G4Media.ro

Kremlinul neagă o „campanie” de epurări la vârful armatei Rusiei

Sursa foto: NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Kremlinul neagă o „campanie” de epurări la vârful armatei Rusiei

Kremlinul a negat joi că ar fi în desfășurare o „campanie” de epurări vizând oficiali ai armatei Rusiei, după arestarea unui ofițer de rang înalt acuzat de corupție, transmite agenția AFP.

„Lupta împotriva corupției este un proces în curs de desfășurare, nu o campanie” de epurări, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Acest lucru face parte din activitatea agențiilor noastre de aplicare a legii”, a adăugat el, asigurând reporterii că „nu este în niciun caz o campanie organizată”.

Presa rusă a anunțat joi că un membru de rang înalt al Statului Major General rus a fost arestat preventiv pentru acuzații de corupție.

Adjunctul șefului Statului Major responsabil cu comunicațiile, generalul Vadim Șamarin, a fost arestat preventiv pentru două luni de către un tribunal militar miercuri, a relatat presa rusă.

El este acuzat că a „acceptat o mită deosebit de mare” într-un sector al apărării afectat de scandaluri de corupție.

Instanța s-a abținut de la a face alte comentarii, invocând confidențialitatea investigației, potrivit agenției ruse de presă Interfax.

O sursă informată a declarat pentru Interfax că Șamarin este acuzat de luare de mită în legătură cu contracte guvernamentale.

La jumătatea lunii mai, șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, a fost reținut la Moscova, după cum a relatat agenția rusă de presă TASS, citată de BBC.

„Generalul-locotenent Kuznețov a fost reținut în calitate de suspect într-o infracțiune penală. Investigarea cazului este efectuată de către Departamentul Principal de Investigații Militare al Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Anchetatorii au solicitat deja instanței să aleagă o măsură preventivă pentru general sub formă de detenție”, a precizat TASS.

În acest caz au fost efectuate percheziții la locul de muncă și la domiciliul lui Kuznețov.

După cum se precizează pe site-ul departamentului militar, în 2010, Kuznețov a fost numit șef al Direcției a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate, iar în mai 2023 – șef al Direcției Principale de Personal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Rusul se arata perplexat de intrebare:

    „Cum, noi facem asa de sute de ani!”.

    Si Rusia tine la traditii, nu?