G4Media.ro

Rusia exclude Elveția ca locație pentru negocieri de pace, susținând că „și-a…

Sursa foto: Unsplash / Philipp Potocnik

Rusia exclude Elveția ca locație pentru negocieri de pace, susținând că „și-a pierdut statutul de stat neutru”, după ce s-a alăturat sancțiunilor UE

Ambasadorul Rusiei în Elveția a declarat că Moscova nu poate accepta niciun summit de pace privind războiul din Ucraina găzduit de Elveția, după ce aceasta s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva țării sale, adăugând că Elveția și-a pierdut reputația de stat neutru, relatează The Guardian.

Elveția, care a blocat în mod constant reexportul de arme fabricate în Elveția de către alte țări pentru a fi folosite în Ucraina, a fost descrisă ca „pierzându-și statutul de stat neutru” de către Serghei Garmonin, într-un interviu acordat ziarului Le Temps publicat joi.

„Reprezentarea și medierea elvețiană ies din discuție”, a subliniat Garmonin.

Reuters relatează că, în discursul său din 15 iunie în fața parlamentului, Volodimir Zelenski a invitat Elveția să găzduiască un summit global pentru pace în Ucraina. Președintele ucrainean a declarat că a discutat anterior despre această inițiativă cu președintele elvețian, Alain Berset.

Timp de decenii, Elveția s-a poziționat ca stat neutru în toate conflictele, dar s-a alăturat altor națiuni occidentale în aplicarea de sancțiuni în Rusia de la izbucnirea războiului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu este mare pagubă pentru Elveția. De altfel, acum că tot nu mai este țară neutră și nu mai are nimic de pierdut, ar putea chiar livra arme Ucrainei.
    În plus, eu nu-mi aduc aminte de vreun război încheiat prin negocieri de pace şi care să aducă o pace trainică.
    Până acum o pace trainică s-a putut obține prin doar prin înfrângerea clară a uneia din pârți.
    Dacă cineva are contraexemple, aș vrea să le văd.