G4Media.ro

AEP a actualizat Registrul electoral: 18.191.396 de cetățeni cu drept de vot…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

AEP a actualizat Registrul electoral: 18.191.396 de cetățeni cu drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”, mai anunță AEP.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cati, dintre cei 18 milioane, nu au votat niciodata, incepand din 1991, cand au parasit Romania? Ei figureaza ca „romani”, insa nu au mai votat niciodata, devenind cetatenia ai altor state. Cati dintre ei au decedat in alte state si figureaza ca „romani”?

  2. 18 mil + cetatenii 1-18 ani , rezulta vreo 24 mil.

    • De unde dracu scot cifrele astea când natalitatea e scăzută, mortalitatea la cote înalte, emigrarea la fel?

    • Numarul de parlamentari se raporteaza la acest numar total de alegatori. Deci sa fie cat mai multi … sa ajunga la toata lumea. 😈

  3. In conditiile in care natalitatea a scazut din 1989 incoace, reducerea populatiei in mod natural este de circa 2 milioane, alte cinci fiind plecate din tara, ar trebui sa avem maxim 15 milioane de oameni cu drept de vot.
    La 25 august 2020 AEP dadea o cifra de 19.004.000 alegatori cu drept de vot!!!
    Este evident ca sunt umflate cifrele cu cel putin 4 milioane de votanti.
    Intrebarea este: mai conteaza votul nostru daca politicul ( sau cine dirijeaza politicul) au o marja de jonglat atat de mare?

    • Ăia 5 milioane care lucrează în străinătate au domiciliul în România, din cei cu domiciliul în străinătate mulți sunt din Republica Moldova.

  4. Interesant…De unde sunt 18 191 396 milioane cetățeni cu drept de vot când toată populația țării este de 19 182 585 milioane din care la începutul anului 4 138 000 milioane erau minori?