G4Media.ro

Albert Cămătaru, acuzat că ar fi coordonat, din pușcărie, o rețea care…

Sursa Foto: Dea.gov

Albert Cămătaru, acuzat că ar fi coordonat, din pușcărie, o rețea care aducea canabis și cocaină în penitenciarul în care este închis

Albert Cămătaru, aflat în prezent în pușcărie, este suspectat că ar fi creat un grup infracțional organizat pentru a introduce în penitenciarul în care este închis droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) pentru consum propriu dar și pentru a fi vândute altor pușcăriași.

Potrivit unor surse, Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, “coordona din pușcărie” activitatea acestui grup infracțional. Sursele citate au precizat că drogurile – cocaină, heroină și canabis – erau aduse în penitenciarul Jilava de aparținătorilor.

“Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât  consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate”, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Marți, 24 octombrie, polițiștii Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pun în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, inclusiv în incinta unei unități de penitenciar, în acest dosar, care include acuzații de trafic de droguri de risc și mare risc, conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, deținere de droguri de mare risc, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Astfel, începând cu anul 2022, “trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în vederea comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc”.

În perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului (Albert Cămătaru, potrivit surselor citate), aflat în prezent în pușcărie, “a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) destinate atât  consumului propriu, cât și  comercializării către alte persoane încarcerate”.

De asemenea, o parte dintre suspecți ar fi achiziționat și cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și heroină) destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași unitate de penitenciar.

Pe parcursul anchetei, polițiștii au descoperit alți trei  suspecți, bănuiți de “implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor”.

Roberto Cimpoieru ar fi cel care a exploatat sexuale persoanele în cauză, potrivit surselor citate.

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenței unei legături sentimentale), transportat și adăpostit patru persoane vătămate majore, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violență), la practicarea prostituției, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea, adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.

În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...