G4Media.ro

Arabia Saudită a comutat pedeapsa cu moartea la închisoare de până la…

Arabia Saudită a comutat pedeapsa cu moartea la închisoare de până la 20 de ani pentru mai multe persoane acuzate de uciderea jurnalistului Khashoggi

Un tribunal din Arabia Saudită a emis un verdict final în cazul uciderii în 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, condamnând opt persoane la pedepse între şapte şi 20 de ani de închisoare, a anunţat luni televiziunea de stat Al Ekhbariya, preluată de Reuters.

Cinci persoane au primit condamnări de 20 de ani de închisoare, o persoană a fost condamnată la zece ani de închisoare, iar doi oameni au primit pedepse de câte şapte ani.

Arabia Saudită a comutat astfel sentinţele emise anul trecut de condamnare la moarte la pedepse de 20 de ani de închisoare, notează DPA.

Khashoggi, un critic dur al Guvernului saudit, a fost asasinat în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul de către o echipă de agenţi saudiţi.

Potrivit procuraturii saudite, jurnalistul a fost ucis într-o ”operaţiune scăpată de sub control”. Procurorii au acuzat 11 persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, în această operaţiune.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. condamnari fictive…
    daca nu se stie numele celor condamnati putem presupune ca aia nici nu exista si s-au dat condamnari asa ,pe hartie, sa dea bine in ochii fraierilor.

    • Ce proces, condamnati, pedepse …. 😛

      Politica Arabiei Saudite are loc într-un cadru special și anume cel al unei monarhii absolute, prin care regele Arabiei Saudite, este atât șeful statului cât și șeful guvernului, dar în cazul în care deciziile sunt în mare măsură pe bază de consultare între principi seniori,regele funcționează ca primus inter pares și ultimul arbitru. Legea fundamentală adoptată în 1992 a declarat că Arabia Saudită este o monarhie condusă de descendenții de sex masculin ai regelui Abd Al Aziz Al Saud iar Coranul este constituția țării, care este reglementată pe baza legii islamice (Shari’a).

      Justiția se numeste aşa pentru că nu au găsit alt nume şi se înfăptuiește în conformitate cu Shari’a printr-un sistem de instanțe religioase ale căror judecători sunt numiți de către rege, la recomandarea Consiliului Judiciar Suprem, compus din 12 juriști seniori. În teorie, independența justiției este protejată prin lege. Regele acționează ca cea mai înaltă instanță de apel și are puterea de a ierta.

  2. Samsara(Documentary).

  3. Normal, asasinii lucrau pentru MBS.

  4. Prietenul lui Trump….

  5. Cativa au picat de fraieri. Parca nu at sti toata lumea cine e cu adevarat responsabil.