G4Media.ro

ANAF operaţionalizează de astăzi Registrul central electronic pentru conturi bancare şi de…

sursa: Facebook/ Parlamentul European

ANAF operaţionalizează de astăzi Registrul central electronic pentru conturi bancare şi de plăţi, prin care va avea acces direct la conturile persoanelor fizice şi ale firmelor

ANAF operaţionalizează de luni Registrul central electronic pentru conturi bancare şi de plăţi prin care va avea asigurat acces direct la conturile persoanelor fizice şi ale firmelor, măsura având ca scop combaterea spălării banilor, scrie News.ro.

Instituţiile de credit, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică vor fi obligate să transmită organului fiscal central lista persoanelor fizice şi a firmelor care au deschise conturi, incluzând identitatea persoanelor şi numărul IBAN, odată cu operaţionalizarea Registrului central electronic pentru conturi bancare şi de plăţi.

Informaţiile cerute trebuie transmise în termen de 10 zile de la data operaţionalizării.

Înfiinţarea Registrului central electronic permite identificarea, în timp util, a tuturor persoanelor fizice sau juridice care deţin sau controlează conturi de plăti şi conturi bancare identificate prin IBAN, precum şi casete de siguranţă deţinute de o instituţie de credit pe teritoriul României, şi asigură accesul direct şi imediat al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi al autorităţilor competenţe naţionale.

Sursa: News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Sunt pro justiție dură, cu pedepse mari pentru toate tipurile de infracțiuni.
    Dar măsura aceasta este abuzivă, invadează dreptul la intimitate, nu vreau să știe orice trepăduș Anaf câți bani am eu în conturi.
    Probabil vor începe și vizite Anaf la comandă, pentru a căuta nod în papură celor neprotejați politic, știut fiind că orice vizită se soldează cu amendă sau șpagă, chiar dacă ești cinstit.
    Pe Costel Alexe l-a căutat Anaful la conturi ?

    • HAUR nu ne apără de acest abuz, sau pe ei doar masca îi deranjează ?

    • Masura in sine nu e rea. Dar, cum zici si tu, se va aplica oricui numai cui trebuie nu.

    • Dacă voiau o măsură cinstită, accesul la conturi trebuia acordat pentru politicieni, magistrați, care oricum sunt obligați să depună declarație de venituri.
      Dar pe ei nu îi interesează cei care fură, vor să ciupească din averile câștigate prin muncă, de la cei 10-15 % din țara asta pe care îi duce capul, muncesc și sunt cinstiți. Practic votanții USR+ vor fi luați la țintă

    • Sînteti toti niste cheaburi in uniforma!

  2. Mai degrabă finanțarea teroristilor de la distanță decât spălările de bani care pot fi făcute și cu detergentul ANAF.

  3. Ce se-ntampla? exact pe dos vor actiona anafistii, acesti teroristi fiscali. exemplu concret in timpul zaverei dancileze. anaf-ul a obtinut rapid proprirea pe doua conturi personale avute in tara de subsemnatul turmentat cetatean roman si al unei tari europene. pentru o asa zisa amenda de circulatie in 201x, cu o masina inchiriata. am dovedit ca in fapt urmatorul conducator al masinii a depasit viteza in data D si nu subsemnatul. la Data D eram deja pe teritoriul altei tari. pana sa reactionez, banca a virat anaf-ului toata amenda pe baza unei hotarari judecatoresti de care habar nu aveam. au „judecat” la gramada mii de cazuri si au luat banii fara jena. in plus in cazul meu s-au servit de doua ori. va imaginati acum ce putere au? iti iau cat vor si cand vor , pentru ca tu, cetatean corect, trebuie sa le justifici lor, banii tai munciti si castigati legal. din contra pentru marii hoti, dealeri si interlopi, anaf-ul nu exista. anaf-ul nu va exista nici pentru un Tudose-fara-conturi . dar nici pentru Nastase, Udrea si compania hotilor cu banii in conturi departe de vigilentii de la anaf.

  4. Ce se-ntampla cu repetitiune? i-as ruga pe stimabilii domni ministri, Catu si cel de la finante sa lanseze legi drepte si nu exclusiv penalizatoare aiuristic si sa reformeze fiscul, o institutie anti cetatean, incompetenta in lupta cu evaziunea reala, complet depasita de munca la negru, ineficienta in a recupera marile datorii, si lista poate continua! este desigur mult mai usor sa accesezi electronic conturile contribuabililor inregistrati corect si sa te servesti pentru datorii imaginare, prefabricate adeseori sau generate de prostia din legi, de o birocratie cretina,d aplicatii software implementate aiurea. evazionistii lucreaza cu cash sau cu conturi in tari paradisuri fiscale. spagile de milioane tranziteaza Romania lejer si anaf-ul doarme. acealsi anaf se trezeste sau isi aminteste dupa de ani de zile de vreun amarat de pfa care a uitat sa declare la timp sau nu a bifat o casuta corect dintr-un formular facut sa nu fie inteles si ii va lua manu-militari, in stilul unui clan de camatar-interlop o suma frumos ajustata pentru efortul depus de functionarii lor.

  5. Buun!Acum avem nevoie de oameni integri la Anaf!

  6. Ma intreb cand vor trece spagile pe bitcoin? Ca vad majoritarea finantarilor voastre firecte de afara proin monede din astea vin !
    Tineti bine de numerar ca nu stiti cat de greu era deja in anii 2010 cand vreunul sa altul avea nevoie sa-i facem rost de cateva milioane in cateva zile! Si pe atunci PDLul eram baietii buni!

  7. BAI NESTIUTORILOR CARE POSTATI !!!
    E VORBA DE O DIRECTIVA EUROPEANA !!!
    ASA E IN TOATA EUROPA!!!
    NU E DE LA CATU, ORBAN SSU ALTCINEVA

    • gaseste si citeste domnule atent directiva europeana! avocatul meu, care a citir-o si a inteles-o ..cu greu mi-a explicat clar ca se aplica inregistrarea in acel registru daca si numai daca sunt probe clare de viramente cu sume mari si cu fara nicio sursa identificabila sau/si o evaziune repetata al unui contribuabil!!! binenteles ca la noi este ca la nimeni. se ia cuvant cu cuavant, se interpreteaza dupa capul unir legislatori manelisti si se da o lege schioapa ce se vrea „europeana”. bancile la care sunt client in occident NU ma pistoneaza an de an cu „aducerea la zi a datelor”, fiscul belgian a mai gresit, cu ajustari aberante, cu o majorare nejustificata, dar NU si-a permis sa imi propreasca contul pentru 300 de euro „datorati” din cauza greselilor lor. au revenut intodeauna cu scrisori politicoase si cu scuzele de rigoare. Nu a trebuit sa plimb hartii si ma justific ani de zile, greseala lor a fost identificata si rezolvata in 2 saptamani. intelegeti ceva ?

  8. Intrebarea mea este daca pot sa mearga si in urma. Au acces si la extrase de cont sa zicem cu un an in urma?

    • Da. Si au avut access la conturi mai demult, nu de acum. Unii zic ca e o noutate, dar cel putin din 2016 ANAF primeste zilnic de la banci liste cu cei care isi deschid sau inchid conturi bancare. Nici in acele liste si nici in acest registru nu se gasesc date finaciare ca rulajul banilor, extrase de cont, plati, etc. Chestia asta mai mult o sa-i incurce pe cei de la ANAF decat sa-i ajute. E imposibl pentru cateva sute de angajati de la ANAF sa verifice cateva milioane de persoane. Ca sa aibe acces la datele din contul unei persoane, ANAF si celelate institutii trebuie sa faca o cerere. Titlul e cam gresit. Prin titlu se intelege ca angajatii ANAF pot vedea cati bani are in conturi un roman doar accesand registrul. Nu e asa. ANAF poate vedea doar unde si ce conturi ai deschise. Datele mai sensibile pot fi accesate doar printr-o cerere.

    • era si pana acuma dar nu pe fata si nu iti puteam lua amenzile sau tva-ul neplatit direct din contul tau personal cu care iti iei chinezariile de pe net.

  9. 1. valuta cash in cutie de valori la banca.
    2. GDPR-ul pe ei daca abuzeaza!

  10. Asta înseamnă că șmecherii și-au mutat conturile în offshoruri! bună treabă! să vedeți cum sar pe fraieri acum!asta au așteptat!

  11. Domnilor,sunteti carcotasi, fara suparare, dar in articol scrie asa:
    1) este o directiva europeana; asadar, banuiesc ca la fel se intampla si in celelalte tari europene. Nu stiu cum ar fi putut Romania sa se opuna implementarii directivei;
    2) citez din articol: “lista persoanelor fizice şi a firmelor care au deschise conturi, incluzând identitatea persoanelor şi numărul IBAN..”unde vedeti voi ca scrie de valoarea/ soldul contului? Nu scrie niciunde ca anaf are acces si va verifica suma de bani pe care o are in cont o anumita persoana!! Scrie doar lista cu conturi, identitatea persoanelor si nr iban. Atat! Fara nicio informatie cu privire la soldul contului!
    Marea majoritate a țopeștilor( a se citi “comentatorilor”) de aici ori este carcotasa ori analfabeta functional si nu e in stare sa inteleaga un text!
    Va doresc o zi super- extra-minunata!

    • „Registrul central electronic pentru conturi bancare şi de plăţi prin care va avea asigurat acces direct la conturile persoanelor fizice şi ale firmelor”.
      Tu înțelegi ce vrei, dar ești naiv, și pâna acum Anaful putea întreba orice bancă câți bani ai la ea. Acum doar s-a simplificat procedura.
      Probabil ești bugetar, nu ți s-au poprit niciodată bani de la 4-5 bănci simultan pentru aceiași sumă, care eventual s-a dovedit calculată greșit. Dacă ai fi avut vreodată o firmă sau măcar un Pfa nu ai fi atât de departe de realitate