G4Media.ro

Producătorul german de armament Rheinmetall va construi și repara tancuri în Ucraina

Sursa foto: Wikimedia Commons – Flickr / Fraktion DIE LINKE. im Bundestag

Producătorul german de armament Rheinmetall va construi și repara tancuri în Ucraina

Rheinmetall va deschide o fabrică de vehicule blindate în Ucraina în următoarele 12 săptămâni, înlăturând astfel îngrijorările pe care alte companii occidentale din domeniul apărării le-ar avea cu privire la construirea unei prezențe în această țară în timp ce aceasta se află în război cu Rusia, relatează CNN.

Cel mai mare producător de armament din Germania va instrui, de asemenea, ucraineni pentru a întreține tancurile și alte vehicule blindate produse în fabrică, care va fi situată în partea de vest a țării, a declarat joi directorul general Armin Papperger într-un interviu pentru CNN.

„[Ucrainenii] trebuie să se ajute singuri – dacă trebuie să aștepte mereu [ca] europenii sau americanii [să] îi ajute în următorii 10 sau 20 de ani… acest lucru nu este posibil”, a spus el.

Compania a declarat pentru ziarul Rheinische Post la începutul acestui an că speră să deschidă o fabrică de tancuri de luptă în valoare de 200 de milioane de euro (218 milioane de dolari) pe teritoriul ucrainean, capabilă să producă aproximativ 400 de tancuri pe an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...