G4Media.ro

În Franța, din ce în ce mai mulți adulți locuiesc în continuare…

Sursa foto: Pexels / Chris Molloy

În Franța, din ce în ce mai mulți adulți locuiesc în continuare cu părinții lor

“Tanguy”: un simptom al crizei imobiliare? Numărul tinerilor adulți care locuiesc cu părinții lor, în principal studenți, a crescut cu 250.000 între 2013 și 2020, potrivit unui studiu al Fundației Abbé Pierre (FAP) publicat joi, 16 mai, transmite Le Figaro.

Aproximativ 4,92 milioane de adulți locuiau cu părinții lor în 2020, față de 4,67 milioane în 2013, dintre care majoritatea  tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (+13,5%). Grupa de vârstă 25-34 de ani a crescut, de asemenea, (+3,6%), în timp ce persoanele de peste 35 de ani au scăzut (-19,5%), ceea ce înseamnă un total de 1,26 milioane de persoane cu vârsta de peste 25 de ani.

„Situația adulților care locuiesc cu părinții lor variază foarte mult. Unii sunt mulțumiți de condițiile lor de locuit, mai ales când sunt tineri”, dar «atunci când această situație se prelungește, ea reprezintă un obstacol major în calea independenței lor, mai ales când nu mai sunt studenți, lucrează sau trăiesc deja în cuplu», subliniază studiul. Acest fenomen reflectă în primul rând „numărul mai mare de tineri din Franța, deoarece copiii baby boom din 2000 ajung treptat la vârsta adultă”, afirmă FAP.

Mai mulți bărbați „Tanguy” decât femei

Dar este, de asemenea, un „semnal suplimentar (…) al gravității crizei locuințelor pentru tineri”, a continuat fundația, cerând „politici mai proactive în materie de locuințe, în special pentru tinerii cu contracte precare”. Pe lângă cei 2,4 milioane de studenți, 1,3 milioane de tineri angajați continuă să locuiască cu părinții lor, ceea ce „poate reflecta salarii prea mici și chirii prea mari sau locuințe sociale prea puține pentru a le permite să se mute”, potrivit fundației. Numărul șomerilor care locuiesc cu părinții lor a scăzut cu 32,2%, ajungând la 588.000, datorită scăderii șomajului în rândul tinerilor în această perioadă.

De remarcat că sunt mult mai mulți bărbați tineri (2,8 milioane) decât femei (2,1 milioane), o diferență care „nu este nouă” și care se explică, printre altele, prin faptul că „femeile tinere încep mai devreme o relație, în relații în care femeia este în medie mai tânără decât partenerul său”, notează FAP. Aproximativ 600.000 de persoane (+15%) stau, de asemenea, cu terțe persoane (prieteni, verișori etc.) sau cu proprii copii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează