G4Media.ro

Antibiotice Iaşi a început distribuţia de iodură de potasiu către Direcţiile de…

Sursa foto: ReporterIS.ro

Antibiotice Iaşi a început distribuţia de iodură de potasiu către Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţara

Fabrica Antibiotice Iaşi a informat, marţi, că a început distribuţia iodurii de potasiu către toate Direcţiile de Sănătate Publică din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă transmis Agerpres, maşinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 miligrame, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcţii de Sănătate Publică din ţară. Astfel, în data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele Direcţiilor de Sănătate Publică.

„Producţia iodurii de potasiu de către Antibiotice Iaşi a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătăţii şi a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricaţia tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situaţii speciale. Timp de 13 zile, angajaţii Antibiotice au lucrat în trei ture, 24 de ore pe zi, pentru a produce iodura de potasiu în cel mai scurt timp. Numărul de angajaţi din cadrul secţiei Comprimate, unde s-a produs iodura de potasiu, a fost suplimentat cu angajaţi cu job-uri similare, transferaţi de pe alte fluxuri de fabricaţie ale fabricii pentru a determina accelerarea procesului de producţie”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Antibiotice SA Iaşi.

Conform documentului, modul de organizare al Antibiotice SA Iaşi, companie de importanţă strategică pentru România, cu reprezentanţe teritoriale şi contracte de colaborare cu parteneri peste tot în lume, îi permite să acţioneze în cel mai scurt timp din momentul primirii unei comenzi până în momentul onorării acesteia. Astfel, Antibiotice s-a ocupat de procurarea substanţei active şi excipienţii necesari fabricării Iodurii de potasiu Atb de 65 miligrame cu maximă operativitate şi responsabilitate.

„Am pus la dispoziţie resursele de care dispunem: parteneriate, fluxuri de fabricaţie, specialişti, materiale de producţie, pentru a asigura acest medicament tuturor DSP-lor din ţară. Faptul că avem experienţă îndelungată în dezvoltarea şi producţia de medicamente, de la stadiul de moleculă la cea de produs finit, faptul că dispunem de know-how, echipamente şi tehnologii superioare care ne permit să asigurăm toate etapele fabricaţiei unui medicament, aici, în România, ne-au permis să reacţionăm rapid şi responsabil şi de această dată şi să punem la dispoziţia autorităţilor acest medicament”, a declarat directorul general al societăţii, Ioan Nani, citat în comunicat.

După acoperirea nevoilor de iodură de potasiu solicitate de autorităţile din România, compania Antibiotice va da curs şi altor solicitări de producţie a acestui medicament pentru autorităţi guvernamentale din alte state din Uniunea Europeană care au formulat deja solicitări în acest sens.

Antibiotice Iaşi a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităţilor guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populaţiei, în situaţii de criză determinate de un incident nuclear.

Sursa foto: ReporterIS.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. cu o Bucatreasa

    :))

  2. S-a tras cu tunu, iar la stat 🤣

  3. Antibiotice Iasi e un straniu exemplu de firma de stat care a scapat de devalizare si care functioneaza bine-mersi pe piata libera, fiind inca firma de stat. Fara datorii, tehnologizata la zi, cu salarii decente, cu bucatica ei de piata pe care exceleaza. Cum ar fi fost oare sa avem 50% din fostele fabrici socialiste la nivelul asta?

    • Sa stii ca in multe zone nu era doar vina conducerii, ci chiar si a personalului din executie. Spre exemplu, in minele de aur din vest vagonetii erau umpluti cu steril, iar doar pe deasupra se punea minereu ca sa para ca s-a muncit.
      Mai mult, fabricile de componente auto spre exemplu erau total neprofitabile inca din perioada comunista. Stiu un caz concret, un contract pe care RSR il avea cu Havana. Statul nostru se angaja sa suporte costurile de reparatie si schimbare, in esenta era garantia pentru vicii. Peste 90% din produse se intorceau in primul an. Putinele entitati socialiste cu adevarat profitabile au ramas, fie ca s-au privatizat cu succes, fie ca au ramas in proprietatea statului. Sunt putine exemple din noianul de intreprinderi care au fost profitabile, dar totusi au fost duse la faliment prin devalizare.