – atât cele din satelit, cât și fotografiile – indică faptul că avioanele militare rusești au suferit unele pagube la una dintre bazele din regiunea Riazan.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a oferit niciun comentariu oficial cu privire la explozii, iar guvernul ucrainean nu a recunoscut că a adăugat drone de atac cu rază lungă de acțiune în arsenalul său.

Cu toate acestea, producătorul de armament de stat Ukroboronprom a indicat de mai multe ori în ultimele săptămâni că este pe cale să finalizeze lucrările la o nouă dronă cu rază lungă de acțiune.

În octombrie, acesta a postat pe Facebook – împreună cu o imagine a ceea ce părea a fi o parte din structura dronei: „Distanța este de 1.000 km, greutatea unității de luptă este de 75 kg. Lucrăm la ultimele retușuri”.

Pe 24 noiembrie, Ukroboronprom a publicat o altă postare: „Următoarea etapă de testare a UAV-urilor – În numele șefului Statului Major General, ne pregătim pentru testele de zbor sub acțiunea războiului electronic”.

„Vremea, pe de o parte, devine o problemă, iar pe de altă parte, este un test suplimentar pentru complex. Un fel de crash test”.

O fotografie a arătat cuvintele „az vozdam” inscripționate pe ceea ce se presupune a fi drona – ceea ce înseamnă „voi răsplăti”.

Iar sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a companiei, Natalia Sad, a declarat pentru televiziunea ucraineană, potrivit agenției de știri Ukrinform:

„Începând de astăzi, au fost finalizate cu succes o serie de etape ale testelor. În conformitate cu instrucțiunile șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trecem la etapa de teste care implică un mediu de bruiaj de război electronic”.

Cu toate acestea, nu există niciun indiciu public că drona în cauză a fost pregătită pentru desfășurare sau că a fost implicată în exploziile din interiorul Rusiei.

Cele două baze lovite, potrivit Ministerului rus al Apărării, se află la sute de kilometri în interiorul teritoriului rus și dincolo de raza de acțiune a arsenalului declarat de drone al Ucrainei. Nu au fost publicate filmări sau imagini cu rămășițele dronelor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Iranul face drone, Turcia face, Ucraina, chiar Rusia face un fel de drone.
    Noi facem excursii în Dubai. Când ne-o lovi necazul, unii o să stăm să încasăm, ceilalți se vor reuni cu averile cărate în Dubai.

  2. In 1987, in plin război rece, Mathias Rust a aterizat in piața rosie, credeți ca acum rusia sta mai bine cu supravegherea spatiului aerian?
    In cazurile acestor explozii unii din sistem spun ca sint sabotaje, dispozitivele explozive au fost introduse in rusia dupa anexarea Crimeei, inainte de războiul de 5 zile.

  3. Le-au testat direct pe tinte din Rusia.