G4Media.ro

Alegeri Moldova: Partidul Maiei Sandu a câștigat detașat în fața prorușilor conduși…

Alegeri Moldova: Partidul Maiei Sandu a câștigat detașat în fața prorușilor conduși de Dodon și Voronin și poate forma singur guvernul

UPDATE ora 13.40: Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare după numărarea voturilor din toate secțiile de votare. Potrivit acestora, PAS a obținut 52,80% din voturi, BECS (Dodon-Voronin) – 27,17%, iar Partidul Politic Șor – 5,74%.

UPDATE ora 09:19 Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 144 din totalul celor 150 de secţii de votare deschise în afara graniţelor Republicii Moldova, PAS a obţinut 86,13% din voturi. În schimb, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS) nu s-a clasat decât pe poziţia a patra în preferinţele diasporei moldovene. BECS a întrunit 2,51% din voturi, fiind devansat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, care a fost votat de 2,79% din alegătorii din străinătate şi de Partidul Politic Demnitate şi Adevăr, al lui Andrei Năstase, cu 2,76%.

UPDATE ora 08:30 După procesarea a 99,49% din procesele verbale, rezultatele sunt următoarele: Partidul Acţiune şi Solidaritate – 52,50% din voturi, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 27,38%, Partidul Politic Şor – 5,78%.

UPDATE ora 1.40: După procesarea a 96,5% din procesele verbale, partidul fondat de Maia Sandu, PAS, a ajuns la 49,1%. Singurele formațiuni care mai intră în Parlament sunt BECS (Dodon – Voronin) cu 29,8% și Partidul Șor – 6,2%. AUR, PPDA și partidul lui Renato Usatîi ar rămâne în afara Parlamentului. La acest scor, după redistribuire, PAS ar forma singur guvernul, fără să mai depindă de vreo coaliție.

În Chișinău, după procesarea tuturor proceselor verbale, PAS a obținut 56,7% din voturi, urmat de BECS cu 28,4% și Partidul Șor cu 3,6%.

În Dispora, după procesarea a doar 52% din procesele verbale, PAS avea 81,8%, la distanță uriașă de BECS (4,8%).

UPDATE ora 00:57 Conform rezultatelor preliminare și după procesarea a peste 95% din procesele verbale din țară, PAS (Maia Sandu) ajunge la 48,12%, mult peste BECS (Dodon – Voronin) cu 30,63% și Partidul Șor – 6,42%. Nu sunt luate în calcul voturile din diaspora.

UPDATE ora 23:58 Potrivit rezultatelor preliminare și după procesarea a peste 90% din procesele verbale din țară, PAS (Maia Sandu) ajunge la 46,95%, mult peste BECS (Dodon – Voronin) cu 31,36% și Partidul Șor – 6,69%. Nu sunt luate în calcul voturile din diaspora.

UPDATE ora 23:37 Președintele Maia Sandu a dat un mesaj de încurajare către toate instituțiile statului după victoria din această seară a fostului său partid – PAS – în care le-a cerut acestora să rămână în cadrul legal și să asigure un vot lider și neviciat.

„La aceste alegeri s-a confirmat încă o dată că unele instituții ale statului sunt departe de a răspunde așteptărilor cetățenilor. Unele instituții care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile și pun în pericol organizarea unor alegeri libere și corecte. Dacă vrem să devenim o democrație puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituții puternice, care să respecte și să asigure alegerea liberă a oamenilor”, a scris Maia Sandu pe pagina ei de Facebook.

Ea a promis că, în următorii ani, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru ca oamenii să poată să voteze mai ușor, fără presiuni și fără corupție electorală”.

Aceasta este o prioritate pentru viitorul Parlament și sper să pot lucra alături de o majoritate formată din oameni onești pentru a face din ziua votului o sărbătoare a democrației pentru fiecare cetățean. Sper ca astăzi să fie finalul unei ere grele pentru Moldova, sper ca astăzi să fie sfârșitul domniei hoților asupra Moldovei. Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat și ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populației”, a mai spus ea.

Maia Sandu a declarat că este gata să lucreze alături de un guvern integru și competent pentru a uni societatea și a pune interesul cetățenilor în centrul eforturilor de guvernare. Pentru că merită!

UPDATE ora 23:26 Liderul interimar al PAS, Igor Grosu a cerut, imediat după terminarea voturilor, instituțiilor abilitate să continue să supravegheze la buna desfășurare a numărării voturilor și să asigure ordinea publică. „Speranța este ca începând cu ziua de mâine să avem un viitor mai bun. Acest rezultat s-a întâmplat în condiții vitrege, cu obstacole puse în fața cetățenilor și diasporei”, a declarat după închiderea secțiilor de votare Igor Grosu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

UPDATE ora 23:21 Conform rezultatelor preliminare și după procesarea a peste 80% din procesele verbale din țară, PAS (Maia Sandu) ajunge la 47,1%, mult peste BECS (Dodon – Voronin) cu 31,04% și Partidul Șor – 6,89%. Nu au fost numărate încă voturile din diaspora care vor merge preponderent la partidele de centru-dreapta.

UPDATE ora 23.08 După procesarea a aproape 75% din procesele verbale din țară, PAS (Maia Sandu) ajunge la 46,8%, mult peste BECS (Dodon – Voronin) cu 31,3% și Partidul Șor – 6,9%. Nu sunt luate în calcul voturile din Diaspora.

UPDATE ora 22.39 După procesarea a peste jumătate din procesele verbale din țară, AUR înregistrează doar 0,4%, iar blocul electoral al lui Renato Usatîi – doar 3,9%. Dacă rezultatele s-ar păstra în acești parameri, în noul parlament ar intra doar trei formațiuni: PAS (Maia Sandu), BECS (Dodon și Voronin) și Partidul Șor.

UPDATE ora 22:29 Vot în timp real: Au fost procesate peste 47% din voturi. Partidul Maiei Sandu are 44,7%, la mare distanță de blocul comuniștilor care ajung la 32%/ Prezență record în Diaspora unde s-au epuizat buletinele de vot. E vorba de procesele verbale din țară, cele din Diaspora, unde PAS are o mare popularitate, nefiind încă procesate.

UPDATE ora 21:38 Candidatul pro-rus Igor Dodon a declarat, la încheierea urnelor că ”cetățenii și-au făcut datoria față de țară” și că ”prețuiesc puterea lor de decizie”:

 • ”​​S-a încheiat și această campanie electorală, cu tot greul ei și cu toate manipulările și fake-urile care au însoțit-o. Cu toate acestea, majoritatea cetățenilor și-au făcut datoria față de țară, au votat și au demonstrat că prețuiesc puterea lor de decizie. Este încă devreme să dăm apreciere rezultatelor acestor alegeri anticipate, dar sunt convins că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înregistrat un scor foarte bun și va reprezenta în unanimitate opțiunile electoratului de stânga din Republica Moldova. Acum e momentul să le mulțumesc tuturor alegătorilor, indiferent de simpatiile politice, pentru că au dat dovadă de activism și spirit civic și au participat la vot. În mod special, vreau să aduc mulțumiri cetățenilor care astăzi au dat vot de încredere Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Știm că sunt foarte mulți și îi asigur că noi vom respecta promisiunile făcute în campania electorală. Sunt bucuros că PCRM și PSRM au reușit să formeze o echipă comună și puternică în aceste alegeri, o echipă care a generat încredere la oameni și sper mult că la fel de uniți și puternici vom fi și în Parlament, pentru a realiza programul nostru politic. Stimați colegi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a avut o campanie electorală foarte bună, activă. S-a muncit foarte mult și vă sunt recunoscător vouă, tuturor celor care au fost activi în actuala campanie electorală. Mulțumesc fiecărui agitator de-al nostru. Mulțumesc membrilor staffurilor locale, regionale, dar și echipei din stafful central. Alegerile s-au sfârșit. De mâine începem lucrul pentru activitatea noului Parlament”, a declarat Igor Dodon citat de privesc.eu.

UPDATE ora 21:11 Comunitatea WatchDog.md și Institutul de Politici Publice prezintă rezultatele primului after-poll, la ora 21:00, după închiderea secțiilor de votare. Conform primelor rezultate, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe voturi în cadrul scrutinului parlamentar anticipat din 11 iulie, iar Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor s-au clasat pe locul doi, anunță zdg.md.

La sondajul telefonic au participat 2.764 de cetățeni. Datele au fost colectate astăzi, 11 iulie, în intervalul: 12:00 – 21:00. Datele colectate nu includ regiunea transnistreană și diaspora.

Iată cum arată datele preliminare:

Partidul Acțiune și Solidaritate – 55,1%

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 24%

Partidul Politic Șor – 8,1%

Blocul electoral „Renato Usatîi” – 4,1%

Platforma Demnitate și Adevăr -1,8%

Partidul Politic „Democrația Acasă” – 1,1%

UPDATE ora 20:18 1,39 de milioane de persoane (46,12%) au votat la scrutinul parlamentar din 11 iulie curent până la ora 20.00, când a mai rămas o oră până la închiderea tuturor secțiilor de votare din țară. În diasporă, până la ora 20.00 au votat 188 de mii de oameni, record absolut pentru un scrutin parlamentar, anunță zgd.md.

UPDATE ora 18:40 Prezența la urnele de vot în Republica Moldova a depășit pragul de peste 42% din circa 3,2 milioane de persoane cu drept de vot înscrise pe listele electorale. Numărul alegătorilor din interiorul R. Moldova care și-au exercitat dreptul de vot este de 1.092.998 sau 38,61% din total, iar al celor din diaspora se ridică la peste 170.660 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a precizat că în cel puțin opt secții de votare din diaspora ar putea fi epuizate buletinele de vot, în cazul în care prezența la urne se va menține la fel ca până la această oră.

În comparație cu alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, au fost deschise 11 secții suplimentare în diaspora, inclusiv în localități unde au fost epuizate buletinele de vot în turul doi.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să deschidă 150 de secții de votare pentru diaspora.

UPDATE ora 14:00 Prezența la vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de 843.769, ceea ce reprezintă circa 28,91% din totalul celor cu drept de vot. Prezența la vot în afara țării se ridică la 107.280. În interiorul Republicii Moldova, cei mai mulți votanți sunt femei 53,00%, iar bărbații reprezintă 47,00%. Pe de altă parte, în diaspora, bărbații au venit la urne în proporție de 52,72%, în timp ce femeile au votat în proporție mai mică de 47,28%.

UPDATE ora 13:30 Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) și Comisia Electorală Centrală (CEC) au dat publicității situația din secțiile de votare din afara țării. Clasamentul până la orele 12:30 se prezintă după cum urmează:

Bolonia (Italia): 1.988

Paris (Franța): 1.899

Parma (Italia): 1.748

Paris (Franța): 1.725

Verona (Italia): 1.693

Berlin (Germania): 1.674

Padova (Italia): 1.589

Londra (Marea Britanie): 1.540

Frankfurt pe Main (Germania): 1.527

Brescia (Italia): 1.507

Treviso (Italia): 1.473

Frankfurt pe Main (Germania): 1.447

Milano (Italia): 1.439

Padova (Italia): 1.402

Mestre (Italia): 1.372

Roma (Italia): 1.323

București (România): 1.313

Vicenza (Italia): 1.240

Northampton (Marea Britanie): 1.238

Milano (Italia): 1.231

UPDATE ora 13:00 Prezența la vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de 741.501, ceea ce reprezintă circa 25,74% din totalul celor cu drept de vot. Prezența la vot în afara țării se ridică la 88.677. În interiorul Republicii Moldova, cei mai mulți votanți sunt femei 53,08%, iar bărbații reprezintă 46,92%. Pe de altă parte, în diaspora, bărbații au venit la urne în proporție de 52,69%, în timp ce femeile au votat în proporție mai mică de 47,31%.

UPDATE ora 12:50 Peste 17.000 de voturi au fost înregistrate la orele 12:30 în secțiile de votare destinate alegătorilor din stânga Nistrului, regiunea separatistă transnistreană. Asociația Promo-LEX a semnalat că se face o transportare organizată a alegătorilor, în special de la unele întreprinderi precum Uzina Metalurgică din Râbnița.

Numai 256 de alegători din regiunea transnistreană se înregistraseră în prealabil pentru acest scrutin. La alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, în turul doi, au participat 31.783 de persoane, iar peste 85% au votat pentru candidatul prorus, Igor Dodon.

Conform unor decizii ale instanțelor din Republica Moldova, 41 de secții au fost deschise pe teritoriul controlat constituțional de Republica Moldova pentru alegătorii moldoveni care trăiesc în regiunea separatistă transnistreană.

UPDATE ora 12:20 În cadrul alegerilor parlamentare de duminică, la orele 12, prezența la vot în diaspora era de circa 70.000 de voturi, față de 50.000 de voturi la orele 11. Cu o medie de circa 20.000 de voturi pe oră, în cele nouă ore rămase până la închiderea urnelor, alte 180.000 de voturi vor fi adăugate, în condițiile în care se va menține același ritm. Așadar, votul din diaspora are toate șansele să depășească pragul de 250.000 de voturi și chiar să-l întreacă pe cel de la prezidențiale de 263.000 de voturi. În toate orașele mari din Europa, cetățenii moldoveni au format cozi mari la secțiile de votare, iar procesul este unul intens.

UPDATE ora 12:00: Prezența la vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de 616.886, ceea ce reprezintă circa 21,49% din totalul celor cu drept de vot. Prezența la vot în afara țării se ridică la 69.214. În interiorul Republicii Moldova, cei mai mulți votanți sunt femei 52,9%, iar bărbații reprezintă 47,1%. Pe de altă parte, în diaspora, bărbații au venit la urne în proporție de 52,99%, în timp ce femeile au votat în proporție mai mică de 47,01%.

UPDATE ora 11:45 Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a votat și a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să iasă la urne. „Să venim la vot, să participăm activ, astăzi la luarea deciziei privind viitorul țării noastre. În cei 30 de ani de independență, aproape două treimi din această perioadă, la guvernare au fost partidele de dreapta. Ele au avut majoritate în Parlament și noi știm cu ce s-a soldat acest lucru și în anii 90 și din 2009 încoace. Vă îndemn să votăm pentru cei care au grijă de R. Moldova. Pentru cei care știu să faurescă, nu să fure miliarde și să le ducă în offshore-uri. Asta contează astăzi, [să se voteze -n.r.] pentru cei care vor asigura o pace”, a declarat liderul prorus, Igor Dodon.


UPDATE ora 11:15
Președintele Maia Sandu a votat în jurul orelor 11.00 la o secție din Chișinău.

„Vreau să le spun că alegerile sunt despre puterea oamenilor, nu a policienilor. Astăzi cetățenii se pot elibera de hoți și pot alege un parlament cinstit care să lucreze în interesul cetățenilor. (…) Dragi cetățeni vă rog să vă faceți timp și să mergeți la urne. De decizia de astăzi depinde cât de repede vom construi o țară bună aici în Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

UPDATE ora 11.10: Prezența la vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de 470.114, ceea ce reprezintă circa 16,52% din totalul celor cu drept de vot. Prezența la vot în afara țării se ridică la 50.248. În interiorul Republicii Moldova, cei mai mulți votanți sunt femei 52,55%, iar bărbații reprezintă 47,45%. Pe de altă parte, în diaspora, bărbații au venit la urne în proporție de 55,72%, în timp ce femeile au votat în proporție mai mică de 44,28%.

UPDATE: Urmărește în timp real prezența la vot în Republica Moldova.

Sursa foto: agora.md

UPDATE ora 10.30: Până la ora 10:00, potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, peste 11% din cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Acest indice constituie peste 300 de mii de alegători și este de aproape trei ori mai mare decât cel de la parlamentarele din 2014, când până la această oră votaseră puțin peste 4% dintre alegători, scrie agora.md.

UPDATE ora 10.15: Au fost cozi și la unele secții din București.„La ora 7 am fost și era deja coadă, chiar mai mare decât la alegerile prezidențiale din 2020″, a declarat pentru G4Media un alegător.

UPDATE ora 10.10: Reprezentanții Misiunii de Observare Promo-LEX susțin că 86% din secțiile de votare din R. Moldova s-au deschis la timp. Potrivit acestora, până la ora 09:00, au fost constatate două cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare deschise la Copanca și Rezina, destinate votanților din regiunea transnistreană, scrie Ziarul de gardă.

UPDATE ora 09.40: Până la ora 09:15 au votat 18 321 de moldoveni care locuiesc peste hotarele Republici Moldova. Comparativ cu alegerile parlamentare din 2019, cifra este de 4 ori mai mare, atunci la ora 09:15 minute votând abia 3 500 de persoane din diasporă, relatează deschide.md.

Știrea inițială: Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege noul Parlament, după ce vechiul legislativ a fost dizolvat în luna aprilie, la propunerea preşedintelui Maia Sandu, relatează Agerpres.

Din cei 3.282.837 cetăţeni cu drept de vot, 258.691 au domiciliu înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale, scrie Ziarul de gardă. Potrivit publicației, până la 9:00, peste 177 de mii de alegători și-au exprimat dreptul la vot, mai exact puțin peste 6% dintre alegători.

Sunt cozi imense la secțiile de votare din Italia, unde cetățenii moldoveni s-au adunat încă de la ora 5.00, așteptând să se deschidă urnle.

sursa foto: CIJM/ Irina Odobescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

113 comentarii

 1. In mod normal „diaspora”nu ar trebui sa voteze , au plecat nu le mai pasa .

  • Asta spun infecţiile ruseşti ca tine. Ce ar fi să nu se mai amestece Rusia în treburile Rep. Moldova?

  • Baga si textul ala ca diaspora nu au mancat salam su soia si cu agenturili straine care vor „jefui” Maldova ,tavarase colanel ,ca Putin iti va multumi.

  • @ Andrei Lasa propaganda manipulatoare, tovarase! Nu de bine au plecat moldovenii (ca si romanii, de altfel!). Au dreptul sa voteze si ei, pentru ca le pasa de tara lor si vor si ei „o tara ca afara!”.

  • rusia ca să se asigure că n-are diasporă a ocupat tot ce a putut, a devenit diasporă. 80% din teritoriul rusiei e locuit de alte popoare. Mai sunt doar 50 de milioane de ruși. Slăbuț! 4 miliarde de ochi oblici scânteiați stau fixați pe Siberia de la Ural la Harbin. Hua, ha, ha! Kazachok! Chong Guo Siberia! Tai, tai!

   Hai Maia Sandu, hai Basarabia, scăpați de ruși.

  • Aveți airbag la creier?

  • Diaspora, ca şi pentru România, începe să devină productivă sportiv şi cultural. A trecut de faza importanţei ei economice.

  • corect

  • Ba Da,au cel mai mare drept de vot…ca ei vor binele tarii si au plecat la mai bine in alte locuri din cauza coruptiei.

  • Asa spuneau pesdistii in Romania exact ca tine ca daca au plecat romanii din tara sa si faca un viitor nu le ar mai pasa de tara.Nu au cum sa nu le pese acolo s au nascut, acolo au crescut, acolo au amintiri o parte din viata au trait in tara respectiva .Lumea trebuie sa fie libera sa si aleaga singuri viitorul nu sa traiasca vesnic intr o autocratie. Daca esti adeptul statelor autocrate mergi in Coreea de nord si ramai acolo pe viata!

  • Andrei esti în mare P…t si in🦜🦜🦜

  • Cine crez ca ești, de dai și ei drepturi.
   Îți simți existența amenințată.
   În realitate doar prostia dă drepturi.
   Pai nu cu cât ești mai prost cu atât ți se pare că ai drepturi mai multe și mai mari.

  • Dezastru total pentru legionarii haurari ai lui Simion, Târziu, Șosoaica și Tănase !!!
   Dovadă că românii sunt mai prosti decat moldovenii basarabeni, e tocmai faptul că haurarii n-au reușit sa-i păcălească decât pe cei de dincoace de Prut.

  • De ce sa nu voteze? Cel din diaspora se poate intoar e în țară definitiv săptămâna viitoare și atunci??? Dar asta e mentalitatea comunista. De ce nu spui ca nicipensionarii de peste 65 ani nu ar trebui sa voteze pentru ca poate crapă mâine după vot și a influențat degeaba votul

  • @Rambo, diferenta dintre alegerile astea la moldoveni si cele de anul trecut de la romani e ca moldovenii chiar au avut ca si optiune o cale pe care nu au mai avut ocazia sa o aleaga. La noi AUR a fost votat in semn de disperare fata de lipsa de optiuni reale la vot. In plus de asta, romanii au apucat sa traga un semnal de alarma in privinta AUR, asa incat moldovenii au fost avertizati.

 2. Frate, la noi prezenta după 2 ore era 4 la suta, nu mi se pare puțin 6.Doamne ajuta sa scape odată de rusi!

  • Au mai fost pro-europenii la putere și au furat un miliard din bănci

  • Rus urât ce ești, nu europenii au furat. Șor e judecat pt furtul miliardului. Șor, cel mai anti-român oligarh rus din RM.

  • În situații din astea se demonstrează ce rus împuțit ești, te ai dat de gol, nataraule, schimba ți numele, ca nu mai ai pic de credibilitate

  • Important e că de acum va curge lapte și miere în Moldova.
   Nu mai vedem cozi la pașapoarte, nu mai pleacă moldovenii în vest.
   Vorba cântecului:
   Casa şi masa o să fie plină!
   O să fie plină, măi,
   Cu colaci şi pâine,
   O să fie pace, o să fie mâine!

  • Deci PAS are soarta PSD?
   Câștigă alegerile dar rămâne în opoziție?
   Iar face Maia anticipate? 🤣

  • Numai,,ruminică,,nu scapă de ruși.un popor cretin care a avut posibilitatea să scape de ruși a ales ciumarosie PSD,cretini,,,haur,,și ungurii ong-udmr tot rusesc.

 3. Bravo, mergeti la vot!
  Voronin si Dodon trebuie votati!
  Impreuna vom invinge!

  • Eşti postac rus 100%. Numai ruşii îl vor pe Dodon.

  • @V… 9:35 am
   Barbuska, slabe sanse sa iasa cine vrei tu.
   Iar „muncesti” de pomana.
   Iar iti iei rublele degeaba.

  • Adevaru e ca am dubla sau chiar tripla personalitate. Cand sunt cioban, cand sunt sofer de ambulanta. Cand ies odata pe saptamana din ospiciu sunt cel mai tare din parcare

  • @V.. 9:49 am
   Nu ai personalitate. Doar furi nick-urile oamenilor, uiti sa pui punct si te mai dai si de gol, scriind dupa dictare.

  • Basarabenii vor cu orice preţ Schimbarea. Expiraţii Voronin şi Dodon ar putea face opoziţie la o stranie coaliţie PAS-AUR, dacă strategia Simion-Bileţchi de a fi în ziua alegerilor pe la Roma şi în turistic anticul Tivoli (!), va fi norocoasă şi chiar vor reuşi cât de cât a convinge Diaspora.

  • sclavetii lui soros cu 3 mascute pe botic iau din nou cioc in Moldova

 4. Un inceput promitator.
  Tot asa sa o tineti, poate scapati de Rassia!

 5. S-au trezit sputnicarii cu noaptea-n cap sa spuna oamenilor cu cine sa NU voteze si folosesc nick-urile altor utilizatori, ca sa-i induca in eroare. Sa vedem ce va fi.

  • Bravo, Moldova!

  • Și ce-i mai grav pentru sputnicari,cum bine le spui, e ca pierd salariul pe luna curentă, primele pe lunile viitoare, plus preavizele ce preced concedieri masive.

   La urma urmei, de câte ruble poate dispune și Putin, căci ambițiile rusnacului nu se rezumă doar la România și Moldova !

 6. Sunt foarte trist , toata ziua sunt cu mioarelele pe dealuri. De acum doi ani de cand mi-a murit oaia preferata nu am mai facut dragoste. Nici o mioara nu ma mai atrage…
  Concluzia: mergeti la vot sa nu ajungeti ca mine

  • Trollișor rusnac,
   Bagă mai întâi niște pufoaikă și apoi incearcă și un berbec, că nu se interpretează, având in vedere că tu esti biped, iar bietul animal cu lână stă in patru labe permanent…!

  • Defapt numele meu e Gheorghe. Barbu Gheorghe.
   In rest, tot ce am scris aici e valabil și adevărat.

 7. Ţările invadate de ruşi se vor lepăda încet-încet de jugul putinist. Asta îi doare pe postacii imbecili ai Rusiei.

 8. Voteaza iluzii, moldovenii precum si romanii nu se pot organiza democratic si social, nu pot consolida un stat de drept functional si nu se pot curata de mafie si coruptie. Popoarele cu peste 50% infractori nu se vor ralia niciodata valorilor europene, bunastarii cetatenilor, libertatii, democratiei ai statului de drept.

  • @Ion rămân 50% cinstiți cu care se poate construi.. Eu am votat PAS, sa vedem da de tura asta se va îmbunătăți ceva…

 9. Mă Ioane, popoanele cu peste 50% infractori se pot currrăța de mafie și corrrupție ! Mergi la vot. Tu cu cine votezi ?

 10. La puscarie cu Dodonii! Partidul Actiune si Solidaritate va castiga alegerile si va avea majoritate in Parlament!

 11. Votati Partidul Actiune si Solidaritate! jos cu Voronin si Dodon !

  • Indiferent ce se voteaza la Chisinau tot Kremlinul iese castigator. Nu exista Oameni care sa vrea Integrarea in Europa, doar marionetele celor de la Kremlin. Intai trebuie deratizat Kremlinul pentru a avea Alegeri Democratice in Moldova.

 12. Rețeta cia..că la chioru Băsescu și că la dulapu săsesc…baga diaspora și votează la Paris 1000 le minut :))

  • Ahahaha, moldovenii sunt mai cu capul pe umeri decat romanii! I-au trimis pe AUR direct la gunoi, ii doare in penis de ei :))))

 13. stie cineva de ce Barna vrea sa scoata adresa ta din actele tale de identitate?

 14. Tocmai am citit pe deschide.md ca in Transnistria au votat deja 520.000 de persoane desi toata populatia lor e de 469.000. O fi vandut Dragnea reteta succesului?

  • Mars troll rusnac ce esti, conform deschide.md, la ora 18, votasera „in sectiile destinate transitrenilor” 25200 de persoane.

  • La ora la care m-am uitat eu pe site, acel numar era mentionat, de aceea am cautat sa vad ce populatie are Transnistria. 25.000 de voturi este un numar realist si cel mai probabil au corectat stirea. Din partea mea sa castige cine vrea, Moldova este un stat independent si asa o sa ramana.

 15. Go Maia GO PAS , fukk off hateri rusi & hoti .

  • insert your democracy in the ass, and suck my feminine penis

 16. Până la bunăstare și statul de drept e cale lungă, in schimb gay pride month pot avea de la anul.

 17. la ambasadele Rahatului Unit sau a Statelor Unite, nu e niciodata coada in ziua de alegeri

 18. Pentru Moldova s-a stabilit deja foaia de parcurs. Traseul sau pentru integrare in UE si posibil NATO. Flancul va fi aici al UE. Mizeriile facute de Rusia in toata Europa si SUA cu atacuri cibernetice, postaci, partide clocite conduse de oameni galagiosi, propaganda platita manipulatoare, toate numai pentru destabilizare au dat liber la o alta strategie. Belarus este un inamic public, Rusia mai voalat. Aderarea Moldovei la UE ar insemna o schimbare totala a sistemului imputit sovietic actual si liber la gonirea trupelor rusesti in Transnistria. Nu va fi imediat, dar rezultatul Maiei Sandu a deschis calea, astazi va fi mai evident ce va urma.

 19. Daca Maia Sandu si PAS castiga vor urma, inevitabil, reclamatiile in justitie ale talharilor dodonisti care vor cere anularea alegerilor pe motiv ca au fost furati!
  Comunistii rusnaci nu lasa ciolanul.
  Si la cum se prezinta justitia de la Kremlin , pardon, am vrut sa zic de la Chisinau, va fi mare circ inca vreo cateva luni de-acum inainte.
  Deja leprele sputnikare sunt in depresie!
  Dupa ce le trece socul vor incepe contraatacul.

  • Mare minune sa nu-si vare coada mafiotii si coruptii anti-UE din Romania.

  • Stai liniștit, ca nici americani mu s mai buni decât ruși cu nimic, uita, te ce prăpăd lasă în urma lor în Afganistan, ca să nu mai zic în Irak, putere este bipolara, ei se cearta între ei de ochi lumii pt plebe ca tine care pune botu, dar în fapt stau la aceiași masa

  • Daca pui egal intre americani si rusi atunci ori esti rus ori n-ai iesit din casa in viata ta.

 20. Vai, sosocii de la AUR nici 1%?

 21. Ne arata Gadea sondaje de vreo 15 ani, niciodata nu pierde satapanul sondajnicului. In cazul de fata, sondajul e de la WatchDog. Tapalaga poate sa ne spuna daca e american sau britanic, ca el a luat leafa de la ambele guverne.

 22. Zic să avem răbdare, că efectul de contagiune iși va face simțită prezența in scurt timp și in Românica…
  Maia Sandu Președinte in 2024! La Cotroceni….!

  • ce frumos ar fi!

  • 2024 va fi o catastrofă, o victorie PSD/AUR. Dar până atunci să ne bucurăm de miniştrii USR, care spre deosebire de PNL/PSD, nu fură.

  • @Scara : Exact la asta ma gandeam si eu! Nu stiu daca Maia Sandu are si cetatenie romana, dar ar putea sa o ceara, intre timp…si poate am avea o sansa sa se materializeze scenariul din 1859! Greu de spus insa, in conditiile geostrategice actuale!

  • @gunoi: halal bucurie! Impostura, incompetenta, puradeii vechii securitati, zero rezultate (asa cum am mai avut cu guvernul verzei funariote de Bruxelles de asa-zisi tehnocrati, in realitate tot niste politicieni de cea mai joasa speta).
   Favoritul tau, securiciul drula, microfonistrul turnatransporturilor e talentat, a invatat de la tac’su si de la Teodor Ileș, fost securist ceausist si general SIE dupa lovilutie. Ce naste din pisica…

  • @…gunoi: Si inca ceva: de acord cu previziunile tale, dar indivizii pe care ii sustii au un rol esential in decredibilizarea ideii de tineri entuziasti care sunt „altfel”, asa cum ciolos a compromis ideea de tehnocrati. Cel mai bine se vede incompetenta primarilor usrplus, insa vor urma curand si ministrii. Deja lumea vede: zero justitie, zero sanatate, zero km. de autostrazi si jale la CFR…

  • @Scara. Ar fi f bine daca s-ar intampla asa. Ar insemna Unirea Republicii Moldova cu Romania; Maia Sandu, alaturi de Cuza, in istoria romanilor. Ma tem insa ca sistemul jegos securisto-comunist din Romania de azi ar face-o praf in scurt timp.

 23. Dezastru total pentru legionarii haurari ai lui Simion, Târziu, Șosoaica și Tănase !!!
  Dovadă că românii sunt mai prosti decat moldovenii basarabeni, e tocmai faptul că haurarii n-au reușit sa-i păcălească decât pe cei de dincoace de Prut.

 24. Mă bucură mult să văd că ambele maluri de Prut au măturat comunisto-socialiștii cam în același timp. Și că, de astăzi, ambele state române au și președinți și parlamente pro-europene, o premieră istorică ce deschide perspective interesante pentru acest popor.
  E de asemenea plăcut să vezi că basarabenii n-au picat în capcana isteriei hauriștilor lu` Roșca 2.
  Parcă, pentru prima dată după mult timp, se întrevede mai mult bine decât rău în viitorul nostru.

 25. Deci, e clar, discursul lui dodon e de un om invins! Fiecare cuvintel din discurs transpira regrete si resemnare!

 26. Moldovenii s-au speriat de strigăturile Sosoacei in România.

 27. Doar in Romania cu ajutorul mafiei sponsorizate de Rusia partidul AUR a reusit sa ia 8%. Pe fondul absenteismului masiv al multora gunoiul asta de partid format din interlopi, tortionari, infractori, vuvuzelele mafiei, a reusit sa intre in parlament. Bolnavi mintal precum Sosoaca, golani pe invers precum Simion, sunt opera lui Bobby Paunescu care a bagat banul masiv si a rusilor prin interfata Lulea. Daca PNL se debaraseaza de Orban este finalul de sperante pentru PSD care va sfarsi in groapa de gunoiu a ciumei rosii. Felicitari moldovenilor ca nu au lasat ca la noi ciuma rosie sa obtina primul loc. Vor urma sabotaje, tradari, caci rusii nu vor lasa Moldova sa urmeze UE.

 28. Bravo Moldova, Bravo Maia Sandu!!

 29. Cam multe stiri despre sarantocii aia!
  Sa stea la ei acolo in CSI!
  Moldova si ucraina trebuie sa ramana zone tampon intre EU si rusia!
  Moldova ca si Königsberg ul sunt teritorii pierdute!

  • Stalin tu esti? Gata te-ai apucat de impartit hartile geostrateticule? Cum se cred unii dumnezei si impart ei lumea in zone gri. De ce nu te duci sa stai tu in zonele astea?

  • @ Landser – Bai, da’ mizerie de om mai esti! Cred ca nici postacii rusi cei mai negri in cerul gurii nu se exprima ca tine!

 30. Pai bine mai MĂDĂLIN NECȘUȚU.

  Din toate sondajele si dupa numararea a peste 90% din voturi rezulta ca AUR are sub 0,5%, si cu toate astea tu ai tupeul si obraznicia sa scrii in titlu ca:
  ” AUR… aproape de ratarea Parlamentului”?
  Chiar nu iti este rusine?
  Tu chiar esti jurnalist?

 31. Eu astept rezultatul final si ma bucur (sau nu) dupa aia. Nu un mujic ruznac a spus ca nu conteaza cine voteaza ci acela care numara voturile?

 32. Pacat ca n-are si Romania o Maia Sandu! Desi…pooate ca chiar daca o avea, romanii n-ar fi votat-o. In cei 30 de ani s-a putut vedea cam ce tip de om si politician prefera ai nostri.

 33. Nu trebuie să fii moldovean ca să te bucuri azi. E suficient să fii român sau pro-european. Maia Sandu a intrat într-o groapă de gunoi, s-a bătut cu cei mai bădărani și analfabeți „oameni” din politică. E de departe cea mai elegantă și inteligentă persoană din politică (și a României și a Moldovei). A apărut total inexplicabil, ca un miracol într-o mocirlă infinită, într-o atmosferă de mafie și putregai. Iat-o, deci, pe cea pe care-o așteptam. Literalmente va întemeia Moldova în Europa – istoria va reține numele ei. Felicitări, iubita noastră Maia Sandu! Azi, Moldova a făcut primul PAS spre drumul ei european. ❤

 34. Din păcate nimic nu se va schimba nici după plecarea rușilor de la putere, vor veni probabil interese imperealiste, care la fel vor proceda, când ești o tara mica atunci garantat ești păcălit și jefuit de cei mari, ți se va da cu o mana, apoi cu doua îți ia înapoi, vedem aici în România cum pleacă către alți toate resursele țării

  • Hotii si coruptii autohtoni au facut prapad in Romania mai ales sub conducerea impostorului Iohannis. Poate ca moldovenii sunt integri si seriosi, or fi alt aluat.

 35. ce buni ar fi fost niste hjndarmi dintr-astia in Afganistan, ca sa reiasa ca Scorpionii Maronii au invins

  19 ani de UE

 36. Având în vedere că partidul Maiei Sandu a obținut majoritatea și că, după numărarea tuturor voturilor și redistribuiri, va putea forma singur guvernul, nu va avea nicio scuză să nu inițieze reformele de care are nevoie Republica Moldova. Încrederea acordată acesteia și partidului său este maximă, cu așa încredere și procent obținut chiar se pot face reforme, chiar există posibilitatea și mediul propice pentru reforme. Când guvernul este alcătuit dintr-un singur partid reformist, șansele pentru reforme sunt maxime, când guvernul este alcătuit din tot felul de scursuri aplecate numai spre sinecuri, privilegii și avantaje, șansele pentru a face reforme sunt ZERO! Uitați-vă cum dama de companie udmr se opune desfințării secției ciordache, uitați-vă cum aceeași damă de companie nu a votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, cum nu avotat eliminarea pensiilor destinate aleșilor locali, cum se opune reformei electorale, cum se opune de regulă oricărei reforme care i-ar văduvi interesul. Așa nu se poate face nimic. Maia Sandu și PAS au o responsabilitate imensă, dar care depinde numai de ei, deciziile și reformele stau în voința lor și nu în mâinile unor parteneri de coaliție care numai reforme și modernizare nu vor. Că na, ăstea afectează interesele borfașilor! Apropo, gruparea haurolacă a faraonului semeon nu a mai reușit să prostească pe nimeni, „intelighenții” în Republica Moldova erau deja luați de pcm și psrm…

 37. I va o dovadă că basarabenii au fost mai deștepți decât românii.
  In România au fost destui prosti care au votat haur doar pt scandal făcut ca inrezt nu fac nimic. Gunoaiele votează gunoaie.

  • Fix asta as fi vrut si eu sa comentez, dar tu ai spus-o mai bine decat o puteam face eu!
   Asa este, si aici am luat o lectie dura de la altii pe care ii consideram inferiori noua. Bravo lor, au facut ceea ce noi nu am fost in stare sa facem din 90 pana azi: peste 50% pentru un partid care nu e ala plin de hoti, corupti si infractori care tine tara in groapa in mod voit; aproape nimic pentru un partid de scandalagii si mahalagii, care nu are ce cauta in niciun parlament dintr-o tara care se considera civilizata.
   Iar ramanem la coada cozii si la capitolul „inteligenta la vot”.

 38. Felicitari Maia Sandu !!!!! Incredibil ce-a reusit sa faca aceasta femeie neobosita si f determinata. Vor urma zile grele, piedici, bete -n roate, dar momentul este istoric -prima oara de la caderea comunismului moldovenii au intors spatele Rusiei.

  • Ori asta, ori Rusia și-a luat labele de pe Moldova pentru că i s-a oferit Afganistanul în schimb, plus Nord Stream, Ucraina și probabil alte beneficii pe care încă nu le cunoaștem, la întâlnirea Putin-Biden.

 39. Mie tot nu imi vine sa cred ce a putut face o femeie. Bravo!

  Fatalailor facem si noi niste reforme?

 40. Bravo Moldova, mai ramane ca romani sa arunce la gunoi mafia pro rusa din romania, psd aur udmr.

  • Va pleca mafia de la noi, cand…. ” o face plopul pere si rachita UDeMeRe ! Aici nu e” Gradina Maicii Domnului” e gradina lui „Belzebut” sau cum l-o mai chema (NATASA)…..

  • Si sa ramana marele pnl care e fix ca psd?lasa vrajeala bai penelistule

 41. Felicitari moldoveni.
  Felicitari Maia Sandu.
  Stefan cel Mare e mandru de voi!
  AUR MD: 0, …% AUR RO au mutit.
  Fratilor, dati-mi voie sa fabulez.
  Ma gandesc la Alexandru Ioan Cuza: oare ar fi posibil sa repetam istoria din 1859 la alegerile prezidentiale in 2024?
  Nu stiu, daca in actuala legislatie ar fi posibil asa ceva. Dar…. ar fi mega, mega coooool!

 42. Până și Republica Moldova s-a debarasat de comunism și de practicile total nesănătoase pentru o țară…! Se pare că noi nu putem, ba dimpotrivă, ne mai apucăm să votăm și nebuni care vor să ducă țara și mai departe de civilizație, care vor să ducă țara în Evul Mediu… Vai de capul nostru! Felicitări Maiei Sandu și spor și succes partidului său, nu-i va fi ușor, dar cu atât mai mare va fi satisfacția dacă va reuși!

  • Da.
   Cireasa de pe tort e ca la ei Curtea Constitutionala da la gioale comunistilor inca de cand erau la putere, pe cand la noi e invers: s-a schimbat puterea si alde Dorneanu tot la PSD trage si ingreuneaza orice reforma.

 43. Anul asta macar o veste buna sa avem si noi, romanii! Dupa un asemenea eveniment parca iti mai vine inima la loc, parca mai gasesti pe acolo, prin fundul sufletului, ceva speranta!

 44. Maia Sandu, scapă-ne de pensii speciale!!!

 45. Felicitari! Moldovenii au iesit la vot si au dat dovada de sens civic adevarat. Romanii au stat acasa si au bagat in parlament AURolaci care vor sa ne trimita in epoca de piatra.

 46. Moldova trebuie pusă în grup cu țările din Balcanii de Vest!

 47. N-am apucat pana acum: BRAVO MOLDOVENILOR!

 48. Felicitari CDR-ului moldovean.

 49. La ce tampenii a putut sa faca si sa debiteze Dodon era greu, oriunde in lume, sa mai castige ceva.
  Asta ca moldovenii sunt mai destepti decat romanii e o prostie fara margini, nu e nici asa dar nici altminteri. Realitatea este ca suntem destul de precari civic si unii si altii. PSD la noi si PCR la ei se incalzesc pe margine sa revina peste 4 ani, cand ceilalti vor da cu oistea in gard. Eu nu uit ce fericiti eram cand au castigat Emil si CDR acum multi ani si cum l-am votat apoi pe Iliescu sa nu iasa Vadim…

 50. apropo de „inferioritatea” şi „superioritate”, mulți dintre noi i-au desconsiderat, pe nedrept şi din lipsă de cunoştințe istorice, pe frații noştri de peste Prut. modeşti şi muncitori sunt foarte apreciați în occident în orice meserie. doctori, ingineri, meseriaşi calificați lumea occidentală a început
  să-i aprecieze încet dar sigur.
  se într-ajută şi sunt mult mai uniți decât noi, românii.
  sunt extrem de generoşi şi săritori deşi sunt poate mai „săraci” material.
  ce este trist. majoritatea dintre ei mi-au confirmat faptul că cel puțin o dată au fost disprețuiți de români sau tratați „cu superioritate”.

  • @FF Leagu – Ia cauta mai adanc si ai sa vezi ca sunt foarte apreciati si la noi in Romania nu numai in occident, cunosc foarte multi oameni care muncesc aici si sunt veniti de peste Prut si chiar sunt foarte apreciati.

 51. Mult respect pentru Dna Maia Sandu.Felicitari,poate iesiti de sub umbrela criminalului Putin.

 52. Felicitări Maia Sandu! Felicitări Moldova!

 53. Felicitari, Maia Sandu!!! Mult succes si inspirație sa transformi speranțele moldovenilor in realitate! ❤️♾

 54. Bravo moldovenilor, o lectie pentru romanii care voteaza AUR si PSD si PNL si UDMR si USR PLUS!
  Succes, Maia Sandu!!!
  Sorin Ionita (EXPERT FORUM)scrie:
  „PAS pare să fi luat voturi masiv pe toate categoriile de vârstă şi nivele de educaţie; în sondaje private Maia Sandu apărea cu grad mare de încredere nu doar între tineri, activi profesional şi diaspora, dar şi între bătrânii din sate. Proiecţia de decenţă şi onestitate a funcţionat şi s-a transferat partidului, până una-alta.”
  NU avem un astfel de politician.