G4Media.ro

Andreas Schleicher, OECD, despre școala din România: Așa cum o autoritate nu-i…

FOTO: Administratia Prezidentiala

Andreas Schleicher, OECD, despre școala din România: Așa cum o autoritate nu-i zice unui doctor cum să opereze, nici profesorului să nu-i zică modul cum să predea

„Așa cum o autoritate nu-i zice unui doctor cum să opereze, nici profesorului să nu-i zică modul cum să predea”, a spus sâmbătă, într-o conferință găzduită de SuperTeach, Andreas Schleicher, directorul Direcției pentru Educație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Acesta a subliniat astfel faptul că autonomia profesorului în predarea și evaluarea elevilor este esențială pentru Educația din România.

Este esențial ca meseria de profesor să se schimbe cu vremurile – să devină mai atractivă intelectual, nu doar financiar, să se bazeze pe cooperare între profesori și pe transmiterea gândirii critice etc.

Calitatea educației nu poate suplini calitatea profesorului. Profesorii dețin cheia practicilor inovatoare. Puterea profesorilor nu este numai să traducă politici într-un act de predare, ci să devină creativi în transmiterea cunoașterii. Ei obișnuiau să predea ce e în manual. Pe viitor, ei vor trebui să fie designeri, facilitatori ai cunoașterii, mentori, să lucreze cu ai lor colegi pentru a construi medii de învățare, să devină proprietarii propriei practici”, a spus Schleicher la conferința SuperTeach, explicând: așa cum o autoritate nu-i zice unui doctor cum să opereze, nici profesorului să nu-i zică modul cum să predea.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Adica doctorul opereaza dupa capul lui nu dupa niste standarde definite de o autoritate……medicala poate….zic

  2. Titlul e scos din context. Chiar si cine are curiozitatea sa citeasca articolul original, nu mai zic sa urmareasca conferinta isi da seama de diferenta. Ideea era ca educatia este centrata in jurul relatiei ptofesor-elev si ca profesorul trebuie sa se îmbunătățeasca permanent. Un fel de „omul sfințește locul”…

  3. Nevoia de a- tine pasul- ,nevoia de a -fi in concordanta cu vremurile , nevoia a previziona viitorul – ,nevoia de a intelege , nevoia de cunostere alta decit cea cu care tu ca profesor ai fost educat- , nevoia de nou , nevoia de cunostere a adevarului , nevoia de schimbare , nevoia de a intelege de tot ceea ce inseamna viata (propria viata )si cite alte nevoi nu or mai fi ,fac parte din nevoia profesorului de a acepta asta .Fara aceasta noua forma de acceptabilitate si intelegere profesorul nu exista .

  4. Perfect de acord cu autonomia pomenita de domnul Schleicher . Dar , in calitate de parinte , vreau sa am aceeasi autonomie . Sa decid liber la care institutie de invatamint imi duc copilul . De la cresa pina la facultate . Modul in care isi manifesta autonomia profesorul trebuie sa fie parte a concurentei intre institutiile de invatamint . Prea multi educatori produc rebuturi sociale dar au salarii si loc de munca pe viata .

    • Si cine v-a împiedicat sa duceti copilul la ce gradinita ati vrut?
      Eu, traitor lânga o scoala „cu faima” nu pot decât sa remarc debusolarea parintilor. Caz concret (nu scriu „din auzite”): când a intrat nepotul meu în scoala, au finalizat clasa a IV-a patru învatatoare; din cauza parintilor veniti buluc, au fost înfiintate 7 clase pregatitoare. Ce elemente aveau parintii la dispozitie sa aprecieze „calitatea” celor 3 învatatoare aduse din alta parte? Dar daca odrasla dvs. ajungea într-una din clasele ce începeau la 11:40 v-ar mai fi placut scoala asta?

  5. Poate la mancatorii de sparanghel sa fie medicul independent.

    La culegatorul de sparanghel, e invers. Vine Casa Jurnalistului + DNA, si indica lui Burnei cum se opereaza corect. Vine g4media, si ii spune lui Oprescu unde sa-si bage masca. Nu e doctorii deasupra legii! Coruptia ukide!

    • ti-e dor de comunism, dar nu-ti face griji, ne intoarcem acolo, va castiga psd alegerile si nu va mai trebuie sa gandesti vreodata, doar sa iei ordine de la baronii care fac miliarde pe spinarea fraierilor ca tine