G4Media.ro

Un gibon argintiu, o specie ameninţată cu dispariţia, s-a născut într-un parc…

Sursa foto: Facebook / Curraghs Wildlife Park

Un gibon argintiu, o specie ameninţată cu dispariţia, s-a născut într-un parc natural de pe Insula Man

Un gibon argintiu, o primată pe cale de dispariţie, s-a născut într-un parc natural de pe Insula Man, informează DPA, relatează Agerpres.

Primele imagini cu cel mai nou locatar al Curraghs Wildlife Park îl arată cuibărit în poala mamei sale, care se hrăneşte cu fructe şi are grijă de noul ei pui.

Acesta, care nu a primit încă un nume, a venit pe lume la 11 septembrie, alăturându-se fratelui şi surorii sale, Ffinlo şi Aalin, născuţi în 2017 şi, respectiv, 2020.

Este al treilea exemplar de gibon argintiu născut în acest parc natural de când părinţii săi, Slamet şi Nakula, au fost aduşi pe insulă în 2016, în cadrul unui program global de conservare.

Originari din insula indoneziană Java, gibonii argintii, denumiţi astfel după culorarea blănii, sunt clasificaţi ca specie pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN), în prezent existând doar 2.000 de adulţi rămaşi în sălbăticie.

Noul locatar al Curraghs Wildlife Park s-a născut în cadrul programului ex-situ al Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA), care şi-a fixat drept scop protejarea speciilor pe cale de dispariţie.

„Există doar 52 de giboni argintii în grija a nouă grădini zoologice europene, aşa că naşterea acestui pui este foarte importantă”, a declarat Kathleen Graham, manager general la Curraghs Wildlife Park.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează