G4Media.ro

Președintele Poloniei: Uniunea Europeană a ajutat mai mult Turcia decât proprii membri…

sursa foto: Unsplash

Președintele Poloniei: Uniunea Europeană a ajutat mai mult Turcia decât proprii membri în privința migrației

Uniunea Europeană acordă mai mult sprijin unor ţări din afara blocului comunitar, precum Turcia, pentru a le ajuta să facă faţă migraţiei, decât propriilor membri, a afirmat vineri preşedintele polonez Andrzej Duda, transmite Reuters, citată de Agerpres.

‘Nu înţeleg de ce Comisia Europeană şi instituţiile europene au cheltuit miliarde de euro pentru a ajuta Turcia atunci când a preluat un milion de migranţi sirieni, dar nu sunt dispuse să ajute Polonia, care a primit milioane de refugiaţi din Ucraina’, a spus Andrzej Duda la postul privat Radio Zet.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat joi că va prezenta la Bruxelles un plan pentru ‘frontiere sigure’, cerând reformarea Frontex, agenţia europeană de pază a frontierelor externe, şi mai multe fonduri pentru ţările ce au misiunea de a securiza aceste graniţe.

Guvernul polonez obiectează faţă de acordul UE privind migraţia, spunând că ar fi obligat fie să accepte migranţi în plus faţă de cele 1,5-2 milioane de refugiaţi din Ucraina, fie să plătească alte state care ar prelua cota sa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...