G4Media.ro

Maia Sandu: Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale și…

sursa foto: Facebook / Maia Sandu

Maia Sandu: Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale și cu Kremlinul, în speranța că vor răsturna guvernarea

Unele persoane din sistemul judecătoresc și din Procuratura Republicii Moldova colaborează cu grupările criminale și chiar direct cu Federația Rusă, în speranța că va fi răsturnată actuala guvernare și ei vor continua să ia bani de la corupți, a declarat președintele Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TV8, potrivit deschide.md.

Unii procurori și judecători colaborează deschis cu grupări criminale, alții merg mai departe și cooperează direct cu Kremlinul, în speranța că guvernarea va fi răsturnată. Ei cred că lucrurile vor fi cum au fost în toți acești 30 de ani. Vreau să le spun celor care îi așteaptă pe ruși ca să răstoarne guvernarea că nu o să fie așa, dar în R. Moldova nu se va repeta ce a fost în Donbas și acum e în toată Ucraina” a declarat șefa statului.

Maia Sandu a vorbit și despre activitatea Comisiilor de Vetting și Pre-Vetting (evaluarea integritățiii magistraților), subliniind că este, în mare parte, mulțumită de rezultatele ei. Totuși, având în vedere rezistența sistemului, procesul de evaluare este lent.

Sunt mulți oameni care nu își pot demonstra integritatea și onestitatea și acești oameni sunt acuma foarte supărați. Pentru că atunci când am pornit această reformă, ei au crezut că e ceva frumos scris pe hârtie, dar în realitate se vor descurca așa cum s-au descurcat în instituțiile procuraturii și în instanțe” a declarat Maia Sandu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La noi deja instituția Justiției este Rusia. M fia politicienilor c rupți cu int rlopii de drept comun și olig rhii născuți din tenebrele Securității, prin privatizări ilegale dupa ’89 ORDONĂ Justiției, trimite controale și destituie judecători care îndrăznesc să fie onești! Acesta este un mecanism de hacking al statelor democratice de catre dictaturi și momentan nici SUA , nici UE nu au raspuns! 😒😒😒