G4Media.ro

Secretarul Consiliului de Apărare al Ucrainei, la TVR, despre dronele rusești care…

Sursa foto: TVR

Secretarul Consiliului de Apărare al Ucrainei, la TVR, despre dronele rusești care au căzut în România: Ne-am dori foarte mult să le distrugeți cu apărarea voastră aeriană

Un acord bilateral de securitate si de sprijin reciproc este documentul la care lucrează România și Ucraina, în această perioadă, pentru a ține piept unui vecin violent cum este Rusia. Sunt doar câteva din declarațiile făcute într-un interviu, în exclusivitate, pentru TVR, acordat de secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei, Oleksiy Danilov și realizat de jurnalistul Alex Costache.

Oleksiy Danilov spune că un astfel de acord este important nu doar pentru țările din zona ex-sovietică, ci și pentru întregul spațiu comunitar.

„Având în vedere că România este vecinul nostru, un bun vecin, trebuie să avem relații de prietenie și să le formalizăm cu documente corespunzătoare înainte de a adera la NATO. Și aș dori să subliniez că acesta este un acord bilateral de asistență bilaterală. Situația cu Marea Neagră este foarte importantă. Suntem aliați aici, iar securitatea în Marea Neagră este extrem de importantă pentru noi, nu numai pentru noi, ci și pentru vecinii noștri. Având un vecin nebun în Rusia, având în vedere faptul că un Hitler al zilelor noastre pe nume Putin se află acum la putere acolo, există un pericol nu numai pentru țara noastră, ci și pentru români. Și pentru ca noi ştim cum vom acționa într-o anumită situație, dacă aceasta se va produce, trebuie să avem un astfel de acord cu dumneavoastră”, a spus secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei.

Oleksiy Danilov spune că Ucraina și-ar dori ca România să distrugă dronele rusești care intră în spațiul nostru aerian.

„Ne-am dori foarte mult să le distrugeți cu apărarea voastră aeriană. Și asta este ceea ce va fi cel mai probabil discutat în toate acordurile, astfel încât să avem o responsabilitate comună pentru granițele noastre comune, când, pe de o parte, este România, iar de cealaltă parte este Ucraina. Asta este în zona Reni, asta este în zona Izmail, asta este în zona altor orașe. Și aici este extrem de importantă cooperarea comună a militarilor în această chestiune. Nu am vrea ca Rusia, avioanele rusești, rachetele rusești care vin pe teritoriul nostru să facă rău vecinilor și prietenilor noștri.”

Vezi interviul integral pe TVR.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei, Alex Costache
Sursa foto: TVR

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Intrebarea e daca armata Romaniei are capabilitatea si bugetul necesar unei asemenea operatii ..