
Anchetă pentru deturnare de fonduri la Templul Shaolin din China / Conducătorul mănăstirii, acuzat că ar fi avut și „relaţii nepotrivite de lungă durată cu mai multe femei, cu care a avut copii nelegitimi”
Conducătorul celebrului Templu Shaolin din China, templu considerat leagănul artelor marţiale chineze, este anchetat pentru deturnare de fonduri şi conduită imorală, conform unui anunţ făcut de mânăstire, transmite luni AFP, citată de Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Shi Yongxin, supranumit „călugărul patron”, este bănuit că „a deturnat fonduri destinate unor proiecte şi pentru achiziţia de bunuri pentru templu”, a anunţat Templul Shaolin într-un comunicat publicat duminică pe contul oficial al reţelei de socializare WeChat.
De asemenea, acesta este bănuit că „ar fi încălcat grav preceptele budiste” şi ar fi avut „relaţii nepotrivite de lungă durată cu mai multe femei, cu care a avut copii nelegitimi”, se adaugă în text.
„Mai multe departamente desfăşoară o anchetă comună”, mai precizează reprezentanţii mânăstirii.
Foşti călugări îl acuzaseră anterior pe Shi Yongxin că duce un stil de viaţă luxos, susţinând că deţinea o flotă de maşini de lux, delapida bani de la o companie administrată de templu şi că a avut copii cu diverse femei.
Un hashtag legat de acest caz fusese vizualizat de peste 560 de milioane de ori pe platforma de socializare Weibo până luni dimineaţă.
„Când mintea este pură, Tărâmul Pur este aici, în momentul prezent”, a scris călugărul Shi în ultima sa postare pe platforma de socializare Weibo săptămâna trecută.
În 2015, templul a negat acuzaţiile relatate de presa de stat chineză, considerându-le „calomnii răuvoitoare”.
Shi Yongxin, în vârstă de 59 de ani, a devenit călugăr în 1999 şi a contribuit activ la extinderea internaţională a studiilor Shaolin – care combină budismul Zen cu practica artelor marţiale.
El a ajutat în mod special templul să desfăşoare zeci de afaceri în străinătate – confruntându-se în acelaşi timp cu critici pe scară largă pentru abordarea sa excesiv de comercială.
Ales vicepreşedinte al Asociaţiei Budiste din China în 2002, a fost şi reprezentant în Adunarea Naţională a Poporului, cel mai înalt organ legislativ al ţării.
Fondat în 495, Templul Shaolin, situat în munţii Henan, este considerat leagănul budismului zen şi al kung fu-ului chinezesc.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.