G4Media.ro

Toxicolog la Spitalul Universitar Garches din Franța, despre cazul Simonei Halep: „Este…

Sursa foto: Twitter / Wimbledon

Toxicolog la Spitalul Universitar Garches din Franța, despre cazul Simonei Halep: „Este scandalos, condamnăm o nevinovată” / Profesorul care a analizat probele româncei a identificat sursa contaminării

Profesorul Jean-Claude Alvarez, toxicolog la Spitalul Universitar Garches din Franța, a analizat probe din părul și suplimentele alimentare folosite de Simona Halep și consideră că sportiva este victima unei contaminări cu substanța interzisă roxadustat, relatează GSP.ro, care citează L’Equipe.

Într-un interviu acordat publicației L’Equipe, Alvarez afirmă că nivelul extrem de scăzut de roxadustat din probele Simonei arată că nu a luat efectiv substanța pentru dopaj. El a identificat sursa contaminării în colagenul pe care Halep îl folosea ca supliment alimentar.

Expertul francez consideră „ireațional” și „scandalos” faptul că sportiva a primit o suspendare de 4 ani, deși toate dovezile indică o contaminare accidentală. La analizele sale, laboratorul WADA nu a găsit însă nicio urmă de roxadustat în colagen.

Alvarez susține că peste 60% din suplimentele alimentare pot fi contaminate și face apel ca sportivii să nu le mai folosească.

”Am crezut că visăm. În acest caz, suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală”, a spus profesorul francez.

El califică suspendarea Simonei Halep drept condamnarea unei nevinovate și speră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv îi va da câștig de cauză româncei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. cand ajungi la un anumit nivel… trebuie sa fi profesionist pana in maduva…
    Stim bine atitudinea romaneasca, cand te ajungi.. si nimic nu iti mai atinge EGO-ul!
    Cred ca e o palma data oricarui sportiv roman, ca oricat talent nativ ai avea nu e de-ajuns!
    Nu pot sa uit multitudinea de stiri despre afacerile ei despre hotel , despre restaurant, despre cum schimba antrenorii si oameni din staf, sau despre nustiu ce masina a mai primit sponsorizare…

    • Articolele ălea sunt niște cancanuri scrise de „jurnaliști” fără nici un fel de scrupule care s-au prins că pot manca o pâine de pe urma invidiei de care nu duc lipsă mulți români.

  2. În România sunt susținuți sportivii care trișează și tot ei vociferează. Sa zică „mersi” ca nu i-a dat mai multi ani. Deja Simona Halep numai reprezintă România și nici tenisul.