G4Media.ro

Premierul Orban a discutat cu Angela Merkel despre situația lucrătorilor sezonieri români:…

Premierul Orban a discutat cu Angela Merkel despre situația lucrătorilor sezonieri români: Cancelarul și-a exprimat preocuparea pentru respectarea drepturilor românilor care muncesc în Germania

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat, miercuri, pe premierul Ludovic Orban, pentru o discuție pe tema continuării cooperării economice ce vizează înclusiv drepturile muncitorilor sezonieri proveniți din România.

„Cei doi șefi de guvern au evocat, cu acest prilej, relațiile speciale, cu caracter strategic, dintre România și Germania, și au convenit asupra continuării eforturilor comune pentru aprofundarea suplimentară a acestora, cu precădere pe dimensiunea economică. A fost agreată, de asemenea, importanța reluării și a consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt, de îndată ce condițiile o vor permite. Cancelarul Angela Merkel s-a referit, în context, la situația lucrătorilor sezonieri români din Germania și a exprimat preocuparea constantă a executivului de la Berlin și, personal, a domniei sale, pentru respectarea și protejarea drepturilor cetățenilor români care muncesc în Germania”, se precizează în comunicatul transmis de biroul guvernamental.

Guvernul federal german a inițiat și modificarea cadrului legislativ intern în vigoare, pentru a oferi un grad sporit de protecție muncitorilor sezonieri și pentru a le garanta drepturile angajaților români. „A subliniat, în același scop, întreaga deschidere și disponibilitate pentru menținerea unui contact strâns, la toate nivelurile, între autoritățile din cele două state, în continuarea recentei vizite în Germania a ministrului muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru”, se mai precizează în comunicatul transmis de biroul de presă al Guvernului.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a adresat felicitări omologului german pentru modul eficient de gestionare a crizei generate de pandemia de Covid-19. A salutat, totodată, propunerile avansate de Comisia Europeană, la 27 mai, de creare a unui Instrument european de recuperare (Recovery Instrument – Next Generation EU) în valoare de 750 mld. euro, pentru susținerea eforturilor de relansare economică la nivel european, precum și de revizuire a Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027. Înaltul oficial român a urat succes omologului german în perspectiva apropiatei preluări, la 1 iulie 2020, a Președinției Consiliului UE, într-un moment dificil, extrem de important pentru consolidarea proiectului european. În context, a exprimat sprijinul țării noastre pentru avansarea agendei UE și pentru a găsi soluții comune la provocările actuale de ordin sanitar, economic și social”, se mai menționează în comunicat.

Sursa Foto: Angela Merkel/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Angela s-a interesat de muncitorii români….Bla,bla…!!!Mai degraba i-a spus incompetentului nostru”Slugilor treceti la sparanghel”Raspuns:Sa traiti Sefa acum pleacă avioanele…!
    Este un dezastru economic deja!Deficitul este deja 2,5% din PIB

  2. Cata grija pe Frau Angelica!
    Porti deschise scavilor!

  3. Pentru boii (2 pînă acum) care au regurgitat gogoșile vîndute de a3: Merkel a enumerat ce A FĂCUT CONCRET pînă acum și ce intenționează să facă și cum; Șică al nostru și-a exprimat GRATITUDINEA și i-a urat succese lui Merkel. Atît putem, ăștia sîntem!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.