G4Media.ro

Arabia Saudită şi Iranul au făcut schimb de ambasadori după ani de…

Foto: Pixabay

Arabia Saudită şi Iranul au făcut schimb de ambasadori după ani de întrerupere a relaţiilor diplomatice

Ambasadorul Arabiei Saudite în Iran a sosit marţi în Republica Islamică, iar omologul său iranian a aterizat la Riad, în urma restabilirii relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, potrivit unor surse oficiale iraniene şi saudite, notează AFP, citată de Agerpres.

Arabia Saudită a subliniat „importanţa consolidării legăturilor, intensificării comunicării şi întâlnirilor dintre regat şi Iran”, a declarat ambasadorul Abdullah Alanazi la sosirea sa în capitala iraniană, potrivit unui comunicat al ministerului saudit.

Ambasadorul Iranului în Arabia Saudită, Alireza Enayati, a sosit în capitala Riad, unde a fost primit de responsabili ai Ministerului de Externe şi de membri ai personalului ambasadei, potrivit agenţiei iraniene de presă IRNA.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran şi-a reluat activităţile luna trecută, în timp ce Republica Islamică şi-a redeschis reprezentanţa diplomatică la Riad în iunie.

Iranul, cu o majoritate şiită, şi Arabia Saudită, cu o majoritate sunnită, au fost mult timp în conflict, opunându-se în numeroase dosare în Orientul Mijlociu, din Siria până în Yemen. Cele două ţări şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în 2016.

În martie, Riadul şi Teheranul au anunţat restabilirea acestor relaţii în cadrul unui acord încheiat sub egida Chinei, reaminteşte AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...