G4Media.ro

Kremlinul recunoaște o „potențială amenințare” din partea Ucrainei la adresa navelor rusești…

sursa foto: Iranian Army office / AFP – ilustrație generică

Kremlinul recunoaște o „potențială amenințare” din partea Ucrainei la adresa navelor rusești în Marea Neagră

Kremlinul a răspuns vineri la angajamentul armatei ucrainene de a considera toate navele care navighează spre porturile rusești din Marea Neagră drept ținte legitime, relatează CNN.

„Acțiunea imprevizibilă și implicarea regimului de la Kiev în acte teroriste creează cu siguranță o amenințare potențială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, folosind numele rusesc pentru capitala ucraineană.

„Astfel de declarații sunt direct periculoase”.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat joi că „începând cu ora 00:00 a zilei de 21 iulie 2023, toate navele care navighează în Marea Neagră în direcția porturilor maritime ale Federației Ruse și a porturilor maritime ucrainene situate pe teritoriul Ucrainei ocupat temporar de Rusia pot fi considerate de Ucraina ca transportând încărcături militare, cu toate riscurile aferente”.

Acest lucru a fost un ecou al unei amenințări similare din partea Ministerului rus al Apărării, care a declarat miercuri că „toate navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene din Marea Neagră vor fi considerate ca fiind potențiali transportatori de încărcături militare”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...