G4Media.ro

Ambasadorul Germaniei, la aniversarea a 30 de ani de la semnarea Tratatului…

Sursa foto: Captură Facebook DW Romana

Ambasadorul Germaniei, la aniversarea a 30 de ani de la semnarea Tratatului de cooperare cu România: „Este bine că Germania şi România se pot baza una pe cealaltă, mai ales acum”

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, a subliniat, joi, importanţa Europei unite, într-un mesaj transmis cu prilejul celebrării a trei decenii de la semnarea Tratatului de cooperare Germania – România.

„Prietenia adevărată înseamnă întotdeauna cooperare. La fel şi în ceea ce priveşte relaţiile româno-germane: în 30 de ani de prietenie s-a creat o reţea densă de relaţii interumane, care uneşte strâns ţările noastre sub aspect politic, economic şi cultural. Cu precădere în aceste vremuri dificile şi în faţa unui război cumplit la graniţele noastre externe, este important ca Europa să fie unită şi ca noi să menţinem Europa unită. Este bine că Germania şi România se pot baza una pe cealaltă, mai ales acum”, a afirmat Gebauer, potrivit unui comunicat al reprezentanţei diplomatice transmis AGERPRES.

VIDEO – Interviu acordat Deutsche Welle de către ambasadorul Peer Gebauer.

Miniştrii Afacerilor Externe german şi român, Annalena Baerbock şi Bogdan Aurescu, au transmis o declaraţie comună cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Tratatului româno-german privind cooperarea prietenească, din 21 aprilie 1992, potrivit Agerpres.

„Condamnăm războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în cei mai puternici termeni posibili şi ne exprimăm solidaritatea cu Guvernul şi poporul ucrainean. Ca state membre UE şi aliaţi în cadrul NATO, ne reafirmăm angajamentul faţă de unitatea europeană şi subliniem angajamentul nostru pentru o unitate transatlantică tot mai puternică şi pentru contribuţia sa esenţială la pacea şi stabilitatea în Europa. Dorim să ne intensificăm dialogul bilateral pe tema securităţii şi apărării, precum şi a Vecinătăţii Estice, în sprijinul ţărilor din această zonă, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, şi a regiunii Mării Negre. De asemenea, suntem hotărâţi să ne consolidăm cooperarea în domeniul securităţii energetice, al cercetării, cooperării ştiinţifice şi inovării”, au afirmat cei doi miniştri de Externe.

Ei au evidenţiat că, în ultimii treizeci de ani, după căderea Cortinei de Fier, prietenia româno-germană s-a consolidat, fiind înregistrate multe realizări. „Legăturile noastre economice sunt mai puternice ca niciodată, reliefate de investiţii solide care generează locuri de muncă şi inovaţie. Legăturile noastre instituţionale şi diplomatice s-au aprofundat şi multiplicat, contribuind la creşterea încrederii reciproce şi la dezvoltarea a numeroase proiecte concrete în beneficiul ţărilor noastre şi al Europei în ansamblu”, au menţionat ei.

Potrivit acestora, 30 de ani de prietenie româno-germană „reprezintă atât o realizare, cât şi un stimulent”.

„Împreună dorim să dezvoltăm în continuare parteneriatul nostru bilateral şi să lucrăm pentru o Uniune Europeană unită, rezilientă, sigură şi orientată spre viitor. Împreună vom continua să susţinem Europa, partenerii noştri europeni, prietenia noastră şi legături din ce în ce mai puternice între cetăţenii noştri”, au mai transmis cei doi miniştri în declaraţia comună, citată de Agerpres.

Sursa foto: Captură Facebook DW Romana

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nea Gebaure, să .zici mătăluță ceva si la “ aniversarea” Diktatului de la Viena, .că tare mumos stii să le zici, ptiu să nu te deochi…

    • Arbitrajul de la Viena, așa e corect!

    • @Dumnezeu- da, se folosește și termenul de “arbitraj”, de unguri, nemți. și italieni. Atât doar, ca “ arbitrii” erau cu fo’ 40 .de divizii la granița României. E ca și cum l-ai pune pe Becali să arbitreze. un meci al FCEB, care nu e Steaua😀

    • Păi atunci Trianonul ce-a fost, nu tot „dick tat“ ? :)))))

  2. Mulțumim Germania că ne putem baza pe voi să vă aruncați gunoaiele toxice la noi, că nu mai puteți pe la chinzei și alții că au spus ăia stop. Găsiți voi tot dar miile de camioane care aduc gunoi să fie ars la noi să ne stricați sănătatea pe acestea nu le găsiți.
    Cu altele ce trebuia să ne dați – bani – v-a scutit Klaus că așa este el generos cu alții pe spatele românilor de care nu îi pasă evident deloc

    • Nu te mai saturi de mâncat câcat…

    • Cu ce am mancat rahat? Ia vezi ca se vorbeste peste tot de tot gunoiul ilegal trimis din Germania, Italia si alte state, vreo 40 au trimis spre Romania anul trecut, au si prins ai nostri multe transporturi ilegale, au fost comunicate. Au prins si mult din germania, mult prea multe.
      Si dl Klaus nu a semnat ca renuntam la acea datorie din ww2? Parca stiam ca a renuntat si fusese si un mini scandal pe tema asta, cu ce anume am mancat rahar as vrea sa stiu?
      Cu faptul ca spun adevarul?

  3. Da, e super ca ne putem baza pe nemti. Am aflat asta dupa Ribentrop-Molotov.
    Asa zice si Putin care stie ca n-o sa taie ei robinetul cu gaz pentru care primeste 1 miliard de euro in fiecare zi. Prieteni adevarati, loiali, care nu isi schimba prietenia nici dupa ce rusii umplu orasele si satele Ucrainei cu civili torturati si asasinati.
    Mersi Germania.

  4. spui nemti/rusi si tragi apa

  5. 30 de ani de ani de prietenie germano romana: Bosch, Continental, you named it, cam putin. Cand a fost vorba de VW, Mercedes -Benz Opel ( cand era la ei ) si altii din domeniu, nu s-a putut. In rest numai de bine.

    • dar la unguri s-au putut face fabrici nemtesti

      imi pare rau ca mi-am luat vw again,

      nu voi mai repeta greseala cu masini germane again