G4Media.ro

Postul Global News, amendat cu 20.000 de lei de CNA, pentru emisiuni…

sursa foto: Facebook

Postul Global News, amendat cu 20.000 de lei de CNA, pentru emisiuni în care s-au făcut referiri la vaccinarea împotriva COVID-19

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat joi cu o amendă de 20.000 de lei postul Global News din cauza încălcărilor legislaţiei audiovizuale privind informarea obiectivă, corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă în referirile la vaccinarea împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

Întrunit joi în şedinţa publică, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate ca urmare a reclamaţiilor primite şi a decis să aplice o amendă de 20.000 de lei postului Global News pentru emisiunile „Efect politic” din 20 iulie şi „Ştirea exactă” din 20 şi 25 iulie în cadrul cărora au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum şi cele ale art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Art. 3 (2) din Legea audiovizualului stipulează: „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor”.

Art. 64 – (1) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede: „În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă”.

În aceeaşi şedinţă au fost aplicat somaţii publice posturilor: Antena 1, Etno TV, Metropola TV şi Realitatea Plus.

De asemenea, Consiliul a analizat rapoartele de monitorizare referitoare la duratele inserţiilor de publicitate difuzate de posturile de televiziune Antena 1, Antena 3 CNN, B1 TV, Digi 24, Kanal D, Naţional TV, Prima TV, Pro TV, Realitatea Plus, România TV şi TVR 1 în perioada 1-30 iunie şi a hotărât să sancţioneze postul Realitatea Plus cu somaţie publică.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...