G4Media.ro

Victimele civile sunt inevitabile în războiul din zonele urbane, spune purtătorul de…

Sursa foto: SAID KHATIB / AFP

Victimele civile sunt inevitabile în războiul din zonele urbane, spune purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF)

Un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a declarat sâmbătă pentru CNN că, deși încearcă să evite victimele civile, acestea sunt inevitabile în războiul urban.

„Vom continua să reducem la minimum victimele civile, dar vor exista victime civile, ceea ce reprezintă natura războiului în zonele urbane”, a declarat locotenent-colonelul Peter Lerner.

El a adăugat că, în „perspectiva unei operațiuni terestre”, IDF și cei 300.000 de recruți ai săi rămân concentrați pe înfrângerea Hamas.

Lerner a declarat: „În timp ce fiecare viață care este luată este o tragedie, o adevărată tragedie… este rolul nostru să ne asigurăm că Hamas nu va mai putea deține niciodată puterea de guvernare, de terorism, pe care a avut-o”.

Răspunzând la o întrebare referitoare la avertismentele de evacuare emise la Spitalul Al-Quds din Gaza – pe care a confirmat că au fost date de către IDF – Lerner a spus că „resturile întâmplătoare” sunt unul dintre motivele pentru care au cerut civililor să se mute spre sud.

„Pot exista pagube colaterale cauzate, nu de lovitură, ci în urma loviturii, și tocmai de aceea le spunem oamenilor să se mute spre sud”, a declarat Lerner, adăugând că „sudul este mai sigur”.

Lerner a mai spus că Hamas se complace în „terorism psihologic” cu sute de ostatici încă ținuți în captivitate și că IDF va face tot ce poate pentru a-i aduce înapoi în siguranță în Israel, păstrând în același timp „civilii și necombatanții departe de pericol”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...