G4Media.ro

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un…

ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?

Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori a ajuns și în grădinițe și școli private, potrivit unor discuții pe Whatsapp puse la dispoziția Edupedu.ro de o tânără familie. Care sunt cauzele acestor comportamente? Psihologul Daniel David a explicat pentru Edupedu.ro că “profesorul are o poziție de influență socială; este bine să te pui bine cu cei din zona de putere, deoarece ei, nu procedurile, te vor ajuta dacă ai o problemă”.

Pe de altă parte, antropologul Radu Umbreș a declarat pentru Edupedu.ro că relația pe care părinții “simt că vor sa o aibă cu educatorii, cu persoanele care stau aproape de copiii lor, într-un fel depășește planul ăsta fix, material, tranzacțional și atunci extind asupra educatorilor un fel de relație socială pe care o ai cu familia și care e exprimată prin cadouri, prin generozitate care nu este condiționată”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Romanii sunt o natie de spagari si nu se vor schimba niciodata.

    • Cadourile pt profesori sunt un obicei RUSESC. Verificati inainte sa contestati asta, pt ca stiu ce spun. A fost adus in Romania de sovietici si de cei are au studiat in URSS si s-au intors in Romania (cu sotii sovietice).

      Iar in razboiul cultural impotriva Occidentului, si mai ales in traile foste satelit ale URSS, agentii rusi promoveaza la maxim „valorile” „traditionale” rusesti si incearca sa le consolideze incat sa fie adoptate cat mai bine in cultura acestor tari. Iar oamenii nu-si dau seaman si incept cu explicatii legate de „Romanii sunt asa si asa”. Nu este legata de caracterul Romanesc, nu este legata de spaga, si nu este vreun mecanism psihologic care se manifesta magnificat in Romania. Este razboi cultural.

    • Iar tu esti un imbecil si nu te vei schimba niciodata!

  2. După mine e un obicei dezvoltat mai mult in Bucuresti la scolile de fite, sa zicem, de grupuri de părinți cărora socializarea cu forta pe retelele sociale le-a schimbat comportamentul.
    Mai mult cred ca e un snobism fara margini.
    In provincie e nesemnificativ obiceiul.
    Sigur ca grupurile de părinți care socializeaza pe retele sociale au tot dreptul sa-si dea cu părere dar a impune sume,cadouri samd e o nerozie!