G4Media.ro

Așa-zisă „anchetă” cu „profesorii care ar da meditații fără bon“, difuzată de…

Foto: captură - Digi24

Așa-zisă „anchetă” cu „profesorii care ar da meditații fără bon“, difuzată de Digi 24 în plină grevă generală a angajaților din Învățământ. Sunt prezentate două cazuri, dar postul generalizează

În plină grevă a profesorilor, postul Digi 24 a difuzat un material prezentat drept „anchetă”, preluat miercuri și de site-ul de știri cu același nume, în care sunt prezentați doi profesori care ar cere bani de meditații fără bon. Materialul video, neasumat de vreun jurnalist nici în versiunea video, nici pe site, prezintă tendențios problematica meditațiilor, în momentul în care sindicatele din educație și guvernanții poartă negocieri concentrate pe tema salarizării din învățământ. 

  • Digi 24 este una dintre organizațiile media despre care presa a scris că a primit bani de la partidele aflate la guvernare – detalii mai jos. Materialul citat nu precizează în niciun fel dacă face parte dintr-o campanie editorială sau de altă natură, cu sau fără implicarea vreunui partid politic.

Presupusa „anchetă” prezintă distorsionat situația ce reiese după ce o reporteriță sub acoperire ar fi contactat un profesor de matematică și o profesoară de limba română, găsiți pe site-urile de anunțuri.

În ce fel este prezentat subiectul?

  • Încă din titlu, problema este generalizată, vorbindu-se nu despre unii profesori, ci despre “profesorii”, iar subiectul este plasat în contextul grevei: “Profesorii sunt în grevă, dar dau meditații intensiv și fără bon.”
  • Prima informație oferită în material este că “unii dintre profesori câștigă sute de mii de lei pe an din meditații” și “sunt foarte puțini cei care se și conformează” în a respecta obligația de a declara sumele încasate”.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Digi e trompeta pnl, aripa catu.

  2. O cheama maine poimaine pe domnita Firea si ca singura intrebare, vor spune: „Doamna FIrea! Va rugam, oamenii vor sa afle, cam cat de rau este Nicusor?!” Pusa de miratul ala perpetuu de la ei, Prelipceanu.

  3. unitatea militara digi, a primit ordin si s-a executat.

  4. Excelent articolul de la digi. Se intelege din text care este realitatea.

    • Ar putea sa-i ia interviu lui Iohannis despre cum sta treaba cu meditatiile….

    • După tine ar trebui ca profesorii sa moara de foame nu?

    • Ar putea sa-i ia si lui si cui doresc. Sunt jurnalisti si au dreptul sa faca anchete pe orice subiect indiferent pe cine deranjeaza si cat de mult.

    • Nu, dupa mine ar trebui sa-si declare veniturile ca orice alt cetatean care incaseaza bani. Daca problemele sunt altele, cum ar fi de exemplu: venituri insuficiente pentru un trai decent, poate taxare exagerata, etc, hai sa discutam in termenii astia si sa rezolvam problemele. Altfel cum era? Lege sa fie pentru toti, sau doar pentru ai tai, sau cum?

    • pe cand mira tv in locul emisiilor digi?

    • @Mira – Ok, reformulez, asa cum ai zis „Daca problemele sunt altele” si eu iti zic: Daaa, problemele sunt altele, hotie si furaciunie din banii publici de mai bine de 30 de ani controlata si sustinuta de alesii tai, pesedepenele. Si, apropo, problemele sunt aceleasi de 30 de ani, de 30 de ani se tot „discuta termenii si se rezolva”, pe bune? Ce se rezolva? Asta era problema principala a educatiei, ca sunt profesori care nu-si declara veniturile?
      PS: Primul comentariu a fost sters, probabil i s-o fi parut prea… hm, radical tonul

    • @billgates : Ce treaba are muritul de foame cu fiscalizarea? Isi face micro, neplatitor de TVA si plateste 1% din incasari . In acel moment insa e total legal . De ce unii trebuie sa fie mai smecheri ca altii. Suntem o tara majoritar de hoti , fiecare fura cat poate, dar toti se vaita ca vecinul fura mai mult ca el, si il afecteaza psihic asta si nu poate dormi .

    • Exact,realitatea e ca traim intr-un stat slab,unde fiecare face ce vrea.Iar marota cu „factura pe firma de evenimente ” e un matrapazlic,multi cer facturarea pe cutare firma,intreaba un contabil ce zice despre asa ceva…profesorii ce dau meditatii au obligatia de a elibera bon fiscal,statul o are pe cea de verificare.Hotul neprins e cetatean cinstit,restul e gargara a unor gurnalisti dornici de senzational.

  5. Au gasit gaura la buget,de acolo sunt miliardele minus…sa vanda si ciolanis ceva case,sa bage si el ceva la gaura.

  6. Buna ziua tututor!Are dreptate Mira..si nu e numai asta..Stie cineva dintre cei ce au scris aici ce norma are un profesor(16/18 h/saptamana)?Cati dintre dvs munciti doar 4-5h/zi??Iar restul orelor peste norma sunt platite la PCO.Cati dintre dumneavoastra aveti 62 zile de concediu?Cati dintre dvs ati stat acasa si nu ati facut nimic 2 ani(in pandemie)si ati luat bani.Eu o spun din proprie experienta…Copiii mei nu au facut ore si o doamba profesot a spys ca”nu a facut facultate sa vorbeasca cu un monitor”.si refuza adesea sa predea.Cati dintre dvs puteti in concediu sa prestati acele asa zise „minci suplimentare” la examene si luati si salariul INTEGRAL si plata pentru aceasta activitate..Cati dintre dvs primiti bani fara sa prestati nici o munca..aici fac referire la faptul ca in concediu,domnii profesori atat de „injositii sicietatii” primesc indemnizatia de dirigentie fara sa presteze activitati cu elevii..Si ar fi nrnumarate akte aspecte necunoscute de dincolo de gard..Si apoi..Domnul Trandafir nu mai exista de multi ani..Scuze acelor profesori responsaboli care depun efort real..Restul..ca in orice padure..sunt si uscaturi,dar uscaturile sunt preponderente in minunatul nostru sistem de invatamant..Cum s-ar spune primeaza,pentru MAJORITATEA, doar buzunarul de la spate si punct.

    • Un fraier care nu lucreaza in invatamant are probabil 1700-1800 ore muncite pe an . In invatamant sunt aproximativ 36 saptamani *18 ore = 648 ore /an . Din acestea se scad oficial sarbatorile legale , „puntile” pentru bugetari, etc. Suplimentar se scad si orele dormite la catedra, mai sunt si ore de 40 minute sau mai putin, dar saracii profesori . La plata/ora multi sar de acele salarii „nesimtite” ale ministrilor, dar cine sa faca si sa prezinte aceste calcule , ca e o categorie foarte sensibila si sunt prezentate mereu cateva varfuri , dar grosul de peste 90% sunt vai de mama lor .

    • 2 ani de stat acasa,in pandemie?ce-ai mestere,te-ai lovit la socotitoare?au fost profesori care au refuzat online-ul,dar aia au fost obisnuitele uscaturi,restul s-au chinuit,fara sa fi avut vreo pregatire pentru asa ceva.Da,are dreptate mira tv,acolo e marea evaziune,la amaratii ce dau ore…s-a rezolvat cu spaga in spitale,blocurile intre case rasar tot fara spaga,achizitiile publice se fac fara spaga.E ordin la UM Digi sa combata evaziunea la inamicii guvernului ?Doar la ei?Cat a primit de la partide in ultimul an vuvuzela gigi?