G4Media.ro

A început testarea naţională anti-COVID, care va arăta câți români au trecut…

sursa foto: Florina Raicu

A început testarea naţională anti-COVID, care va arăta câți români au trecut prin infecție

Testarea naţională anti COVID-19 a început cu judeţul Ialomiţa, dar au fost recoltate şi câteva probe din Bucureşti, anunţă Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citată de News.ro.

Testarea ar urma să se încheie la sfârşitul lunii august şi este făcută cu cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment. În toamnă, autorităţile vor avea o imagine cu privire la procentul românilor care au trecut prin infecţie, pe cele 8 regiuni de dezvoltare.

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti (…) Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie”, a declarat Pistol la Digi24.

Ea a precizat că astfel autorităţile vor şti care este procentul din populaţia României care a trecut prin infecţie pentru că are anticorpi.

sursa foto: Florina Raicu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. A facut Firea testare si a iesit la iveala minciuna guvernamentala ,din 4600 teste doar 4 erau cu virus si aia asimptomatici.
    Asadar nu prea am avut virus in Romania.

    • Destept periculos!

    • Nenica, fa si matale o regula de 3 simpla. La 4 cazuri din 4600 gasite in Bucurestiul cu 2mil+ locuitori(presupunand ca sunt la intamplare alesi testatii) inseamna 2000+ de bucuresteni bolnavi in acest moment. In fiecare zi sunt gasiti cam 50 de bolnavi (prin testarea grupurilor vulnerabile, personal medical , internari, suspecti cu simptome), deci mai e mult pana putem spune ca rezovam epidemia.
      Noroc ca mai sunt unii care respecta masurile de siguranta si rata de infectare nu trece de 1.2-1.3, in general. Rata de infectare va creste spre sfarsitul toamnei, din ceuza conditiilor de temperatura favorabile raspandirii. Si atunci numarul de persoane care se conformeaza regulilor va fi insuficient pentru a pastra rata de infectare jos.

  2. Nota: cand spui destept coretitudinea politica automata a sitului nu te sanctioneaza adica daca intrebuinam in locul „destept” cuvantul nimerit nu trecea dar asa a trecut. 🙂

  3. Daca se utilizeaza doar detectarea prezentei anticorpilor nu vom avea o imagine foarte exacta, anticorpii au durata limitata de existenta, unii produc putini, altii deloc. Sper ca ne uitam si la celulele T (https://www.g4media.ro/studiu-imunitatea-la-covid-19-este-probabil-mai-mare-decat-au-aratat-testele-de-anticorpi.html).