G4Media.ro

Lookman, eroul Atalantei / Cine e fotbalistul care a marcat trei goluri…

Sursa foto: Facebook / Atalanta Bergamansca Calcio

Lookman, eroul Atalantei / Cine e fotbalistul care a marcat trei goluri în finala Europa League / Originea, salariul, familia și relația specială cu mama sa

Ademola Lookman este eroul provinciei Bergamo, după ce i-a adus Atalantei titlul Europa League, înscriind trei goluri în finala de miercuri cu Leverkusen.

Ademola Lookman este un mijlocaș ofensiv la Atalanta și poate juca fie în spatele atacanților, fie ca al cincilea mijlocaș, scrie presa din Italia despre eroul Italiei.

S-a născut la 20 octombrie 1997 (are 26 de ani) în Wandsworth, Anglia, dar a crescut la Londra, și a făcut primii pași în rândurile juniorilor de la Charlton, cu care a debutat la profesioniști, iar în 2017, la vârsta de 20 de ani, a fost cumpărat de Everton, care l-a pus în atac alături de Lukaku.

La zece luni de la debut, a înfruntat-o pe Atalanta în faza grupelor Europa League, dar nu a mai intrat pe teren, italienii câștigând cu 5-1. Este apoi cumpărat de Red Bull Leipzig pentru 18 milioane de euro în 2019. După un an, este împrumutat la Fulham în 2020 și apoi în sezonul următor la Leicester. După ce a jucat cu Foxes, este cumpărat de Atalanta pentru mai puțin de 10 milioane de euro la 4 august 2022.

Lookman are dublă cetățenie, datorită originilor părinților săi, care sunt nigerieni și care l-au lăsat întotdeauna pe fotbalist să aleagă liber pentru cine joacă. După ce a ajuns la maturitate, mijlocașul de câmp al echipei Atalanta a decis să-și schimbe naționalitatea din engleză în nigeriană.

Deși Lookman a ales să îmbrace tricoul Nigeriei, în anii de tinerețe Ademola a jucat pentru echipele de juniori ale Angliei, cu care s-a remarcat și în evenimente importante. În 2017, de altfel, a venit și victoria la Cupa Mondială Under 20, care a venit grație unui 1-0 în fața Venezuelei semnat Calvert-Lewin.

Originile nigeriene au marcat viața lui Lookman, care are un nume foarte special. Ademola, de fapt, înseamnă „coroană” sau”cadoul care îmi îmbogățește viața”.

Ademola Lookman are al patrulea cel mai mare salariu din lotul Atalantei. Anterior, salariul jucătorului era același cu cel al lui Luis Muriel, care, însă, a plecat în SUA. În prezent, jucătorul de 26 de ani primește 1,8 milioane de euro pe sezon.

După cum a relatat Gazzetta dello Sport, mama sa a fost cea care l-a ajutat pe Ademola Lookman în copilărie și a avut diverse slujbe pentru a-i permite fiului său să crească fără prea multe dificultăți.

„Mama mea a avut slujbe precare când eram copil și am trăit într-un cartier defavorizat din Londra, unde familia mea se mutase. Era dificil pentru că frigiderul era mereu gol. Aproape întotdeauna mă duceam să mănânc la prieteni”, povestea el recent.

Mama sa este un exemplu pentru Lookman: ”Sunt așa cum sunt datorită ei, ea m-a învățat ce înseamnă cuvântul sacrificiu. Ea pleca la serviciu, iar eu rămâneam acasă cu sora mea mai mare, dar când se întorcea, nu făcea niciodată un scandal din cauza asta.

Nu s-a plâns niciodată, nu a arătat niciodată o slăbiciune sau nu a pus presiune asupra noastră”, a mai spus fotbalistul.

Când înscrie un gol, Ademola Lookman exultă ducându-și mâinile la ochi. Forma pe care acestea o iau amintește de un binoclu. Motivul acestui gest este simplu: dacă îi descompui numele de familie, obții ”look” și „man”, adică ”omul care privește”

Ademola Lookman este doar al doilea jucător care a marcat cel puțin trei goluri într-o finală europeană cu o echipă italiană. Primul a fost Pierino Prati în victoria cu 4-1 a lui AC Milan împotriva lui Ajax în 1969.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...