G4Media.ro

Moldova ar putea funcționa ca bază pentru reconstrucția Ucrainei. Ce a discutat…

Foto: Biserică distrusă în Ucraina / Sursa: Ministerul Culturii

Moldova ar putea funcționa ca bază pentru reconstrucția Ucrainei. Ce a discutat Maia Sandu cu un înalt oficial american

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni la Chișinău cu Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale. Cei doi oficiali au discutat despre cum poate funcționa Moldova ca o bază pentru reconstrucția Ucrainei post-război, dat fiind că țara are o frontieră de 1.200 km cu Ucraina.

Discuția ”s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei”, potrivit comunicatului citat.

Maia Sandu a arătat că drumurile și căile ferate de pe teritoriul Moldovei pot facilita conexiunile dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia.

În plus, șefa statului a arătat că Moldova este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a facilita accesul lor și investițiile ulterioare în Ucraina.

Oficialii au mai discutat despre cum războiul pornit de Rusia a afectat cetățenii și afacerile, despre îmbunătățirea infrastructurii și atragerea investițiilor în Moldova.

”În toate aceste eforturi, Statele Unite rămân un aliat de încredere pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit țării noastre pentru depășirea provocărilor energetice, economice, de securitate și umanitare din ultimii doi ani, dar și pentru parteneriatul consecvent de la independență încoace”, se arată în comunicat.

Maia Sandu a vorbit și despre importanța continuării ajutorului SUA pentru Ucraina, ajutor blocat deocamdată în Congresul SUA.

Fostă ministră americană a comerțului în administrația Obama, Pritzker a fost numită în septembrie 2023 reprezentantă specială a SUA pentru refacerea economică a Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Dar in primul și in primul rand trebuie sa fim siguri că Moldova nu va fi o bază pentru invazia Rusiei in NATO! Și pentru asta Ucraina trebuie să poată rezista asaltului Rusiei!