G4Media.ro

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România semnalează ”atitudinea nepotrivită” a profesorilor…

sursa foto: Pexels.com

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România semnalează ”atitudinea nepotrivită” a profesorilor față de studenți pe platformele de socializare

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a semnalat vineri că, în perioada desfăşurării online a activităţii didactice, pe platformele de socializare a fost dezvăluită atitudinea „nepotrivită” a unor cadre didactice faţă de studenţi şi, ca urmare, solicită luarea de măsuri în vederea prevenirii acestor „abuzuri”.

„ANOSR semnalează faptul că, în perioada desfăşurării online a activităţii didactice, pe platformele de socializare a fost dezvăluită atitudinea nepotrivită a unor cadre didactice faţă de studenţi, pe care au atât misiunea, cât şi obligaţia să îi formeze. Federaţia solicită luarea măsurilor necesare în vederea prevenirii abuzurilor de acest tip, acordarea respectului cuvenit studenţilor”, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Articolul 303 din Legea Educaţiei Naţionale prevede că evaluarea cadrelor didactice de studenţi este obligatorie, iar rezultatul este public, se aminteşte în comunicat.

„ANOSR solicită universităţilor să publice rezultatele evaluării cadrelor didactice pe site-ul propriu, evidenţiind clar aspectele pozitive şi abaterile sesizate; să informeze studenţii despre măsurile efective luate în baza evaluării lor, demonstrând că evaluarea studenţilor este analizată temeinic şi are o finalitate”, transmite organizaţia.

ANOSR menţionează, totodată, că studenţii au dreptul de a sesiza Comisia de etică pentru a semnala abaterile „vădite” de la Codul de etică şi deontologie profesională universitară.

„Universitatea are obligaţia de a publica anual un raport privind sesizările depuse şi modul de soluţionare a acestora. Nu în ultimul rând, studenţii pot depune o sesizare în baza art. 317 din Legea educaţiei naţionale la registratura universităţii pentru semnalarea unei abateri disciplinare. Deşi nu ar trebui să mai discutăm de situaţii de acest tip în mediul universitar, ele se dovedesc a fi prezente, încălcând drepturile studenţilor şi demotivându-i în parcursul lor academic”, se mai arată în comunicat.

„Deşi sporadice şi fără dorinţa de a generaliza, ele sunt grave şi pun sub semnul întrebării capacitatea mecanismelor universităţii de a depista, remedia sau, la nevoie, sancţiona aceste abateri. Dacă procedura de evaluare a cadrelor didactice s-ar respecta întocmai literei şi spiritului legii, cu siguranţă nu am mai fi martorii acestor evenimente”, a declarat Horia-Şerban Oniţa, preşedintele ANOSR, citat în comunicat.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Păi e de înțeles, dacă profesorul nu se mai întâlnește în clasă sau cancelarie cu eleva să o treacă la dirigenție, îi vine tot felul de gânduri perverse, de acasă

  2. Mao are strănepoți!

  3. Abuzul in tele-școală, s-ar numi tele-abuz ?