G4Media.ro

Rishi Sunak va convoca alegeri generale pentru luna iulie printr-o mișcare surpriză…

Foto: Facebook UK Prime Minister

Rishi Sunak va convoca alegeri generale pentru luna iulie printr-o mișcare surpriză – The Guardian

Premierul britanic spune că vrea să organizeze un scrutin în vară după ce a susținut că inflația este din nou sub control și că economia se îmbunătățește, informează TheGuardian

Rishi Sunak va convoca în această după-amiază alegeri anticipate surpriză pentru luna iulie, au declarat surse de rang înalt pentru The Guardian, o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru laburiști după 14 ani de guvernare condusă de conservatori.

Premierul va anunța că alegerile vor avea loc la începutul verii,  cel mai probabil în 4 iulie, după ce a afirmat că inflația a revenit sub control și că economia se îmbunătățește.

Partidul Laburist are un avans de aproximativ 20 de puncte în sondaje, iar Starmer este foarte probabil să devină următorul prim-ministru după ce și-a transformat partidul de la înfrângerea istorică în alegeri de acum aproape cinci ani.

Primul ministru al Marii Britanii a susținut mult timp că alegerile vor avea loc doar în a doua jumătate a anului și că va aștepta până în toamnă, între timp urmând să fie elaborat un nou buget de reducere a taxelor. Cu toate acestea, persoane din interiorul guvernului au sugerat că Sunak a fost convins că, având în vedere că este puțin probabil ca situația economică să se îmbunătățească în mod semnificativ înainte de toamnă, ar fi mai bine ca termenul alegerilor să fie schimbat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...