G4Media.ro

Designerul Carmen Rădulescu – Devine vinde o casă din Los Angeles a…

Foto: TIM STREET-PORTER

Designerul Carmen Rădulescu – Devine vinde o casă din Los Angeles a fostului său soț cu 3,8 milioane de dolari. Proprietatea e construită de un celebru arhitect modernist

Carmen Rădulescu – Devine, designer originar din România, a scos la vânzare o casă din Los Angeles care i-a revenit ca moștenire după moartea soțului său, transmite The Wall Street Journal.

Casa și întreaga proprietate, evaluate la 3,8 milioane de dolari, sunt creația celebrului arhitect austro-american Richard Neutra, un exponent al mișcării moderniste în arhitectura americană.

Cu o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați, casa are două dormitoare, trei băi și un subsol mare. Spațiul principal de locuit este o galerie lungă cu o ușă glisantă din sticlă de circa 5 metri.

Casa a fost proiectată inițial de Neutra pentru prietenul său Galka Scheyer, un pictor și comerciant de artă german. Se spune că Neutra și Scheyer s-au războit în legătură cu estetica casei: Scheyer dorea spațiu pe pereți pentru a-și expune colecția de artă, iar Neutra dorea sticlă, sticlă și iar sticlă.

Casa se află deasupra Bulevardului Sunset, pe Blue Heights Drive, care a fost numită după „Cei patru albaștri”, un grup de artiști ale căror lucrări au fost promovate de Scheyer în Statele Unite.

Frank Devine, un producător de articole de casă, a cumpărat proprietatea în jurul anului 1977 pentru doar 250.000 de dolari, a declarat soția sa.

Născută în România, Carmen Rădulescu și-a petrecut copilăria în Europa și în nordul Africii. A studiat design industrial la Universitatea din Illinois, apoi și-a început cariera în proiectarea de accesorii pentru casă: obiecte de masă, decorațiuni pentru casă și iluminat rezidențial.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează