
Armata sud-coreeană trage focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut linia de demarcaţie / Este a doua încălcare a frontierei de către Nord în mai puţin de două săptămâni
Soldaţi nord-coreeni care lucrează în zona demilitarizată ( DMZ) separă cele două Corei au trecut din nou, marţi, pentru scurt timp în Sud, înainte de a se întoarce de partea lor după ce Sudul a tras focuri de avertisment, a anunţat Statul Major Întrunit (JCS), transmite Agerpres, care citează Yonhap.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Aceasta a marcat a doua încălcare a frontierei de către Nord în mai puţin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie.
Aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcaţie militară din cadrul DMZ în secţiunea centrală a frontierei în jurul orei 8:30 dimineaţa, potrivit JCS.
Armata sud-coreeană a efectuat misiuni de avertizare şi a tras focuri de avertisment, determinându-i pe soldaţii nord-coreeni să se întoarcă de partea lor de graniţă, a declarat JCS, adăugând că nu a existat nicio activitate neobişnuită după focurile de avertisment.
Un oficial al JCS a declarat că incidentul pare să fie accidental.
Încălcarea frontierei a avut loc în condiţiile în care Coreea de Nord a desfăşurat sute de soldaţi în zonele de front începând cu luna aprilie pentru a desfăşura o serie de activităţi, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri şi construirea de drumuri pentru operaţiuni militare.
„Aceste activităţi par a fi măsuri de întărire a controlului intern al armatei nord-coreene şi al rezidenţilor şi de respingere a încercărilor acestora de a trece graniţa”, a precizat JCS.
Soldaţii nord-coreeni au suferit, de asemenea, multiple victime în timp ce lucrau, din cauza exploziei unor mine terestre în zona demilitarizată, a declarat presei oficialul JCS.
Incidentul a avut loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin va efectua marţi şi miercuri o vizită în Coreea de Nord, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, potrivit celor două ţări.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank